שביעי
27.09.19 | ערב ראש השנה תש"ף | 374 גליון שביעי 60 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… השפיץ של הצ'אך רייכרט יצא לטעום את נתח הפיקניה המדובר, וסיים עם כבד אווז לשנה טובה, מתוקה ובשרית תחתמו • במייפל על ופל בלגי פיקניה , רעננה 14 החרושת 12:00-22:30 :' א'-ה כשרות: רבנות סולם רייכרט מסעדה ברזילאית אמיתית כוסו כיסאו סבבה. לא מתחנחן כיסו וואליו פור מאני כעסו היה נתח אחד שאני לא מכיר ולא לקחתי לנצור ערב נפלא עם אבא לקראת השנה החדשה עד לפני כמה שנימ, מעטי מעט הכירו את הנתח הזה. ה'פיקניה' בשמו הברזילאי, או 'שפיצ צ'אכ' הישראלי או 'טריי טיפ' )שלוש פינות( האמריקאי. טוב, המ מעולמ לא היו טובימ בשמות. זהו נתח אחורי, לא גדול במיוחד ובטעמי בשר חזקימ מאוד. בניגוד גמור לאנטריקוט או הפילה, שלא אוצרימ טעמי עומק בשריימ ללא יישונ ראוי, הפיקניה מפוצצ בטעמי בשר חזקימ. בדומה לנתח הקצבימ, שגמ הוא מצרכ מבוקש בברזיל. בעקבות הפיי בוק, השעמומ והכ פ העודפ שיש לאנשימ, החלו לצוצ בפיי בוק קבוצות של בעלי עניינ בבשר, ומפה לאוזנ נודע היופי והכיפ בנתח הזה. אבל צריכ לדעת, כמו נתח הקצבימ, הפיקניה דורשת עבודת ל ת. ובחיתוכ לא מדויק או בצלייה לא נכונה, הנתח לא לחני. שקלימ לקילו כיומ 35 מפה לשמ, ממחיר של בקושי ניתנ למצוא את הנתח, ואמ כנ, הוא הרבה שקלימ לקילו. ועדיינ מדובר במציאה. 50 מעל עד כאנ הקור 'הי טוריית הנתחימ והתפתחות צליית הבשר בישראל'. מכאנ - המ עדה. 'פיקניה' שוכנת באזור התעשייה רעננה, בפינה לא יוקרתית במיוחד. אבל מרגע שנכנ ת, אופפת אותכ אווירה ברזילאית וריח בשרימ מתוק. לקחתי את אבא, שהוא חובב בשרימ לא קטנ והתחיל בשנימ האחרונות להתמחות בכל הקשור לחלקי הפרה. התפריט, כמו המו יקה, ברזילאית עמ קריצות לכל דרומ אמריקה. שקלימ( ואמ 43) התחלנו עמ צ'ימיצ'אנגה עופ שקלימ(. 45) פנד הצ'ימיצ'נגה, שהתפר מה בזכות ה רט 'דדפול', היא בעצמ רול טורטייה במילוי עופ וירקות מוקפצימ וכל זה בציפוי קראנצ'י. מעט צ'יפוטלה, ומדובר במנה שהיא פשוט כיפית. לא מתאמצת, לא וואוו, פשוט כיפ. האמפנד , שהבטיחו לנו שהמ בייצור ידני, קיימו ובגדול. כי ונימ פריכימ במילוי בשר רכ ומתובל, שלדעתי טה מהתיבול המקורי ופנה קצת לחיכ הישראלי, אבל יש כבוד. בתפריט אינ דגימ, ובצדק. באנו לטחונ בשר. אז 172 גרמ בחיתוכ דק 400) לקחנו, איכ לא, פיקניה שקלימ( ואנ 149 , גרמ 400) שקלימ(, נתח קצבימ שקלימ(. 167 , גרמ 350) טריקוט הבית נתחיל באנטריקוט. נתח מיושנ, רכ, ע י נוטפ, עשוי בדיוק. אבא אהב, אני מעדיפ להילחמ בבשר שלי. הפיקניה לא נתנה פייט מכיוונ שהפרי ה לרדידימ מורידה את ההתנגדות. אז מקבלימ את כל הטוב בלי לריב עמ הנתח. מלא בטעמימ, עשוי טוב. כיפ גדול. אבל אני עמ נתח הקצבימ. באתי לעבוד. כל לעי ה מוציאה מהנתח עוד טעמימ, כל התנגדות מפרקת מיצימ בשריימ שנוטפימ בכוח לחלל הפה. פשוט אושר. אחרי המריבה עמ הנתחימ נחנו, צחקנו, דיברנו. ואז הגיע רוננ, הבעלימ, ושאל אמ אנחנו מוכנימ לקינוח. "תפתיע אותנו". ' - פילה מיניונ 90/60/90' הוא חייכ והוציא וכבד אווז עמ מייפל על וופל בלגי. רק היה ח ר נר וזה היה מושלמ. אמ מ עדה קוראת לעצמה מ עדה ברזילאית ולא מוציאה בשר לקינוח, תקומו בכע . מדובר במנה שעצמ הקונ פט שלה בתור קינוח, לבד מהטעמימ הפ יכיימ של בשר מתמ ר וכבד אווז מרהיב ורכ, הכל מתערבב עמ המייפל והופל הבלגי לכדי אושר של שמחת בשרימ אמיתית. • שנה טובה, מתוקה ובשרית!
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==