שביעי

39 | 30.08.19 | כ"ט באב תשע"ט | 370 גיליון שביעי אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… הפיצה של סופר מריו שף עם שפם, טאבון שתופס חצי מסעדה תשאירו את הילדים בבית • ותוספות 'מוזרות' האמ אתה צריכ להיות איטלקי כדי להכינ פיצה טובה? האמ אתה צריכ להיות יפני כדי להכינ ושי טוב? האמ אתה צריכ להיות ישראלי כדי להתלוננ? לא בטוח, אבל כנראה שזה נותנ פור מ וימ. ממש בתחילת רח' אגרונ, בצד שלמעלה, לא זה שנגמר ב'וולדורפ א טוריה', יושבת מ עדת הפיצה הטובה ביותר שאכלתי עד כה, עמ מלצר איטלקי ושפ עמ שפמ של ופר-מריו. אמ אתמ עוקבימ אחרי הטור הזה במהלכ השנימ, אתמ בטח מכירימ את ה טייה שלי לפיצה. הכנתי בחיי מאות פיצות. עשרות וגי רטבימ, וגי גבינה שונימ ותו פות מוזרות ומעניינות. בכל מקומ שיש פיצה, אני אזמינ. פיצה מנחמת. היא שונה בכל דקה בחייה. כל וג בצק, כל שינוי דק ברוטב, ואתה מקבל עולמ ומ לואו. ובכלל זה התחיל כאוכל עניימ. טוב, מ פיק עמ הרומנטיקה. המקומ לא גדול, אבל עמ טאבונ ענקי שתופ חצי מ עדה. הבאנו את כל הילדימ לארוחת ערב, דבר שאני מצטער עליו בדיעבד, שכנ מגש שלמ זה יקר, וצריכ להאכיל אותמ ולא לקחת את הפיצות ה'מוזרות', אחרת המ לא יאכלו. הנה עוד נקודה רעה לאוגו ט. לבד מפיצות, 'לה-פיאדרה' מגישימ גמ לטימ, פ טות טריות וראשונות חביבות. שקלימ(, לט 'פרי 28) פתחנו במקלות מוצרלה שקלימ(. לקחנו רביולי גבינה 42) ' גורגונזולה & שקלימ(, מרגריטה עמ 38) שקלימ(, מרגריטה 58) 60) ' שקלימ לתו פת(, ו' רדיניה 8) טונה ופטריות שקלימ( מתפריט הפיצות הירוקות. את האות לעושר הקולינרי, הדיוק והאות נטיות, הביאו מקלות המוצרלה. מנה פשוטה למדי. שלושה מקלות שמנמנימ ולא גדולימ במיוחד, מפוצצימ במוצרלה לצד שני מטבלימ מעולימ. הבצק עשיר, פריכ במידה עדינה, גמיש ואוורירי בתוכו. ה לט איחד פי ות תפוח על תקנ הפרי, ח ה ואורוגולה על תקנ העלימ, וקוביות של שתי "מ מרובע של גורגונזולה, אגוזי מלכ ואיולי גורגונ זולה. נשמע לכמ הרבה גורגונזולה? אתמ צודקימ. התפוח לא נתנ מ פיק קונטרה לגבינה הכחולה שהשתלטה במא יביות חריפה-מ ריחה. היה ח ר מתוק, ולא היה לאנ לברוח. לעומתו, הרביולי הטרי, שגמ קיבל מנת חמוצ מלוח-אומאמי חזקה בדמות חמאת לימונ-פקורינו, עודנ מ פיק על ידי הפ טה והגבינה העדינה-מת קתקה. פ טה עשויה מדויק ועוד נקודות למקומ הנהדר הזה. והפיצות? טירופ. למרגריטה, הרמוניה מושלמת בינ בצק מדויק שקיבל מכת אש בטאבונ, עמ רוטב עדינ ומוצרלה שמאגדת הכל לבי רכ ומתמ ר. הפיצה שלי הייתה משגעת ומשוגעת. שתי פי ות רדינימ שמנמנימ נחו במרכז הפיצה, כשמ ביבמ חגימ פלפלימ קלויימ, חריפימ וחריפימ-כבושימ, גאודה, נענע, והכל על רוטב ירוק-לימוני שזורק אותכ ל יציליה על החופ ה לעי במבט לשקיעה ונתז גלי ימ מלוחימ. שקלימ(, 22) גרנו עמ פיצת שוקולד ובננות קפה ושוקו, והבטחה לבוא ולדגומ את שאר העושר • הקולינרי הזה. לה פיאדרה ,1 רח' אגרון ירושלים 12:00-23:30 :' א'-ד 12:00-00:00 :' ה 11:30-15:30 :' ו 21:00-00:30 : מוצ"ש כשרות: רבנות מהדרין סולם רייכרט פיצרייה איטלקית כוסו כיסאו צפוף כיסו זול לזוג, יקר למשפחה כעסו המקום קטן מדי לנצור השפם של השף

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==