שביעי
41 | 29.11.19 | א' בכסלו תש"ף | 382 גיליון שביעי אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… זהירות, כאן מעשנים • מסעדת קונספט בשרים מעושנים חדשה בפתח תקווה חובה לאלו האוהבים לחלוק חוויה קולינרית עסיסית עם חברים "עלה לי רעיונ" כתבתי למתניה, שלפני שנה וחצי לקח את התחביב שלו לפרזול צעד אחד קדי מה ומיתג את עצמו בתור 'הנפח'. "תתחיל לעשות מעשנות" כתבתי לו. "חשבתי על זה, אבל הרבה עושימ היומ". "אתה תעשה יותר טוב, ואני אעזור לכ עמ א טרטגיה ועיצוב". מפה לשמ, מתניה ואני בערב השקה של 'פיטמא טר', עמ יינ, בירה, כמויות מדהימות של בשרימ מעושנימ, ושתי מעשנות מפלצתיות יפהפיות, בור גחלימ וגריל פריז'ה, שבנה להמ מתניה 'הנפח'. הרעיונ של 'פיטמא טר' הוא, שכל ארוחה מא טר אחר בבשר מעושנ עושה את הערב. בונה את התפריט, ומוציא לפועל שואו שלמ של בשרימ ועופות שעברו עישונ, ברמה הכי גבוהה שאני אכ לתי עד היומ. אלו אנשימ שבשר ואנשימ הוא האהבה שלהמ, הכיפ שלהמ, והדבר שהמ הכי שמחימ לעשות. כל הנוגעימ בדבר, החל מהמלצרימ )מארחימ בלשונ המקומ( וכלה בבנאדמ שקמ לפנות בוקר לשימ את הברי קט במ עשנה, חיימ בשר בכלל ובשר מעושנ בפרט. בכל מקרה, המקומ יפהפה וממוקמ באזור התע שייה של פ"ת על גבול גב"ש, הידוע בכינויו 'יכינ נטר' למרות שזה לא בתוכ ה נטר. המ עדה בנויה בצורה שכולמ יהנו מה'הצגה'. למה 'הצגה'? כי לא רק באימ לאכול. באימ לחוות את כל האושר הזה, כשה'פיטמא טר' מ ביר על כל נתח, מפרק ומכינ אותו לכל הקהל, וכולמ מקבלימ צלחות מרכזיות לשולחנ וחולקימ. אה כנ, וכולמ יושבימ יחד בכמה שולחנות, כשהמטרה היא להכיר ולשוחח עמ האנשימ מ ביבכ. בעיקרונ, אני לא ובל את הרעיונ לשבת עמ עוד אנשימ שאני לא מכיר לארוחה. אבל כאנ המ הביאו קונ פט מעניינ, שכנ זו לא רק ארוחה. זו הופעה, זו הצגה, זה אוכל, אנשימ, בירה, יינ והמונ בשר. לעניינינו. התחלנו עמ לחמ מחמצת לבנ שיצא השנייה מה טאבונ, מלווה ב לט עגבניות שרי חרפרפ וכיפי, לט גזר ביר, וצלחת של קונפי שומ ועגבניות שרי צבעוניות שהגיר שמנ זית שנ תפח בלחמ החמ לריפוד הקיבה לקראת כמות הבשר והבירה. מנת החלבונ הראשונה הייתה עופ שלמ מעושנ, שנפר ונבלע די מהר. רכ, טעמי עישונ שלא הש תלטו, ויופי של צריבה לקראת הגשה. המנה הבאה הייתה הברי קט. חזה נוטפ ע י , מתפרק למגע ועשוי לשלמות. הגיע בליווי לק צלוי, שהיה נחמד וזהו. הבאה הייתה 'שווארמה' מכתפ טלה, שנקצצה עמ כרוב צלוי וקיבלה מנת טחינה נאה. אושר אמיתי. הלאה לחזה מולארד מעושנ ורכ, שקיבל צריבה מברנר על הבוצ'ר והיה יפהפה. מכאנ לפויקה בשר ואורז. מנה כבדה לאללה, אבל שווה בי . ממשיכימ ל'כנאפה' אונטריב. פה הייתה נפילה קלה, כשלקחו שומנ כבש שיעשה קולות של חמאה. זה לא עבד, ונתנ טווי ט לא טוב. האונטריב עצמו היה מצוינ, אז נשנשתי אותו בנפרד. זה לא נגמר. הבשר הבא היה המלכ. הא אדו בכ בודו ובעצמו. הפיטמא טר נתנ לאנשימ מהקהל לבוא ולהוציא את העצמות הענקיות מהבשר המתמ ר. יימנו עמ קפה קטנ וצלחת קינוחימ מ'בי קוטי', וההכתרה לאחת הארוחות המדהימות ביותר שאכ • לתי בחיי. פיטמאסטר ,4 הברקת פתח תקוה א'-ה': בהזמנת מקומות מראש, יש להתעדכן באתר כשרות: רבנות פ"ת סולם רייכרט מסעדת קונספט בשרים מעושנים כוסו כיסאו יפהפה. יושבים יחד, צופים בהצגת הבשרים כיסו ש"ח 225 - בזמן ההרצה ש"ח 250-270 - אחרי כעסו קשה לכעוס אחרי כל כך הרבה בשר ובירה לנצור משק כנפי הפרפר
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==