שביעי

02.08.19 | א' באב תשע"ט | 366 גיליון שביעי | 52 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… צילום: אפיק גבאי מישלין היה מבסוט הנוהל המיוחד, שרייכרט לא נתקל בו מעולם, הציב את מסעדת השף ברמה נראה שגם מרק מהביל בחום של תל אביב בא בחשבון • מקצועית יוצאת דופן נומי מלון דיוויד אינטרקונטיננטל, ,12 יחזקאל קויפמן תל אביב א'-ה': 13:00-15:00 18:00-22:00 כשרות: רבנות תל אביב סולם רייכרט מסעדת שף כוסו כיסאו מיושן כיסו מסעדת שף כעסו הלחות של תל אביב לנצור מקצוענות יש שפימ שלוקחימ את העבודה שלהמ ברצינות, ויש את יורמ ניצנ. בתחילת השנה האזרחית פתח יורמ את 'נומי', שיושבת במקומ המ עדה הוותיקה שנ גרה - אוברג'ינ, בתוכ בית המלונ 'דיוויד אינטרקונטי ננטל' בצמוד לטיילת תל אביב. לאחר בת מצווה לטליה שלנו, היינו צריכימ קצת להתאוורר וגמ לאכול משהו, שכידוע, אתה לא ממש מ פיק לאכול באירוע של עצמכ. אז לקחנו את הפעוט ונ ענו תל אביבה. בכני ה למ עדה קיבלנו דה ז'ה וו חזק, בעיקר כי שומ דבר בעיצוב המקומ לא השתנה. העיצוב עצמו מנ ה להיות קלא י, אבל הוא מנוגד לאופי של המ עדה ומושכ אותנו חזק מדי לטרקלינ מלונ יוקרתי יותר מאשר מ עדת שפ. קיבל אותנו דור, בחור עמ המונ ידע, יכולת ה ברה מעולה ו ומלייה, שבאמת נהנה מהעבו דה שלו, וה ביר בעיניימ נוצצות על כל כו יינ שליוותה את המנה. התפריט ממוקד, ברור, חזק, לא מתחנפ ובעיקר נותנ תצוגת תכלית של שפ עמ ראש מעניינ. שקלימ(, 52) התחלנו עמ מרק שורשימ לבנימ 56) שקלימ(, שימי למונ 67) טייק אנד אג שקלימ(. המ ע החל. המלצרית הניחה שתי צלחות מרק ובהנ שימג'י, בצלצלימ קלויימ, דוק ל פטריות ומעט שמנ עשבימ שיושבימ בנחת. לאחר מכנ היא מזגה את המרק מתוכ כד לתוכ הקערות למעינ רי קוד קטנ של האלמנטימ עמ קרמ השורשימ. ועכשיו קטע: לפני המרק, רעות יצאה רגע עמ גלעד הקטנ, והתעכבה. דור הגיע, התנצל עמוקות לפני שלקח לנו את המרקימ. "השפ מעוניינ שתק בלו את כל החווייה של המרק". נדהמתי. מעולמ לא ראיתי דיקדוק מושלמ כזה. זה לא רק "ככה צריכ לאכול את המנה הזו", אלא "אני לוקח לכ את המנה ואגיש את הכל מחדש כדי שתא כל בדיוק כמו שצריכ לאכול את זה". וזה, גבירותיי ורבותיי, מקצוענות נטו שלא נתקלתי בה עד היומ. בכל מקרה, המרק עדינ בצורה מדהימה, וכל בי באחד מהנגי ימ מעיפ לכ את המרק למקומ אחר. ה טייק אנד אג היה פי ת פילה יפה ומעליה ביצה משוחזרת, שבו מטגנימ/מבשלימ כל אחד ממרכיבי הביצה בנפרד, ככ שהשליטה בחלמונ מו שלמת, והוא נשפכ ומטפטפ על הבשר ששוכב על קרמ אורוגולה מריר שנותנ את המ גרת לכל הבי המושלמ הזה. ה שימי גמ הופעל באותה המתכונת של ב י עדינ ומרכיבי צד שמתקיפימ אותכ בטעמימ מורכ בימ שמשלימימ את הכוכב. כיפ גדול. שקלימ( 85) לעיקריות לקחנו אניולוטי תיר שקלימ( בשבילי. 176) לרעות, ולוקו הפ טה, ששמה מתורגמ ל'מעטפה', היא כי ונ מלא במחית תיר עדינה כשא פרגו , ירקות ירו קימ, ועגבניות שנשארו כמעט ללא מגע אש נותנימ קראנצ' טרי לכל בי . פילה הלוקו ניצח את היומ, ולא ציפיתי לשומ דבר אחר משפ שהתמחה בדגימ במשכ שנימ ארוכות. הפילה נצלה על גריל וישב על ל ת עגבניות צי ליאנית, זיתי קלמטה, בייבי תרד, צלפימ ושמנ זית. רוכ ומתיקות בשר הדג עמ טירה מצלצלת מהאומאמי של ה ל ה. רק שלא יבוא שוב לקחת • לי את האוכל.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==