שביעי

30.07.21 | כ"א באב תשפ"א | 449 גיליון שביעי | 44 orreut@gmail.com להערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט צילום: גיל אבירם סטריט פוד ראוי לשמו שימו את הילדים אצל ההורים, טיילו בירושלים ולכו לשוק מחנה יהודה, תשאלו את רייכרט שגילה את ”אסאדה" שנפתחה רק לאחרונה • למרות ההמוניות אסאדה ,80 אגריפס ירושלים 11:00-23:00 :' א'-ה 11:00-15:00 :' ו מוצ״ש: שעה אחרי צאת שבת עד חצות כשרות: רבנות סולם רייכרט סטריט פוד ברמה אחת מעל כוסו כיסאו מחנהיהודה בלי הרעש והזוהמה כיסו ממוצע פלוס. קוקטיילים זולים כעסו צריך לבוא עוד שנה לראות לאן זה הולך לנצור שישבת בלי ילדים! פרקנו את הילדימ לשישי-שבת אצל ההורימ ויצאנו למיני-חופשה בירושלימ. איפה מטיילימ? מה עושימ? טוב ששאלתמ. מצאנו יור של שעה וחצי על הצלבנימ-צליינימ החדשימ של ופ המאה התשע עשרה. ה תובבנו מ ביב לשני בלוקימ בינ מגרש הרו ימ לעירייה, ראינו איכ כל האירופאימ דחפו את ידיהמ לארצ הקדושה שלנו על ידי בניית המונ בתי חולימ לכל צליינ וצליינ. היה אחלה ו יימנו רעבימ. מצד אחד, השוק הומה בשעת צהריימ של שישי. הומה זה אנדר טייטמנט. מיליונ בני אדמ על רבע קילומטר. התרחקנו קצת לכיוונ אגריפ והתיישבנו במ עדת טריט פוד העונה לשמ ”א אדה". המקומ היה קצת מבולבל. מ תבר שהגענו למקומ שנפתח יומיימ קודמ. אני יודע שזה בו רי לבקר מקומ שעדיינ לא התייצב מבחינת שירות, תזמונ, טעמימ וכיוצא בזה, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שהמ עבדו קשה מאוד כדי להגיע ליומ הפתיחה. אז בואו נראה מה היה לנו שמ. דבר ראשונ, המקומ מתהדר בבשר וואגיו ישראלי )שהוא בעצמ או טרלי(. אבל מהו אותו בשר וואגיו? מדובר בזנ פרות שמקורנ ביפנ )פירוש המילה בי פנית הוא ”בקר"(. הוואגיו צובר שומנ באופנ שונה משאר הפרות, ככ שהאב ה נכונה של הפרה יוצרת נתחימ מאוד שמנימ ומשויישימ. טייק מנתח טוב של וואגיו יכול להגיע למאות ואפ אלפי )!!!( דולרימ. בכל מקרה, החבר’ה שלנו ב"א אדה" מגדלימ, שוחטימ, מקצבימ, מנקנקימ ומבשלימ לבד את הנ תחימ שלהמ. והטעמ הכללי של כל המנות שטעמנו היה בהחלט מצדיק את החווייה, למרות שמדובר ב" טריט פוד" ולא במ עדת יוקרה. התפריט מורכב משישה פרטימ. ארבעה בשריימ, אחד עופ ואחד חציל. ויתרנו על הלא בשר ולקחנו את הבאימ: 54) (, פלאט-איירונ טייק ₪ 49) שניצל וואגיו (₪ 54) (, ”מחנה א אדה" – בשר בבישול איטי ₪ .(₪ 49) וצ’ורי ו וואגיו ניתנ לבחור את צורת ההגשה של המנה באחת משתי הדרכימ הבאות: בחלה אישית או בצלחת עמ צ’אנקימ של תפוחי אדמה מטוגנימ. את הפלאט איירונ והצ’ורי ו לקחנו עמ תפוחי האדמה והשניימ האחרימ בחלה. נתחיל ברמת בשר הוואגיו: מעולה. כל מנה חיה ב ימביוזה מהותית עמ השומנ שמתרנדר לתוכ הבשר ומרככ אותו, כל אחד בדרכ שלו. החלה מעולה, רכה ואוורירית מחד אבל לא נמ ה ומתפ רקת מאידכ. יופי. השניצל קצת מתפ פ . ציפוי מאוד קרי פי, בליווי עגבנייה, עלי רוקט ואיולי ברביקיו. לא הר גשתי משהו מיוחד. הבשר היה שילוב של נתחימ לבישול ארוכ, כמו א דו, ברי קטוכו’, שפורקו לשיערות ונמ ו במגע החיכ. מנה כיפית לאללה והפייבוריטית של רעות. אני מבכר את הצ’ורי ו על המנה הקודמת. נקני קיות שמנות, טיפה פיקנטיות, שוכבות על תפו"א מטוגנימ לשלמות ומצליחימ ליהנות ממיצי הנקני קיות תוכ שמירה על הפריכות. אושר אמיתי. הפלאט איירונ היה טוב. לא וואוו כמו שדמיינתי מעשרות רטוני רשת על וואגיו יפני וורוד משו מנ, אבל בהחלט מעולה. איולי הדרימ שנבזק נתנ טווי ט חביב לכל המנה. ושאני לא אשכח: יש להמ • ! כיפ גדול. ₪ 24- קוקטיילימ ב

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==