שביעי

01.11.19 | ג' בחשון תש"ף | 378 גיליון שביעי | 40 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… צילום: אפיק גבאי להפוך לדלעת ליום אחד המסעדה הירושלמית שהופכת דלעת לסטייק, צוואר טלה לשווארמה ודייטים של דוסים לחתונות '02' ,3 ז'בוטינסקי ירושלים, בתוך מלון 'ענבל' 12:00-15:00 :' א' – ה 18:00-22:30 כשרות: רבנות ירושלים סולם רייכרט מסעדת שף ישראלית-ים תיכונית כוסו כיסאו עדין ונעים כיסו + ממוצע כעסו אולי מתישהו אני אתחיל לאהוב טלה לנצור ירושלים אהובתי ירושלימ ב תיו. לא קר מדי, אינ רוחות שמק פיאות את זרמ הדמ ולא צריכ להתכנ במעילימ מ ורבלימ. ערב מושלמ, אוויר נקי של אחרי גשמ וההרגשה החמקמקה של התעלות ברחובות הבירה. זה התחיל מעולה. הכל היה מוכנ. האוויר, האווירה, המלצרימ והמטבח. '02' הגענו, רעות, גלעד הפעוט ואנוכי, למ עדת ששוכנת בבית המלונ 'ענבל', אל מול ימינ משה. זוגות של בחורי ישיבה ובנות מכללה בחנו האחד את השנייה בלובי טיפו י, ערימה של תיירימ גרמ נימ שזופימ מענני תיו ישראלי דיברו בקול שיכר, ורוגע דק כי ה את הזמנ מרגע הכני ה. מו יקת מעליות שקטה ליוותה מ פר זוגות ומשפחה דרומ-אמריקאית ענפה. המלצרית מזגה מימ, הגישה תפריטימ, והמליצה המלצות. אז מה יכול היה להשתבש? פוילר: כלומ. היה מושלמ. ברפרופ מהיר בתפריט, אפשר לטעות שהגענו לעוד שווארמייה שלקחה שפ שיהפוכ קבבימ לגו רמה, אבל בינ התפריט למציאות מרחק שנות אור. שקלימ(, טייק 20) התחלנו עמ פתיחת שולחנ שקלימ(. 64) שקלימ( ושווארמה צוואר טלה 42) דלעת שלושה לחמימ בצורת מיני-בייגל ירושלמי חביב, מיני לופ ביר ומיני פרנה רכה ועדינה, קעריות קטנות של מחאמרה )ממרח 5 הוגשו לצד פלפלימ קלויימ עמ אגוזי מלכ( מצוינ, ממרח גזר כמונ ו ילאנ מדויק, לט חציל תמי, לט שומר קטנ וזיתימ, נתנו עבודה בתחומ המתאבנימ. מיד לאחר מכנ הגיעו הראשונות. טייק הדלעת הגיע על צלחת גדולה, ללא לט מלווה, ללא מיקרו-עלימ שי תירו. יש כאנ הצהרה של השפ: "הוא לא צריכ כלומ". וזה נכונ. טייק הדלעת אודה )מלשונ אידוי, לא איימנ( על מיצי הדר ו פח בעדינות עקיצות הדריות מע ניינות שהשתלבו עמ הצריבה החזקה, הטחינה, אגוזי הלוז ומעט האני שפוזר בצמצומ נכונ. אולי אחרי הכל זו פי ת דלעת, אבל זו אחת המנות המעניינות יותר. שווארמת צוואר הטלה הוגשה בקערה, בליווי גרגרי חומו מבושלימ, שמנ עמבה, טחינה ועירית. לא מדובר באמת בשווארמה, אלא בבישול ארוכ של צוואר טלה, עמ נגיעות טעמ של שווארמה. אישית, יש לי בעיה עמ טעמי בשר צאנ, אבל לאוהבימ מחכה הפתעה מעניינת ביותר. הלאה. לעיקריות, אני לקחתי פילה דני ורעות הלכה שקלימ 54) גרמ 300 על בטוח בצורת אנטריקוט גרמ(. 100- ל פילה הדני הגיע על מצע לט חציל וירקות מאודימ. הדג נעשה לשלמות - עור פריכ, בשר עדינ ומתקתק ובלי הפרעות. שוב, השפ נותנ לחו מרי הגלמ לדבר בעד עצממ. בראבו. האנטריקוט היה אחלה, ובניגוד לדג הגיע עמ צ'ימיצ'ורי מובנה. מעט וטוב, אבל זו פעמ ראשונה שאני רואה או מקבל טייק עמ צ'ימיצ'ורי עליו. לתו פות, אני לקחתי מקלובה שהייתה מתקתקה וחביבה, ורעות הלכה על שעועית ירוקה וצ'ילי. הצ'ילי נתנ חריפות באפטרטיי ט ו תמ הר את הבי . שקלימ( 42) גרנו עמ טארט שוקולד מושלמ לצד גלידת נוגט שלא הטרידה מדי ושני תה נענע, • לפני היציאה חזרה ל תיו הירושלמי.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==