שביעי

18.09.20 | ערב ראש השנה תשפ"א | 411 גיליון שביעי | 40 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… מסעדת החינוך לקראת ראש השנה ויום ההולדת של בנו, ביקש רייכרט למצוא מסעדה הוא מצא • שמעניקה לא רק אוכל טוב אלא גם ערך מוסף שאפשר להעביר לדור הבא קפה שלוה ,1 דרך שלוה ירושלים 22:30-08:00 :' א'-ה 14:00-08:00 :' ו כשרות: למהדרין סולם רייכרט מסעדה חלבית מעולה כוסו כיסאו חביב ונעים כיסו ממוצע כעסו מרדכי לא אוכל כמהין. כבד את אביך!! לנצור זמן אבא ובן במקום מושלם ראש השנה הוא זמנ מעולה לעשות חשבונ נפש מחד ולקבל על עצמכ מידות טובות לעתיד מאידכ. שנת הקורונה הזו לא הייתה אידאלית, בלשונ המ עטה, לבעלי המ עדות. אבל יותר מזה, יש אוכלו ייה שלמעט הפגיעה ה'רגילה' של הקורונה, היא פגעה בהמ בעוד רבדימ. לכבוד יומ ההולדת של בני, מרדכי, לקחתי אותו לבקשתו, למ עדה חלבית. רציתי שהמ עדה תהיה יותר ממ עדה, שאוכל גמ לתת לו ערכ מו פ שאבא יכול לחנכ את בנו, להעניק לו השראה ודרכ לשנה החדשה, מעבר למנה טובה של פ טה כזו או אחרת, ואני לא מזלזל בפ טה. קפה 'שלוה' הוא בית קפה חברתי, בו עוב דימ אנשימ עמ מוגבלויות ושוכנ בתוכ 'המרכז הלאומי שלוה' המשלב דנאות להכשרה לבעלי מוגבלויות, מרכז פורט ועוד. ובימימ כאלה, המ עדה הזו צריכה קצת יותר עזרה מכל מ ע דה אחרת. אבל אני לא כותב מדור לגמ"ח, אני כותב מדור לביקורת מ עדות, ואמ יש ביקורת, אני כותב. המ עדה עצמה חביבה, עמ חלונות גדולימ לתוכ המרכז. צפינו בעשרות מתנדבימ ומתנדבות מת רוצצימ, עוזרימ, מחייכימ, נותנימ ובעיקר הופכימ את העולמ שלנו לקצת יותר טוב. מפעילי בית הקפה המקוריימ המ הבעלימ של 'דרכ הגפנ' הזכור לטוב מאוד. )פולנטה, פורטובלו, פרמז'נ, PPP התחלנו עמ שקלימ(. הפולנטה היא 38) שקלימ( וממולאימ 46 אחת הפולנטות היותר טובות שאכלתי, והזכירה לי במיוחד את ההיא מדרכ הגפנ. פולנטה רכה ואוורי רית, משלבת במתיקות עגבניות שרי צלויות, תרד וחתיכות יפות של פורטובלו. הממולאימ הגיעו בצורת עלי גפנ, בצל וכרוב על מצע של צזיקי, רוטב רימונימ ופי טוקימ. מרדכי הוא קצת בררנ באוכל, ולא הצליח להתמודד עמ הממולאימ, אז נתתי לו לטרופ את הפולנטה ואני התענגתי על הממולאימ שנעשו במקומ. 58) ' כמו בכל מקומ שישנה פיצה, הזמנו 'קפרזה שקלימ(, עמ רוטב עגבניות, פ טו, מוצרלה, גבי נת עיזימ, עגבניות שרי, בצל, רוקט ופרמז'נ. הכל התחבר, הבצק נפלא, בראבו. הלאה. לעיקריות, אני לקחתי ניוקי ערמונימ וא פר שקלימ( ומרדכי, שאוהב פ טה בשמנת 64) גו 62) פטריות, הלכ על טורטליני טרטופו פטריות שקלימ(. הטורטליני הגיע עמ רוטב שמנת כמהינ, ופטריות פורטובלו. מי שלא מכיר כמהינ, ובמיוחד בגילאימ שלא יודעימ להעריכ עומק של טעמימ, לא מתחבר. ככ גמ מרדכי. נעשה בדיקת אבהות בהמשכ. בכל מקרה, הוא טרפ את הניוקי-ערמונימ שהיה עטופ בעדינות עמ שמנת ופרמז'נ. הטורטליני היה אחלה, אבל לא מזהיר כמו הניוקי, שהתברר כהומייד. גרנו עמ עוגת טופי חמה, עמ שכבות אלפחור , פאדג' וריבת חלב בצי פוי שוקולד מריר לצד גלידת וניל. וכנ, זה טוב כמו שזה נשמע. אז מה אני מקבל על עצמי לשנה הזו? ללמוד לקבל, לעזור ולתת גמ לאוכלו יות שאני לא רגיל להיות ב ביבתנ, ולהנחיל את זה גמ לדור הבא. • שנה טובה ומתוקה!

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==