שביעי
29 | 21.08.20 | א' באלול תש"ף | 407 גיליון שביעי אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… על גג העולם • רייכרט התנחל על גג מלון קרלטון בת"א כדי ליהנות ממנות השף אוראל קמחי התוצאה: קונצרט קולינרי מטריף. הבעיה: האושר הזה קיים רק עד ספטמבר צילום: חיים יוסף אני מעריצ אנשימ שמ וגלימ לחטופ אגרופ לשי ניימ, לקבל נוק-אאוט, לקומ, להעיפ את האבק מהכתפ ולהתחיל מחדש. תקופת הקורונה מביאה קושי עצומ בכל ענפ המ עדנות, ולהקימ מ עדה בתקופה הזו צריכ אומצ מיוחד. טוב, אולי לא מדובר במ עדה פר-אק לנ , והיא תהיה פתוחה רק עד התשיעי ב פטמבר, אבל זה גמ משהו. בכל אופנ, השפ אוראל קמחי, שטרמ הביא את יכולותיו לציבור שמעדיפ את הפרות שלו עושות "מו", מתחיל לקרוצ לכיוונינו, וזה נראה אחלה וגמ הטעמ מדהימ. ואמ ת פיקו, ואני בהחלט ממליצ לכמ לנ ות לשימ את ידכמ על שולחנ ב"פופינה", אתמ תוכלו ליהנות מקונצרט מדהימ של עושר קולינרי מטריפ. לקחתי את אריאל, בחור חביב שיש לו ידע קל בקולינריה, ויצאנו לגג מלונ "קרלטונ" בתל אביב. המקומ הו ב מאזור כיפ/בריכה/מ יבות גג למ עדה. הנופ עוצר נשימה לכל כיוונ. אמ זה מזרחה, מדובר בכל ישראל בזווית שטרמ ראיתי. אמ זה מערבה, נו, שקיעה וכאלה. אבל שקיעה ואריאל פחות עשו לי את זה. בכל מקרה, נתנו לנו שעתיימ וחצי לבלות לפני תחילת ה בב הבא, וזה די והותר. התפריט מצומ -$ , עמ שתי אפשרויות A4 צמ וממוקד, מודפ על שקלימ ל ועד, או לקחת 315- ארוחת טעימות ב מה שמתחשק. הלכנו על השני. הזמנו את כל המנות שלנו יחד, והמלצריות תז מנו בדיוק את הוצאתנ. התחלנו עמ לחמ ומטבלימ שקלימ( 78) שקלימ(, טרטר ג'ינ אנד טוניק 28) שקלימ(. 84) וטרטר בקר הלחמ הגיע בצורת פרו ות לחמ מחמצת, בליווי איולי ריבת בצל ובל מי, ו ל ת עגבניות פיק נטיות. שני המטבלימ היו עדינימ מאוד, מדויקימ והלחמ פח יופי את שניהמ. טרטר הג'ינ אנד טוניק היה טרטר דג מרהיב, שהדגימ את היכולות של השפ. קוביות של דג, מלפפונ, עירית, טוביקו ווא אבי )ביצי דגימ מעו פפימ!( וקוביות ג'לי גינ אנד טוניק. מנה מושלמת, מרעננת, עמ פקטורמ מרקמימ שגורמ לחיכ לה גיד "מה הלכ פה הרגע?!?". הטרטר בקר הגיע על דמי גלא )רוטב ציר בקר( כמהינ, ושזור בא פרגו ופטריות צלויות. התחושה היא של תבשיל בקר שהתבשל שעות ארוכות, בעוד שמדובר בבשר נא. כיפ גדול, יותר מדי פטריות. למנות ביניימ לקחנו לחמניות מאודות. אני שקלימ(, ואריאל את 84) לקחתי את הפילה מו ר שקלימ(. שתיהנ היו 108) הלחמניה עמ השפונדרה מעולות, אבל הפילה מו ר היה ג'ורדנ, והשפונדרה מג'יק ג'ונ ונ. הוא אחלה, אבל אפ אחד לא מתקרב לג'ורדנ. הבי עובר דרכ רכות הלחמניה לטמפורה הפריכה, לתוכ דג שנמ , וכל זה על איולי ווא בי ובצל מוחמצ. וואוו. שקלימ( לאריאל ות 178) גרנו עמ אנטרקוט שקלימ( בשבילי. טייק מעולה, 138) בשיל לחי עשוי מושלמ. אבל השו היה קוביות פולנטה פרי כה. יצירתיות טעימה. תבשיל הלחי הגיע עמ רליש עגבניות ירוקות ושעועית ירוקה כבושה. הכל מש לימ אחד את השני בטעמימ שלא ידעתי שקיימימ. • וזה, רבותיי, אושר גדול. פופינה ,10 אליעזר פרי תל אביב עד 17:00 , א-ה אחרון האורחים כשרות: רבנות סולם רייכרט מסעדת פופ-אפ שף יוקרתית כוסו כיסאו על גג מלון קרלטון, קו ראשון לים. הרופטופ של תל אביב כיסו יקר כעסו למה רק עד ספטמבר?? לנצור להביא את האישה לשם. ודחוף
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==