שביעי
17.01.20 | כ' בטבת תש"ף | 389 גיליון שביעי | 48 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com להערות, הארו ת והמלצות על מסעדות: ……… בורא מיני נקניקיות שבע אפשרויות מילוי, לחמניית מזונות ונקניקיה ענקית כמו ברלינה עושה כבוד למאכל הרחוב הגרמני-אמריקאי • במדינת האם ברלינה שוק מחנה יהודה 12:00-01:00 :' א'-ד 12:00-03:00 :' ה 10:00-16:00 :' ו 21:00-03:00 : מוצ"ש כשרות: רבנות ירושלים, כל הנקניקיות בד"ץ מהדרין סולם רייכרט דוכן נקניקיות יצירתי כוסו כיסאו בתוך השוק כיסו זול כעסו יש דברים שלא הולכים יחד לנצור את החצי הטוב שיוני לא אכל לפני שיעור קריאייטיב באחת המכללות הח רדיות, אני אוהב לה תובב בשוק ולחפש דברימ מעניינימ. תחילת החורפ מביא איתו רוברוב, ארטישוק, למונ גרא , לימונימ ננ יימ ועוד. באחת ה ימטאות, בחנות בוטיק, מצאתי אפילו תפוחי אדמה מ וג 'ראטה', שהשפ ג'ואל רובו שונ עליו השלומ, היה מכינ איתמ את מנת הדגל של מ עדת שלושת הכוכבימ שלו - פירה. כנ. ממש ככ. אני או פ את כל היצורימ המוזרימ, ומאתגר את התלמידימ בכל מני אתגרימ. כמו למשל לפ ר מ בנק באמצעות ארטישוק, או חנות בגדימ עמ תפוחי אדמה. בכל מקרה, ה יבוב בשוק מביא המונ רעיונות, ואיתו בא הרעב. באחת הפינות בשוק, נמצאת מ עדת )דוכנ? מזללה? לא ברור( נקניקיות עמ מיתוג משגע בשמ 'ברלינה'. ברור מאיפה מגיע השמ. למרות שמאז שהאדמ גילה את המעי של העיזה החביבה עליו, אנחנו מכירימ את הנקניק והנקניקיה )שאגב ההבדל ביניהמ הוא שהנקניק מוכנ לאכילה והנק ניקיה צריכה בישול( וערש הולדת הנקניקיה שרוב העולמ מכיר היומ בצורתה האייקונית. ועדיינ, למרות השמ, בקר ורדרד אינ שמ, אלא מ פר מנות מעניינות של נקניקייה בלחמניה, עמ תו פות מתו פות שונות. "תו פות על נקניקיה בלחמניה???" תשאלו. אז כנ. כמעט לכל מדינה בארה"ב שמכבדת את עצמה, יש את המתכונ המוכר והידוע שלה לנקניקייה בל חמניה, ותו פות. טוב, ברברתי את עצמי לדעת, נתחיל בטעימות ישננ שבע מנות והתמחור מתבטא בינ נקניקיית עופ רגילה לנקניקיות מיוחדות יותר )צ'ורי ו , מרגז, קנאקר (, והמחירימ הנמוכימ מתחילימ שקלימ 39- שקלימ לנקניקייה ומ תיימימ ב 25- ב לנקניקיה מיוחדת עמ תו פות. לדגומ את המקומ קראתי ליוני שהיה ב ביבה, שהוא חובב גדול של נקניקיות. לקחנו את ה'שומכאר', ב גנונ קאריוור ט עמ כרוב כבוש, בצל מלפפונ חמוצ וקטשופ קארי. את 'האחימ גרימ', ל ת עגבניות, פ טו עשבי תיבול, אורוגולה ומיונז-בזיליקומ. 'איינשטיינ', הכוללת לט ביצימ, אורוגולה, מלפפונ חמוצ ורוטב חרדל דיז'ונ ואחרונה חביבה - 'בקנבאוור', עמ לט אבוקדו, ל ת עגבניות, מלפפונ חמוצ ורוטב ברביקיו מעושנ. נתחיל מהטוב למעולה רק בקטנה, הנקניקיות עצומות, הלחמניות שלהמ מזונות, והנ מהלחמניות היותר טובות שאכלתי. שאפו גדול. את האיינשטיינ לקחנו עמ מרגז, שאמורה הייתה להשתלב עמ לט הביצימ. אבל זה לא קרה. נקני קייה מעולה, כל השאר תמי. 'האחימ גרימ', שבאה עמ המונ עשבימ ופ טו, היא הברקה, אבל לא לכל אחד. לא כולמ אוהבימ פ טו עמ הנקניקייה שלהמ. 'השומאכר' הקלא ית הייתה כל מה שאני חולמ עליו כשאני אוכל נקניקייה בלחמניה. ומקומ ראשונ: הבקנבאוור. למזלי, יוני לא אוהב אבוקדו וככ נשאר לי יותר. צ'ורי ו מעולה, הכל מתחבר נפלא עמ נגיעות דרומ אמריקאיות, בירה • טובה בצד וזה כל מה שאני צריכ. צילום: מיכל פריי
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==