שביעי
21.06.19 | י"ח בסיוון תשע"ט | 360 גיליון שביעי | 50 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… צילום: רם גיל ַ ע ֵ ב ׂ ָ באר ש מסעדת 'הכל מהכל' בבירת הנגב הצליחה להפתיע במנות מעולות, אז למה הצלחת של רייכרט נשארה מלאה? ערביקה , באר שבע 12 הרצל 12:00-23:00 : א-ד 12:00-00:00 : ה 12:00-15:00 : ו 18:30-00:30 : מוצ"ש כשרות: רבנות באר שבע סולם רייכרט ביסטרו שף גדולה, יפה ומגוונת כוסו כיסאו רומנטי כיסו מעל הממוצע כעסו ארז. אתה תסיים מהצלחת! לנצור סיבה לחזור לבאר שבע איזה כיפ זה באר שבע. העיר מתפתחת, האנשימ שמחימ, ומזג האוויר בשש בערב נותנ רבע שעה שאפשר לנשומ. לא מזדמנ לי להגיע הרבה לבירת הנגב, אבל כשכנ, אני קורא לארז. ארז יודע לאכול. ואני לא מתכוונ לפעולת הל עי ה, אלא הבנה באוכל. הוא יודע להעריכ, לב דוק, להשוות והוא גמ בשלנ לא קטנ כלל ועיקר. בפעמ הקודמת שהיינו יחד, הלכנו ל"בוצ'רי", מ עדה בירה פלו אבל ללא מעופ. הפעמ הלכנו ל'ערביקה'. למה ציפיתי? למ עדה ערבית א לית עמ נגיעות מפה ומשמ. מה קיבל תי? מטבח פיוז'נ שע וק בחומרי גלמ מעולימ ולא במיתוג של עצמו. זה טוב? זה רע? תמשיכו לקרוא. המקומ ענק. תקרה ענקית, הכל מעוצב ב גנונ צרפתי כבד, כיאה לבי טרו שפ. התיישבנו במרכז המ עדה, והמלצרית החביבה הביאה לנו שני תפריטי ענק. לא רק גדולימ, אלא כמות מנות ו וגי מטבחימ שלא הייתה מביישת רחוב קטנ בניו יורק. התפריט מחולק ל )תחזיקו טוב( לטימ, ושי, מנות פתיחה, חומו גורמה, מנות פתיחה מיוחדות, כריכימ, עיקריות, דגימ ופ טות, המבורגרימ, מנות מעשנה, ארוחות ילדימ וע קיות. כשאני רואה כל ככ הרבה וגי מנות, ברור לי שהולכת להיות נפילה. אתה לא יכול להיות טוב בכל ככ הרבה תחומימ. אז התחלנו להזמינ, ורשמתי לעצמי בראש לראות איפה המ נופלימ. שקלימ(, ברו קטת 39) ' הזמנו ככ: 'הרול של עדנ שק 54) שקלימ(, חומו מרגז 49) א אדו מעושנ שקלימ(, מהעיקריות 41) ' לימ(, פורטובלו קראנצ 100 שקלימ ל 34) גרמ 800 הזמנו טייק טומהוק שקלימ(. כמות נכבדה 89) גרמ( וחצי עופ מעושנ בהחלט, אבל שבריר מהתפריט. וחוצמיזה, מכתי על ארז שיעזור. התחלנו בעבודה עמ ה ושי. 'הרול של עדנ' הוא רול למונ קינ עמ גזר, קנפיו ובצל ירוק, ומע ליו שבבי בטטה ותלולית קטנה של חמאת בוטנימ. הבי מעולה. חמאת הבוטנימ נותנת את הקיק שלה רק ב ופ הבי ולא משתלטת. יופי של ביצוע. הפורטובלו קראנצ', לא לחינמ נקרא ככ, שכנ המעטפת פריכה ברמת בי לי והפטרייה רכה ומ תמ רת אבל לא מעלפת את הקרומ הקשיח. ככ שהניגוד חזק וכיפי. החומו , שנעשה במקומ, הוא מהחומו ימ האווריריימ שאני יותר מחבב, והוא מוגש עמ משהו בינ פרנה לג'בטה חמה. בחירה מוזרה לניגוב, אבל זה עובד. המרגז מעולה וגמ לא משתלט. בכלל, הצליחו בערביקה למצוא את שביל הזהב בינ המר קמימ ונקודות ההשקה בינ החזקימ לחלשימ. והמנצח הגדול של הראשונות הוא ללא פק ברו קטת הא אדו. ערימה מרשימה של בשר רכ ומעושנ על צנימימ שמתחילימ את מלאכת פיגת מיצי הבשר, והכל מתערבל בפה ואומר לכ 'עוד!'. לשלב ה ופי הגענו גמורימ. מילא אני, שיודע מגבלותיו. אבל ארז אכזב אותי. העופ המעושנ היה כיפי. לא מעושנ מדי, מתקת קות עדינה, בשר רכ. לאוהבי תרנגולות מעושנות. טייק טומהוק )שהוא בעצמ אנטריקוט עמ עצמ( ענקי, פרו מדויק ומשוויצ בפ מדיומ מהממ, ע י י ובזוק מלח ג . אנחנו לוע ימ, מב וטימ, מאושרימ ויחד עצובימ, שלא נצליח לגמור את הדבר הענקי • הזה. בושה, ארז.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==