שביעי

28.06.19 | כ"ה בסיוון תשע"ט | 361 גיליון שביעי | 50 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… הכל נשאר במשפחה שנות • שנה בתחום המסעדנות הוא לא דבר של מה בכך 30 עסק של הוותק ב'שלומי חי' הביאו למנות מדויקות, שירות ללא פשרות וטעם של עוד שלומי חי ,13 יוסי בן יועזר ירושלים 9:30-22:30 :' א'-ה שישי-שבת: סגור כשרות: רבנות סולם רייכרט שיפודייה אסלית עם טוויסט חמוד כוסו כיסאו שקט בשכונה שקטה כיסו יש ויש כעסו איפה מוצאים עוד פנינות כאלה? לנצור מזל טוב הדרוש על סיום התואר! יימתי לחתומ על ה פר החדש שלי יחד עמ רעות גולדוב קי בשבוע ה פר בירושלימ, וחיפשתי מקומ מעניינ ל יימ בו את הערב. חבר מתקשר, אומר לי שאני חייב לנ ות טייקייה מדהימה ומשפחתית שיושבת במקומ שאפ אחד לא מגיע אליו בשעות הערב, ולו רק בשל העובדה שהמקומ האריכ את שעות הפעילות אחרי חמש אחה"צ. 'שלומי חי' היא שיפודייה ירושלמית קלא ית, שפועלת זה שלושימ שנימ בדיוק באותו המקומ. וזה ימנ. ימנ לאיכות, ימנ לאהבה לאוכל, ימנ שאנשימ רוצימ להמשיכ לאכול בכזה מקומ. בישראל אינ הרבה מקומות שיכולימ להתהדר בר קורד של שלושה עשורימ. וזה מעניינ מאוד. אז קראתי לאחותי הדר, שגררה את בעלה שיחיה, עמיחי, וקבענו. הדר בררנית מאוד באוכל. וכשאני אומר בררנית, אני מתכוונ שהיא לא מ וגלת לאכול חריפ, מאכ לימ מתובלימ יתר-על-המידה וחלקימ לא מזוהימ. ואני מיד מזהה את האפשרות לאתגר אותה עמ כל אלה. חוצ מחריפ, כי לא בא לי שהיא תשנא אותי. המקומ נראה כמו חצי פלאפלייה וחצי טקייה ישראלית עמ טווי ט של עצ ואיורי פופ בצבעי פחמ ממ וגרימ, כאילו לא מודעימ לעצממ. משפחה די גדולה ישבה במרכז המקומ ו ע דה בשמחה את לבה. קאברי אנפלגד לשירי פופ גלגלציימ ליוו את הרקע, ושמואל, שמתברר כבנ הבעלימ המקורי, מתזז בינ עמדת הצלייה לשולחנות. חיוכ גדול של אושר נמרח על פניו, כשאנחנו קצת חוקרימ אותו על המקומ. ע ק משפחתי זה אהבה. זה משהו שבדמ, ואמ זה לא ממלא לכ את היומ, תלכ להיות בחברת חשמל. למה חברת חשמל? כי לפני שלושימ שנה, אבא התלבט אמ ללכת לעבוד בחברת חשמל או לפ תוח את המקומ הזה. התפריט קצר, ברור, אינ הרבה לאנ לברוח ומעט טווי טימ. אבל זה רק בשמ. באוכל, הכל מעניינ: שק 90) לראשונות לקחנו ברו קטת כבד אווז שקלימ( וחומו ביתי 37) לימ(, כרובית מטוגנת שקלימ(. 25) לטימ מעניינימ מאוד נפרשו על השולחנ. טחי נה-עמבה מעולה, לט ביצימ מצוינ, לט עגב ניות עמ עמבה שהיה כיפ גדול, קרמ חציל מתקתק )עמיחי עפ עליו והדר אמרה שזה לא כמו של עמיחי ששמ יש גרעינימ(, חוג חריפ לאללה ועוד דברימ פחות מעניינימ. לראות את הדר ועמיחי נוג ימ לראשונה בכבד האווז, שבפני עצמו היה מושלמ )אבל אפשר היה לוותר על כמות העלימ שה תירו אותו(, הייתה חוויה. הכרובית לא חידשה הרבה, אבל הייתה עשוייה טוב והחומו מעולה. כי תמיד טוב חומו טרי. 125 שיפודימ 2) לעיקריות לקחתי שקדי עגל שקלימ( ושיפוד קבב. 84) שיפודי פרגיות 2 ,( שקלימ הדר לא הצליחה להחזיק את שקדי העגל. זה כמו לאכול ושי בפעמ הראשונה כשאתה בכלל לא אוהב דגימ. אז אני חי לתי. הפרגיות נמשחו בקצת י לאנ והחתיכות השמנות לא התייבשו. יופי של שי פוד. הקבב, שהיה עמ המונ שומנ כבש, נתנ יופי של עבודה, ואפילו אני, שלא מת על טעמ הדיר, חי לתי. שקלימ( תוצרת בית, ובשורה 16) גרנו עמ מלבי • חדשה שיוצאת מקטמונ. יש מה לאכול בערב.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==