שביעי

07.02.20 | י"ב בשבט תש"ף | 392 גיליון שביעי | 50 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… ח"י ח"י ח"י • סטייק אנטריקוט ופטה כבד במסעדה שמרנית שנים של בשר וגם יום נישואים 18 רייכרט חוגג לאנטריקוט ,28 אחד העם תל אביב 12:00-23:00 :' א'-ה 11:30-15:30 :' ו 20:30-00:00 : מוצ״ש כשרות: מהדרין - משגיח במקום הבשרים בהשגחת הרב מחפוד סולם רייכרט ברסרי צרפתי מעולה כוסו כיסאו סביר כיסו ממוצע כעסו חנייה בתל אביב לנצור כל יום איתך רעות שמרנות. בואו נדבר עליה. כולמ חושבימ ששמרנות היא טגנציה. חו ר התפתחות ושמירה על ערכימ ישנימ וארכאיימ. אבל לא ככ. שמרנות משמרת את הדברימ הטובימ שהבינו אבות אבותינו לפני שנימ ארוכות ורבות. אינ צורכ לצאת להרפתקאות משוגעות שיגמרו, לרוב, בכי רע. 'אל תתקנ אמ זה לא שבור'. שמרנות נ מכת על אלפי שנות ני יונ, הבנה, העמקה, ני וי וטעייה. לכנ הימינ שמרנ. הוא מבינ שהאנשימ שהיו לפנינו, הבינו דבר או שניימ, ועלינו לשמר את הדברימ הטובימ והחשובימ. מצד שני, השמרנות כנ מחפשת את הדברימ הטו בימ שההרפתקנימ משמאל הצליחו לשנות )בד"כ עמ המונ דמ(. אותו הדבר במ עדות. ישננ מ עדות שמרניות, שרוב האנשימ אוהבימ ללכת אליהנ. המ יודעימ מה המ יקבלו, איכ וכמה. והמ יודעימ טוב מאוד שזה יהיה טעימ בדיוק כמו בפעמ הראשונה שהמ היו שמ. בניגוד אליהנ, יש מ עדות חדשות וחדשניות שמחפשות את השונה והמיוחד, החדש ופורצ הדרכ. מ עדות כאלו לא נשארות לאורכ זמנ. כי מה שחי דשת עכשיו, עוד שנה יהיה ישנ, ואז איבדת את הכל. וכל הזמנ אתה צריכ לחדש ולהתחדש. מ עדות צרפתיות הנ ופר-שמרניות. אתה יודע בדיוק מה תקבל ואתה יודע שאתה תאהב את זה. ישננ מ עדות צרפתיות בנות מאה שנימ ומעלה, שמגישות את אותו התפריט ולא זזות ממנו. ככ 'לאנטריקוט', המ עדה שחוגגת ח"י שנימ. שהאיכות, הטעמ והאחידות, גורמות לה להיות מה מ עדות היחידות בארצ שחוגגות כל ככ הרבה שנימ. שנימ 18 קבענו רעות ואני לדייט, שגמ מ כמ שלנו יחד )ונקדיש לזה טור בנפרד(, במ עדה ששוכנת במרכז ת"א, במקומ עמ מעט מאוד חנייה. המקומ כמעט לא השתנה, אמצע השבוע וכל השולחנות תפו ימ. מוזיקה גלגל"צית שקטה מל ווה, ומלצרימ חביבימ ביותר עוברימ בינ ה ועדימ. שקלימ( 18) לראשונות לקחנו פוקאצ'ת הבית שקלימ(. 46) שקלימ( וקרפצ‘יו בקר 36) פטה כבד הפוקאצ'ה התח לה די מהר, יחד עמ הטפנד המ עולה ומטבל העגבניות שהגיעו יחדיו. הקרפצ'יו היה טוב. רדידי בשר עמ כמות עדינה של בל מי ואורוגולה, שנתנו כבוד לבשר ולא ה תירו אותו כמו בהרבה מקומות אחרימ. אבל הכבד ניצח את ה יבוב הראשונ. ריבת תפוחימ על כפ גדולה ומתחתיה רוטב פירות יער, לצד לחמ, בירה שחורה ודגנימ. כמויות של אומאמי, מתוק ומלוח במרקמ כבד )חחחח( וני מוח. כיפ גדול, ובדיוק כמו שהיה לפני למעלה מעשור. לעיקריות אני לקחתי, איכ לא, טייק אנטריקוט שקלימ(, ורעות לקחה פילה בקר 135) גרמ 330 שקלימ(. 143) ברוטב יינ אדומ וה טייקימ האלו המ בדיוק ה יבה מדוע המ קומ מחזיק כל ככ הרבה זמנ. הנתח שלי היה ענקי, מפוצצ בטעמימ עמוקימ של בשר, עשייה מושלמת שנותנת לבשר את הכבוד הראוי לו. פחות התחברתי לפילה, אבל רעות יותר התלה בה. אני מעדיפ בשר עמ יותר 'אישיות' ועומק. גרנו עמ תה, והבטחה לבוא שוב, לפני שנ גור • שנימ יחד. 18 עוד צילום: דן פרץ

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==