שביעי

39 | 03.01.20 | ו' בטבת תש"ף | 387 גיליון שביעי אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… היה תאילנד התאילנדית • איך יודעים לתת ציון למטבח לא כשר ביסודו? של מתחם התחנה בירושלים מספקת את החלופה הראויה חנוכה, ערה בחוצ. גשומ, רוחות עזות וקר. זה בדיוק הזמנ לאוכל תאילנדי אמיתי, כזה ששורפ, מחממ, ופותח את בלוטות הטעמ והאושר. בשביל זה צריכ להרחיק עד למתחמ התחנה הרא .'9 שונה בירושלימ, ל' טיישנ המטבח התאילנדי מושפע מהמטבח ה יני, הוויאטנמי וההודי. הרבה חריפ, הרבה פירות, הרבה קוקו , ובכללי מאוד רעננ. מכיוונ שהתאמת המטבח התאילנדי ל ועד השו מר על כשרות מ ירה כמה מהמרכיבימ העיקריימ במטבח הזה )אבקת ח ילונימ, בקר נמוכ וציר דגימ בכל מנה כמעט(, אינ לי דרכ לשפוט באמת את הנאמנות למקור. אבל גמ ככ, החיבור לאווירה ול מרכיבימ, ה ינרגיה ביניהמ ומורכבותמ, נותנת לנו את היכולת לשפוט בצורה מ וימת. האוכל התאילנדי בישראל השתפר לאינ ערוכ, מאז שהמ עדות הגישו חזה עופ בשמנ ו וכר אדומ. מ עדות כשרות עמ יכולת קולינרית גבוהה נמ צאות כיומ כמעט בכל עיר גדולה שמכבדת את ' לא נופלת מאפ אחת מהנ. אפילו 9 עצמה, ו' טיישנ מובילה בכמה פרמטרימ. פשוטימ מהודקימ A5 התפריט, שעשוי מכמה דפי לקלאפת עצ, מצליחימ למשוכ אותכ לקרוא כל מרכיב של כל מנה. אבל לדמיינ את מה שאתה הולכ לקבל זה כמעט בלתי אפשרי. שקלימ(, ושני 58) ' התחלנו עמ 'קיג'י ני אקה שקלימ(. 56) באו, אחד 'פקינ' ואחד א אדו הקיג'י לא התחבר. מדובר בקרפצ'יו למונ על טורטיה, עמ רוטב יוזו, לט אצות וואקמה ואננ . הוא לא התחבר בעיקר כי הטורטיה לא הצליחה להחזיק את כל הכבודה, ונאלצתי לריב עמ החתיכה - אמ א פיק להכני הכל לפה לפני שזה יתפרק ) פויילר - זה התפרק(. חבל. בניגוד לראשונה, הבאו היו מהטובימ שאכלתי בחיי, אמ לא הכי טובימ. הראשונ עמ ברווז, איולי צ'יפוטלה, פלפל חריפ וכו ברה. והשני אותו הדבר רק עמ א אדו במרינדה יפנית. לחמניית הבאו הייתה רכה יותר מהבשר, ועדיינ הצלי חה להחזיק יופי, תוכ שהיא שותה בעדינות את המיצימ ומחזירה כפליימ בבי . הכל רכ, נמ ונעלמ בנגיעת לשונ. הברווז בכמה רמות מעל הא אדו, ועדיינ שניהמ מדהימימ. שקלימ( שהומלצ 68) לביניימ לקחתי מרק ראמנ בחומ על ידי המלצרית החביבה. תראו, אני מנ ה להתמקצע בראמנ. לא באיטריות עצמנ, אלא בציר. בעיקרונ מדובר בציר מורכב מאוד שמתבשל שעות ארוכות עמ המונ מרכיבימ ושלבימ. אבל כאנ מדובר היה בציר עופ וכמעט ולא הורגש המי ו, כשכל המרכיבימ התוו פו. אני לא מתלוננ. היה מרק מצוינ ומדויק, ביצה רכה, פט ריות שיטאקי שהרגישו טריות ואפילו שיפוד פרגית ששוחה לו בכיפ. מנה מעולה, ראמנ אמיתי זה לא. אבל אמ בא לכמ מרק - רק זה. שק 84) ' לעיקריות אני לקחתי ' פיי י ינטה לימ( עמ נודל , ורעות הלכה על פילה למונ מי ו שקלימ(. 130) הובטח לי שהמנה תהיה אק טרא חריפה והיא לא הייתה. מה שלא הוריד מהטעמימ המעולימ, חתיכות ה ינטה השמנות שהגיעו מדיומ-רייר מושלמ, ועוד כל מני תו פות שהבליחו בינ הנודל . ה למונ של רעות היה ענקי. אישית, פחות הת חברתי לרוטב המי ו-מירינ- אקה, אבל מצד שני • לא נשאר הרבה עד שבאתי לטעומ. צילום: אסף קרלה 9 סטיישן מתחם התחנה, , ירושלים 4 דוד רמז 12:00-00:00 :' א'-ד 12:00-01:00 – ' ה 12:00-15:00 :' ו 20:30-00:00 : מוצ"ש כשרות: רבנות סולם רייכרט מסעדה תאילנדית אמיתית כוסו כיסאו חביב. מוזיקה נוראית, אבל על טעם וכו' כיסו ממוצע פלוס כעסו אולי כדאי לשקול ראמן עם ציר דגים לנצור גלעד הקטן מחסל לחמניות באו

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==