שביעי

03.07.20 | י"א בתמוז תש"ף | 400 גיליון שביעי | 34 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com להערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… באנו לבילויים כמעט כמו הבילויים והקדחת, רייכרט וחברו יצאו לנשום אוויר מבעד למרות ההגבלות, האוכל הנהדר בפרליטה גדרה קיבל דוז פואה • למסיכות פרליטה , גדרה 12 הבילויים 22:30-12:00 :' א'-ה עד שעה 08:00 :' ו לפני כניסת שבת מוצ"ש: שעה אחרי 23:30 צאת שבת עד כשרות: רבנות סולם רייכרט מסעדה איטלקית מעולה כוסו כיסאו יפיפה. אנשים חמודים ושירות מושלם כיסו ממוצע פלוס כעסו חייבים להיפגש יותר לנצור הבילויים. לא סובלים אותם הקורונה שיגעה לנו את השכל. לא רק מהבחינות הרגילות )בית פר/עבודה וכד'(. אלא גמ הצורה שבה אנחנו הולכימ לבלות. אתה רוצה להיפגש עמ חבר משכבר הימימ. ללחוצ לו יד? לתת לו חיבוק? לתרגל מרחק של שני מטרימ? האמ המ יכה מ פיקה? אולי כל זה לא חובה כשזה מישהו שאתה ומכ עליו? שלנו ב'שביעי', החלטתי לקחת 400 לכבוד גליונ את אביחי, חבר מימימ ימימה, שלא נפגשנו לפחות ימימ. 400 נ ענו לגדרה. בדרכ גרנו פערימ, ואביחי, שלא ידע לאנ אנחנו נו עימ, יפר לי שהוא כרגע מע מיק בנושאי ראשית העליות לא"י. וראו איזה פלא, הגענו לרחוב 'הבילויימ' בגדרה. אגב, מ תבר שא נחנו לא ובלימ את הבילויימ, שבאו לריב עמ כל מי שהמ התקרבו אליו, עפו מכל מקומ וב ופ נחתו בגדרה. נו. בכל מקרה, רחוב הבילויימ בגדרה הוא מקומ כמעט ק ומ. רחוב ראשי שהו ב לרחוב בילויימ, עמ המונ מ עדות, אורות שמתפזרימ ברומנטיות טרומ ציונית על הבתימ העתיקימ. מ עדת 'פרליטה' יושבת במבנה שישבה עד לא מזמנ מ עדת 'בראשית', שאותה ביקרתי לפני שלוש שנימ. המקומ יפיפה. חצר עתיקה, פיזור שולחנות נעימ וטאבונ שמוציא המונ פיצות. ישבנו באמצע הדרכ, בינ החצר לקומה העליונה של המ עדה. אוויר נעימ למרות שזה גדרה, ומלצ רית חביבה שמתעניינת ושולטת בחומר. אביחי הוא בעייתי עמ אוכל. הוא לא אוהב דברימ 'בריאימ'. אז לא התייח תי אליו והזמנתי לראשו 56) שקלימ(, קרפצ'יו דג ימ 48) נות - ארנצ'יני שקלימ(, בעיקר כי אמ 51) שקלימ( ו לט פרליטה אתמ שמימ את השמ שלכמ על לט, הוא אמור להיות וואוו. הקרפצ'יו היה טוב. למה קרפצ'יו על שמ האמנ ויטורה קרפצ'יו שצייר ב'אדומ בשר'? לא ברור. בגדול מדובר ב ביצ'ה שמ ודר כמו שמ דרימ קרפצ'יו. זה פשוט יפה. וגמ טעימ. דג טרי, שמנ זית, צנוניות, פלפל צ'ילי טרי ועלעלימ חמודימ. אביחי אכל מ ביב לכל היפה והבריא והשאיר לי אחלה מנה. הארנצ'יני היה עשוי טוב. לא כדורימ קפואימ שנזרקו לשמנ רותח, אלא ריזוטו חמ ומפוצצ מוצ רלה שיושב על פ קרמ עגבניות עמ הזלפה עילית של טיפת חומצ בל מי. יופי של נגיעה. ה לט היה לט בורגול משודרג, עמ חמוציות, שק דימ קלויימ, בצל, מלפפונימ וחתיכות שמנות ויפות של גבינה בולגרית, שתתנ קונטרה למתוק-חמוצ. לעיקריות לקחנו פילה לוקו שהפכ לפילה דני שקלימ( 76) כי לא היה לוקו , ורביולי ארטישוק שהומלצ על ידי המלצרית עטוית המ כה. הצלחה מ חררת. דני מושלמ. ע י י, טרי, צלוי מצד העור ונמ מצד הבשר, מלווה בעגבניות שרי צלויות ובייבי תפו"א בירימ, וחבל ש בירימ. רביולי הארטישוק היה טוב. חתיכות גדולות וש מנות של פ טה טרייה. מצד שני, המילוי לא צעק 'אני ארטישוק'. מצד שלישי, המנגולד, הצנוברימ והשמנת החמוצה השלימו את הח ר. יופי של מנה. יימנו עמ טרמי ו מושלמ )שרובו נבלע ע"י אביחי מפאת היות המנה מאוד לא בריאה( ו גרנו • אחלה ערב במקומ מעולה. צילום: בן יוסטר

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==