שביעי

11.10.19 | ערב סוכות תש"ף | 376 גיליון שביעי | 68 orreut@gmail.com להע רות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט אבו-סלט מזללה אותנטית, לוקסוס של מודיעין וסלט שווארמה שמשביע גם גברים שווארמה אבו גוש ,7 שדרות המלאכה מודיעין 09:00-23:00 :' א'-ה כשרות: רבנות סולם רייכרט שווארמייה ראויה לשמה כוסו כיסאו חביב ביותר כיסו ממוצע כעסו חממו ת'קובה! מה אנחנו יהודים? לנצור תודה למיכאל. חסרת על הפינה, ברחוב המרכזי של אזור המ חר שופע החנויות וה ופר מרקטימ, צצה בחודשימ האחרונימ שווארמייה חדשה העונה לשמ 'שווארמה אבו גוש', המעידה על מקומ מולדתה. ואינ מושכ יותר ממזללה אותנטית-מזרח תכונית. אולי יפנית מרהיבה. מיכאל, ידידי משכבר הימימ וקולגה לעבודה, טוחנ את המקומ לפחות פעמיימ בשבוע, תוכ שהוא מתהדר בעובדה שאכל ' לט'. איזה לט אנחנו שואלימ. 'שווארמה'. עונה מיכאל. "יש בזה לט, ויש שווארמה. זה לט". אנחנו מגחכימ פנימית וממשיכימ בשלנו, והוא עמ פרצופ מרוצה ושבע רצונ ושווארמה. וכנ, קנאה אחזתני, ולכנ הטור הבא: המקומ חדש ויפה. תקרה גבוהה, הרבה שחור ול בנימ. המקומ בנוי בצורה מאוד ידידותית, בניגוד להרבה שווארמיות, שאתה לא יודע איפה מתחיל התור ואיפה נגמר מקומ הישיבה. מרפ ת עצ גדו לה נותנת מקומ לכל מי שמעוניינ בקצת שמש או וכה, וזה נותנ מרחב נעימ. דוכנ אחד ארוכ של לטימ, שלושה עובדימ ומא חוריהמ המנגל וגלגלי השווארמה. הכל נקי, א תטי ומושכ. בעיקר גלגל שווארמת הכבש, שכבר לא נצפה תדיר במחוזותינו. אולי באבו גוש, אבל לא בשווארמה היומיומית שמעבר לפינה. אינ מיליונ מנות ואינ אלפי תו פות. יש שוואר מה, פרגית, קבב ושניצל, ובצמוד לקופה מגדל יפיפה של קובה נבלו ייה. שקלימ(, שני שיפו 39) לקחתי לט שווארמה שקלימ לשניהמ(, 55) דימ - אחד פרגית ואחד קבב שקלימ(. 8) שקלימ( וקובה אחד 45) שניצל ה לטימ מאחורי הזכוכית מהצד שלהמ, היו הכי 'רגילימ'. כרוב, לט קצוצ, לט עגבניות חריפ ומיני מריחה. כולמ טריימ מאוד. אחלה. את השניצל לקחתי עמ אורז ושעועית, שהחביאה אפונה, עגבניות, דלעת וגזר, ונתנה כבוד למנה הכה אייקונית. השניצל עצמו היה שמנוני מדי. הערכה שלי היא שהשמנ לא היה מ פיק חמ, עניינ שגורמ לשניצל או לכל דבר שבא במגע עמ השמנ, ל פוג יתר על המידה. הקובה, שלהצהרת הבחור החביב מאחורי הדלפק הייתה עשויה במקומ, הייתה קרה, וחבל. מדובר בקובה מעולה, שה ולת שעוטפת את הבשר הע י י נתנה קרנצ'יות מדויקת. שוב, חבל. שני השיפודימ היו מעולימ. עשייה מדויקת בלי להתנצל. שיפוד הפרגיות תובל יתר על המידה. יש אנשימ שאוהבימ את זה, אני פחות. אני אוהב את הטעמ המקורי של העופ וליווי עדינ של תיבול. הקבב היה מצוינ. טעמ הכבש לא השתלט, הקציצה נפתחה ובילתה על האש עוד קצת לעשייה מאוזנת. שאפו. ומעל הכל, לט השווארמה. לאמריקאימ יש צ'יקנ- אלאד )דמיינו מבטא(, ומ תבר שלאבו-גו שימ יש לט שווארמה. ה לט הוא מה שאתמ בוח רימ מפ ה לטימ ועליו כמות אדירה של אחד משני גלגלי השווארמה, או מיק , כמו שאני ביקשתי. שווארמת הכבש היא השווארמה הקלא ית שאתמ זוכרימ מהפעמ הראשונה שאכלתמ מנה. בלי קש קושימ, בלי המצאות. בשר עדינ ורכ עטופ שומנ, שמרחיב את פלטת הטעמימ המקורית. אושר אמיתי שמתערבב עמ טריות ה לט, קצת טחינה ושנ"צ • טוב.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==