שביעי

05.07.19 | ב' בתמוז תשע"ט | 362 גיליון שביעי | 52 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… צילום: איליה מלניקו מסעודה מתל אביב בר אוכל מרוקאי בלב שרונה • איך אתם אוהבים את ה'עזיזה' שלכם, בפרנה או בצלחת? מרקט מכניס את הטעמים האהובים של העדה לפרנה אחת, שלא נקרעת למרות הרוטב צ'יצ'ו שרונה מרקט, ,3 אלוף קלמן מגן תל-אביב 11:00-23:00 :' א'-ה כשרות: רבנות סולם רייכרט בר אוכל מרוקאי כוסו כיסאו בתוך ההמולה של שרונה מרקט כיסו אחלה לגמרי כעסו למה בצלחת רק בשלישי? לנצור תשמרו את הכסף ואל תלכו ל'המוסד'. הומור מוגדר מילונית כיכולת לתפו ולבטא את הצדדימ המשעשעימ, המגוחכימ והאב ורדיימ של החיימ, לרוב מתוכ ראייה רחבה ויח של אהדה לחנית )מתוכ ויקיפדיה(. לקראת ה רט 'המו ד' שהלכתי לראות בכדי לבקר )אני איש ביקורתי מאוד(, הזמנתי את ידידי היקר מיכאל, שהוא כותב פאנצ'ימ למחייתו, לכיפ שלו וגמ כי הוא לא יכול בלי זה. יותר נכונ, הוא אמר לי שהוא רוצה שאני אבוא איתו על חשבוני ל רט הזה. כבר מהטריילר הבנתי שזו הולכת להיות פאר ה, אז לפני שהלכנו להשתעממ אמרתי לו שנקפוצ לאכול משהו. הקרנת הטרומ-בכורה התקיימה ב ינימטק, אותו קומפלק אולמות עבש שמכיל פריווילגימ לבנימ מכל איזור צפונ תל אביב וצפונה, לכנ הלכנו לא כול משהו ב'שרונה מרקט', אותו שוק אוכל השוכנ למרגלות המגדלימ. המקומ מפוצצ. באנשימ, במ עדות קונ פט ובנערימ מחוצ'קנימ שיצאו לחופש. עברנו בינ כמה דוכנימ וחי פשנו את הכשרימ. הראשונ שנפלנו עליו היה 'צ'יצו'. כבר מהשמ נעשה לי טוב. איזה כיפ להגיד 'צ'יצ'ו'. בכל מקרה, המקומ מתמחה ב נדביצ'ימ מרוקאימ וקורא לעצמו 'בר אוכל מרוקאי'. מה הכוונה? אוכל מרוקאי בתוכ פרנות טריות. בגדול. המקומ מכינ שישה וגי נדביצ'ימ בעלי שמות מעולימ, כגונ 'עזיזה', 'מ עודה', 'עיישה', ' ולטנה', 'חביבה' ולביבות ירק. למה ללביבות הירק אינ שמ של בעלבתית מרו קאית? לא יודע. אבל אני יכול לנחש שאפ ננה מרוקאית שמכבדת את עצמה לא הייתה מגישה אוכל טבעוני כמנה עיקרית. אבל זה רק אני. רצינו לטעומ מהכל, אבל אי אפשר את הכל בפ רנות. התמזל מזלנו, ומ תבר שיומ שלישי הוא יומ פיילוט לאוכל בצלחת. מדהימ. ה'עזיזה' הוא כריכ קציצות בקר ברוטב עגבניות טריות, בצל ועשבי תיבול, וה'מ עודה' ממולא בקצי צות כבש ברוטב תרד ועלי לק. 'עיישה' מלא בקצי צות עופ ברוטב לרי ולימונ כבוש, ו' ולטנה' באה עמ קציצות דגימ ברוטב גמבה, שומ וכו ברה. ה'חביבה' היא אותו הדבר כמו ה ולטנה רק חריפ. הלביבות הט בעוניות מלאות בטחינה, ארי ה, חציל קלוי, ממרח לימונ כבוש, מטבוחה, פטרוזיליה קצוצה ומלפפונ חמוצ. בקיצור, כל מה שכיפ במטבח המרוקאי. ועכשיו נעצור ונדבר על הפרנות. את הלחמ המשגע שצ'יצ'ו מכינימ, המ כפי הנ ראה הנד ו במיוחד בכדי שי פח בעומק את מיצי הבשרימ המתובלימ, שלא יתפרק תוכ כדי, ושייתנ את הטיפה התנגדות לרוכ הבשרי הנוטפ. נתחיל בגדול: הכל טעימ. בקטנ: לא נפלתי. בבינוני: מקומ מושלמ ל גור פינה של רעב. לדעתי, קציצות העופ היו הכי טובות. חמיצות הלימונ הכבוש נתנו בומ לכל עדינות בשר העופ, והשלימות של הפרנה גרה את הכל יפה. מיכאל דווקא הלכ עמ קציצות הכבש. ע י עיזי חזק, עלי לק טובימ ו כ הכל גירה טובה. מהדגימ, החריפ היה הכי טוב, כי אמ זה דג מרו קאי לא חריפ עדיפ היה שישאר בימ. אושר, המלצר שהגיש לנו את האוכל, פינק אותנו במאחייה טובה, ו גרנו את הפינה לקראת הזעזוע • העמוק מאחד ה רטימ הגרועימ שראיתי בחיי. בגליונ האחרונ פור מה במדור מ עדת 'שלומי חי' וצויינ ש וג הכשרות הוא רבנות. לאחר הפר ומ נודע לנו שהכשרות הו רה עד להודעה חדשה. עמכמ ה ליחה.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==