שביעי

06.12.19 | ח' בכסלו תש"ף | 383 גיליון שביעי | 40 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… צילום דן פרץ חיים ספונטני צפון תל אביב, בייביסטר שהבריזה, חבר וירטואלי ומסעדה אסייתית ששווה סיבוב רולים נוסף טאטאמי תל אביב ,7 אינשטיין תל אביב 12:00-23:00 :' א'-ה 12:00-15:30 :' ו 19:00-23:00 : מוצ"ש כשרות: רבנות תל אביב סולם רייכרט מסעדה אסייתית כוסו כיסאו נעים, קטן, יפה. יש חנייה! כיסו סביר פלוס כעסו חבל על התוספת של הדג לנצור ספונטניות. ככה צריך 'שפ ושי הוא בעצמ מומחה אורז' - שפ קייט קו. וזה נכונ - כי דג טרי זה תמיד דג טרי, אבל אמ האורז לא מושלמ ה ושי יהיה בינוני. וכאנ נכנ ימ בטאטאמי. צפונ תל אביב, מול תחנת הכוח. המדרכות פה עולות יותר מהרכב שלי. מרכז מ חרי קטנ בלב מגדלי יוקרה ולמטה שוכנת טאטאמי. הבייבי יטר הבריזה בדקה האחרונה, ונשארתי ללא פלו אחד. לאכול במ עדה לבד זה לא כיפ. אוכל זה חווייה שחווימ עמ אנשימ. אז מה עושימ? נכונ. פיי בוק. תמיד מעניינ אותי לאכול עמ מי מחברי הפיי בוק שלי שמעולמ לא פגשתי אותמ. אז פו ט אחד, ודקה אח"כ חיימ מתייצב. חיימ, קופי ב טארט-אפ, מגיע רעב, עמ חיוכ על הפנימ, ועמ ההבנה שהוא הולכ לאכול את מה שאני מזמינ. מ תבר שזו לא בעיה, חיימ אוהב הכל. התחלה מצוינת. המקומ עצמו כמעט קטנ, ופורש שולחנות מחוצ למקומ. אבל ערב נובמבר קר, והחלטנו להתכנ במ עדה עצמה. טאטאמי מביאה אוכל א ייתי מכל הגוונימ וה ו גימ. יפני, יני, תאילנדי, הודי וכו'. מצד אחד זה נשמע הרבה. מצד שני, התפריט מראה על חשיבה ולא על התפזרות לא ברורה. שקלימ( 52) ' התחלנו עמ 'קומו אקה באנ שקלימ(. 71) ' ו'טאטאקי טונה בטונה טרייה אי אפשר לה תיר שומ דבר. הצ ריבה הקלה של הטאטאקי נותנת קיק עדינ למר קמ שמתוו פ לבי . הטונה עצמה ישבה על רוטב פונזו והדרימ, שתמיד נותנ את הזווית הנכונה לדג הבשרני. מ ביב ישבו להמ וחיכו להצטרפ לבי - לט קטנ של גזר, קולרבי, בצל גול, צנונית, עלי כו ברה, ושברי אפונת ווא בי שטיפה העיבו על עדינות הטונה אז העדפנו לא כול את הדג בנפרד. הבאנימ היו מעולימ. זו פעמ ראשונה שאני אוכל דג מטוגנ בטמפורה בתוכ באנ. חגיגה של מרקמימ, טמפרטורות, טעמימ ואושר. איולי לימוני, ח ת איי ברג וצ'ילי טרי, עטפו את הדג מתוכ הבאנ. יופי. ל ושי. ה ושי של טאטאמי, ובמיוחד גמנט המיוחדימ, שווה יבוב נו פ. הלכנו על ה'טאטאמי מאגורו' שקלימ(, שהגיע עמ ג'ינג'ר, בטטה בטמפו 64) רה, טונה אדומה, אבוקדו ושקדימ, במעטפת טונה אדומה ומיונז וו אבי. והרול השני היה ' ארה שקלימ(, קנפיו )דלעת כבו 61) רומונ' למונ שה(, אבוקדו, טמאגו, ו פיי י מיונז בליווי עירית ושקדימ במעטפת למונ. מדויק, נכונ, אורז עשוי לשלמות. שק 68) לעיקריות לקחנו נודל טאטאמי עמ בקר לימ( ו'הו-צ'י-מינ טורי מוק', יענו פינה דני ושות'. אטריות האורז הוקפצו עמ רצועות בקר במקומ חזה אווז לבקשתנו. בצל, שעועית ירוקה ארוכה ורחבה, פטריות שיטאקי, פטריות פורטובלו ובצל פריכ. אחלה מנה, אבל לא משהו מיוחד. ההו צ'י מינ טורי מוק, הגיע בצורת פילה דני צרוב וע י י, עמ ירקות ירוקימ מוקפצימ ברוטב ליימ ו וכר דקלימ ובליווי אורז לבנ. הירקות קיבלו חמוצ מתוק חזק מדי. הזזנו אותמ הצידה והתענגנו על הדג. גרנו את הערב ה פונטני )לחיימ( עמ החובה • לבדוק את שאר הרולימ המדהימימ.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==