שביעי

28.02.20 | ג' באדר תש"ף | 395 גיליון שביעי | 48 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אל-לה ירחמו ניסיון נואש לצילומי קמפיין פוליטי במחנה יהודה הסתכם בארוחה במסעדה הכי אסלית של השוק, שתמיד משאירה טעם של עוד 'רחמו' ,5 האשכול ירושלים 08:00–19:00 :' א'–ה –עד שעה 08:00 :' ו לפני כניסת שבת כשרות: הרבנות ירושלים, בשר חלק בית יוסף סולם רייכרט מסעדת פועלים אסלית כוסו כיסאו לא השתנה הרבה מאז שנפתחה. קסם כיסו זול כעסו צריך לבוא מוקדם יותר כדי לדגום את הממולאים לנצור את עם ישראל אמצע היומ, שוק מחנה יהודה. מירי ואני רודפימ אחרי העוברימ והשבימ במטרה לשכנע אותמ להצ טלמ לקמפיינ אחת המפלגות. הפרצופימ היפימ של המדינה. לכל אחד יש מה להגיד, להציע, לשפר, להתלוננ. אנחנו מצלמימ, מקשיבימ, מחייכימ. מירי הצלמת מנ ה את כוחה ברדיפה אחרי כל מי שנראה לה שי כימ. אני מביט מהצד וצוחק בקול כשחרדימ מנפנפימ אותה. תל אביביימ שבאו לחוות את ירושלימ אפילו לא ממצמצימ לכיוונה. הבנתי שאפשר לזהות את ה פקטרומ של הציבור שלנו, בינ אמ בעלי כיפה שקופה ובינ אמ מרכזני קימ, ממש כמו שמזהימ יהודימ בחו"ל. יש להמ קצב פנימי שונה. תמיד עמ חיוכ על הפנימ, תמיד עמ הליכה של תחושת שליחות. כל הרדיפות האלו עשו אותנו רעבימ. השוק נותנ אינ פור אפשרויות, אבל מ עדות פועלימ אינ הרבה. אחת המ עדות הידועות ביותר בירושלימ, אמ לא בישראל, היא 'רחמו'. רחמימ )רחמו( בנ יו פ ז"ל, פתח את המ עדה לפני למעלה משישימ וחמש שנימ בשוק העיר קי, ונוהלה עד לא מזמנ על ידי בתו וחתנו שהלכ לעולמו לא מזמנ. משפחה מדהימה, שמעבר לאוכל המיתולוגי שמכינה היא משפחה של עושי ח דימ. המ עדה היא מה שאנחנו מתייח ימ אליו ברו מנטיות כ'א לית'. אוכל שמבושל על פתיליות, רצ על רט נע, כשאחת המבשלות מקבלת את ההזמנה על המקומ ובוזקת ומכינה את הצלחת שלכ באותו הרגע, מניחה לכ על המגש ואתה הולכ ומחפש מקומ. האוויר והאווירה של 'רחמו' היא של שנות השי שימ-שבעימ, ומתובלת בתיירימ, אוהדי בית"ר, ואנשימ שבאו לטעומ את ירושלימ האמיתית שיו י בנאי כתב לה שירי אהבה. כל התפריט כתוב על לוח גיר, אבל זה לא אומר שבשעה אחת וחצי עדיינ נשארו כל המנות. י רימ באימ מהמטבח לאזור ההגשה, ואנשימ שחיכו במיוחד למרק הקובה-חמו טה המפור מ של רחמו קמימ עמ חיוכ בלב. בלתי אפשרי לדגומ את כל האוכל שמכינימ בר חמו, אז הלכנו על מ פר מנות לא גדול: כל הממולאימ נגמרו, אז הלכנו על מרק קובה חמו שקלימ(, עופ 36) שקלימ(, שתי קציצות בשר 37) טה שקלימ( ואורז שעו 40) שקלימ(, חומו בשר 30) צלוי שקלימ(. לאוכל מתובל בכבדות שמתבשל 22) עית על פתיליות יש נשמה משל עצמו. הכל רכ יותר, מתפוצצ בעונג ומנחמ באושר. מרק הקובה היה קרוב למושלמ. עוד טיפה חמוצ והיינו מב וטימ. הקובה עצמו מהזנ היותר שמנמנ, מלא בבשר ריחני ומשכר. הקציצות הגיעו בקערה יחד עמ אפונה. מירי פחות התלהבה, אבל אני זרמתי. קציצות אוורי ריות, שמנמנות ונוטפות ע י . העופ, שהגיע בצורת כרע, שכב ברוטב שמנ אדומ, תמצית אומאמי חזק שמדליק כל אחת מבלוטות הטעמ. החומו היה כיפי. אחרי רווייה של חומו יות, קשה להפתיע עמ מתכונ שעובר דורות במשפחה. ואחת מהמנות הידועות, אורז-שעועית, היא ברמת המעורב הירושלמי. יש הטוענימ שהיא הומ צאה ושוכללה לכדי שלמות בידי רחמו. הפשטות, העדינות, העושר והכבדות. לעופ אבל נמוכ. יימנו את הארוחה ההי טורית, וחזרנו לרדופ אחרי העמ היפה שלנו שיעזור לנו ל יימ עמ הב • חירות האלה.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==