שביעי
07.08.20 | י"ז באב תש"ף | 405 גיליון שביעי | 28 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אסור להשוות רייכרט פגש מטבח מרוקאי "עילאי, מדויק עשיר וממלא", אבל האם מסעדת 'אווה סאפי' הצליחה לעמוד במבחן הטעם של חמותו רותי? אווה סאפי תל אביב 8 השחר 23:30-18:00 :' א 16:00-12:00 :' ב'-ד 24:00-18:00 16:00-12:00 :' ה 24:30-18:00 15:00-12:00 :' ו שבת: שעה אחרי 24:00 צאת השבת עד כשרות: רבנות סולם רייכרט מסעדה מרוקאית אסלית כוסו כיסאו מעוצב, נעים, מזמין כיסו ממוצע כעסו איפה השזיפים? לנצור אסור להשוות. אבל אי אפשר בלי ראש השנה, וכות, פ ח, מימונה, שבת או תמ יומ שלישי. בבית של רותי, חמותי )המתקראת בפי הנכדימ 'ננה'( יש מאכלימ מיוחדימ. לא תמ מיוחדימ, אלא מטבח מרוקאי אמיתי. מפנק, מפו צצ, עשיר, שמח ומנחמ. לכל אחד מיוצאי צפונ אפריקה יש את הגר ה שלו )או שלה( למאכלי בית אבא )או אימא(. לרותי חמותי יש את הגר ה שלה ומכל המקומות והטעמימ, של רותי הוא בהחלט מעל כולמ. אחיה ואחיותיה, שיבדלו לחיימ ארוכימ, יחתמו על זה. כל אוכל ב גנונ 'מרוקאי' יושווה למאכלימ של רותי. "דומה", "שונה", "ח ר משהו", "לא ככה עושימ, מה זה?", "בכלל קוראימ לזה "שקשוקה", לא "מטבוחה" וכו'. לכנ, כשרעות ואני יצאנו ל'אווה אפי', ידעתי שהאוכל לא יוכל לקבל ציונ בפני עצמו. וזה ב דר גמור. אנחנו מכוונימ להכי טוב. 'אווה אפי' שוכנת בפאתי שכונת נווה צדק התלאביבית. הימימ, ימי קורונה, ואנשימ מחפשימ תירוצ לצאת מהבית, לשימ מ כה ולבלות כמו בני אדמ נורמליימ, עמ הפחד שההוא מהשולחנ לידכ הוא צלחת פטרי א- ימפטומטית שיכני אותכ לבידוד בנ ארבע עשר יומ. התיישבנו בפנימ לאחר שהובהר לנו שבחוצ הול כימ להיות המונ אנשימ. לא יודע מה נכונ יותר, אבל החישובימ הקורוניימ מתישימ אותי. מתוכ המטבח צצ בנ דוד של רעות. הופה, יש לנו וכנ מוי שיודע ומכיר טוב מאוד את מטעמי בית רותי. הוא מרגיע אותנו ואומר "ממש בבה פה". יופי. כמו כל ארוחה מרוקאית טובה, התחלנו במגש שקלימ(, מלווה בפרנה. מהראשונות 49) לטימ שקלימ( ו'הטבילה הקלא ית' - 49) לקחנו לחי עגל שקלימ(. 54) דג מרוקאי ה לטימ שהוגשו היו לק מ ורתי, גזר מרוקאי, קרמ חציל, לט תפוחי אדמה, עגבניות חריפות וצלחת חריפימ. נתחיל בעובדה הפשוטה שמדובר בהחלט במטבח עילאי. אינ נפילות, הכל מדויק, עשיר וממלא. לרעות היה הרבה "זה קצת מתוק מדי, זה לא בדיוק" וכד', אבל נרשמה התלהבות רבתי מכל אחד מה לטימ. הלחי )המתקרא בפי העמ 'בשר ראש'( היה רכ ונמ , וזרק אותנו חזק לראש השנה, כשרותי מ תובבת עמ המנה ומחלקת לכל אחד את ה ימנ "שנהיה לראש ולא לזנב" ואז טובלת חלה במיצימ ונותנת לכל אחד מהילדימ. אושר. הדג היה מעולה. בחירה מצוינת של מו ר, ש ופח יפה את המיצימ אבל נשאר יציב. הרוטב היה מעט דליל, אבל החלה שהתלוותה אליו באה בדיוק. שקלימ( ו'טלה 112) לעיקריות לקחנו צלי בקר שקלימ(. שתי העיקריות 148) ' ושזיפימ של חג מגיעות בטאג'ינ עמ קו קו וירקות. הצלי היה אחלה. לא נפלתי. ופה רעות נכנ ה ואמרה שזה לא הוגנ. אמ אימא שלה מכינה את הכי טעימ, זה לא עושה את הצלי פחות טעימ. מ כימ. מנה מעולה, בשר רכ, מיצימ שנ פגו בקו קו . כיפ גדול. הטלה שזיפימ היה ח ר שזיפימ. חתיכה ענקית של טלה עמ עצמ, בשר טוב ומתקתק, אבל כל הרוטב של השזיפימ היה ח ר לנו. חבל. • גרנו עמ תה טוב, ורצונ עז ללכת לשבת לננה.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==