שביעי
16.07.21 | ז' באב תשפ"א | 447 גיליון שביעי | 44 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… גן על הגג שם זכה • רייכרט ורעייתו נחתו בגזוזטרה של מלון וולדורף אסטוריה מבקר המסעדות שלנו לטעום את כל ירושלים בתוך טורטיה עם לימון כבוש THE GARDEN TERRACE מלון וולדורף אסטוריה - ,26 גרשון אגרון ירושלים 22:30-18:30 ' א'-ה כשרות: למהדרין סולם רייכרט בר טאפאס על גג העולם. כוסו כיסאו מרהיב ומיוחד. כיסו שווה לכל נפש. כעסו לחזור הביתה. לנצור עוד ערב איכותי עם האישה שאני אוהב. אתמ יודעימ איכ זה. ערב שקט, הילדימ הלכו לישונ מוקדמ, אינ בעיות, אינ לחצ והכל מעולה. אנחנו לא יודעימ איכ זה, אז אנחנו פשוט בורחימ והולכימ לחפש לנו מקומ לאכול לפני שחוזרות כל ההגבלות הארורות, ומשתקות את חיי התרבות פנאי-חברה שלנו לעוד חודשימ ארוכימ. לא היינו רעבימ בצורה נוראית, אלא רק בקטנה. לשתות משהו טוב, לאכול משהו קטנ, ולחזור לבלאגנ. גונבה לאוזניי השמועה )פודיז חביבימ שלחו לי בוואט )טר ת הגנ THE GARDEN TERRACE צאפ( שה- בתרגומ חופשי( בוולדורפ א טוריה נפתח מחדש. ואיכ אוכל להתחמק מישיבה כיפית על גג מלונ יוקרה, לשתות קוקטייל ולדגומ טאפא ? לא אוכל. וגמ אתמ לא. הכני ה למקומ מתעתעת. מתוכ קומה מ פר ארבע, בינ מ דרונות החדרימ, נפתחת מרפ ת יפיפיה, עמ כור אות ועצימ, מו יקה שקטה ובר ע וק. המקומ רחב אבל אינ הרבה מקומות. יש אוויר, יש אווירה, יש מלצרימ שלא מ תכלימ עליכ עקומ כי המ עדיינ לא הגישו את ה ימינריונית האחרונה שלהמ. התפריט הוא תפריט טאפא ימ, יענו: מנות פתי חה ב פרדית. כשאני שומע מנות פתיחה אני אמ ביוולנטי. א', כי אני יודע שאני לא אשבע. ב' אני יודע שיהיה לי טעימ. אז אני לא יודע איכ להרגיש. הרשו לי להרגיע אתכמ, שבעתי. וגמ אתמ בע זרת השמ. התחלנו בקוקטיילימ, כדי להתחבר עמוק יותר לחוויה הירושלמית כשמ תובב לנו הראש. שקלימ( 58) ' אני לקחתי 'צ'אי ווי קי אוור שהורכב ממיצ'ר בורבונ, ירופ מייפל, ביטרימ, לימונ, קצפ מתובל בתבליני צ'אי, ורעות לקחה שנימ, ג'ינ בי 7 שקלימ( הוואנה 59) ' 'בריזת קיצ פיטר, אפר ק, לימונ. הבריזת קיצ הייתה הרבה יותר טובה. הצ'אי לא התחבר לכל שאר המרכיבימ, ונשארנו עמ המונ תבלינימ שלא ירדו נכונ בגרונ. בכללי, אני מעדיפ את החמוצימ על המתוקימ, אבל נו, שויינ. תפריט האוכל מצומצמ וברור, בלי קשקושימ ובלי ה תעפויות. חציל, לט, תפוחי אדמה, כרובית בטמפורה, טורטיה, מעורב ירושלמי, אנטרקוט, עראיי ובאנ שקלימ. 68-40 פייריב . המחירימ נעימ בינ נתחיל מה ופ: הכל מאוד מאוד מאוד טעימ. וגמ המנות לא קטנות. לא משהו שהייתי בונה עליו לארוחת קרניבורימ, אבל עמ שתיימ-שלוש מנות, בהחלט וגר ערב עמ בטנ מלאה. נתחיל: שקלימ( שהגיעו 43) לקחנו פרחי כרובית בטמפורה בליווי קרמ טחינה ו ל ת עגבניות. אחלה טמפורה. שקלימ( היה מעולה. הרבה 62) זהו. המעורב הירושלמי חתיכות פנימ, בלי להתקמצנ על הכבדימ, עמ בצל מקורמל וטחינה. הייתי כותב שזו יופי של פתיחה, אבל הכל זה מנות פתיחה. הבאו באנ לא הצליחו לתת את ההרגשה האוריינטלית עמ רוטב ההויי נ, אבל הבשר שהיה עשוי לשלמות גרמ לנו להתעלמ. שקלימ( היה מעט יבש. אבל 62) אנטריקוט בורגר זה מה שקורה כשעושימ המבורגר מנתח לא שומני במיוחד. מעולמ לא הבנתי את זה. אמ אתמ בקטע, אז אחלה. מעל הכל זרח, בצורה מפתיעה, טורטיית שקלימ(, שאתגרה את בלוטות הטעמ, 58) העופ נתנה את כל ירושלימ בטורטייה עמ חמוצ מלימונ כבוש וקונפי עגבניות מדויק. שאפו. גרנו עמ ב בו ה חלבה מיפרדו )עוגת ולת עמ פרפה חלבה חצי קפוא(, תה, ומשכנו את הזמנ • הכיפ על גג המלונ עד שזרקו אותנו. צילום: דניאל לילה
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==