שביעי
24.06.22 | כ"ה סיון תשפ"ב | 493 גיליון שביעי | 34 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com להערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… מאוזבקיסטן באהבה המטבח האזרי-בוכרי המיוחד והמחירים הנוחים גרמו לרייכרט וחבריו להסתער נהנים מ'גוז'גידז'יה', 'אושי טוקי' ומגדנות בוכריות • בנחת על 'סמרקנד' סמרקנד ,18 רח' יחזקאל קזז אור יהודה 23:30–09:30 :׳ א׳–ה –שעה לפני 9:00 :' ו כניסת שבת מוצ"ש: חצי שעה אחרי צאת השבת כשרות: רבנות סולם רייכרט מסעדה אוזבקית אותנטית כוסו כיסאו חביב, נעים, חם ואוהב. שומן כבש כיסו זול כעסו מה היו עושים האוזבקים בלי כבשים? לנצור לא רחוק מדולב, אוהד נזכר שיש לו חולצה ספייר לא חשבתי שאגרר ל בב שני של מ עדות כל ככ מהר. חשבתי שייקח לפחות עשור. אבל הנה, ב"ה עברו רק שבע שנימ מאז הפעמ האחרונה שהייתי ב' מרקנד', והגחתי למקומ בפעמ השנייה. נתחיל בהתחלה. כמו בכל יומ חמישי, ישבנו, החבר'ה ואנוכי, וח שבנו מה לעשות אחרי שיו פ ובועז הבריזו )כמעט כמו בכל פעמ(. "אני רעב" אמר אוהד. "אני זורמ" אמר ליאור. "אני עייפ" אמר אדונ שוקו. תוכ כדי נ יעה למרכז, פשפשתי בניידי כדי לדוג מ עדה. "נו עימ ל מרקנד". מרוב ההלמ, ליאור הצליח לשפוכ על עצמו מיצ אשכוליות, שמשומ מה הוא החליט לשתות מתוכ כו באמצע הנ יעה. בפעמ הקודמת שהייתי שמ עמ רעות, המקומ היה מפוצצ, מלא במשפחות שכמו באו לארוחת ערב רגילה, משל היו בבית שלהמ עצממ, עמ הרבה שמחה, וודקה ואיש חביב עמ קלרינט שעובר בינ ה ועדימ להנעימ את זמנמ, בניגוד גמור לצליל הנוראי של הקלרינט. המטבח האזארי-בוכרי מבו על אורז, כי ונימ ממולאי בשר ושומנ כבש, בכל צורה שיש. מאודימ, מבושלימ, מטוגנימ, מהבילימ ומלאימ בבצל ואושר. השמות הלא שגורימ, בלשונ המעטה, על לשונ אשכנזי לבנבנ שכמותי, קצת גרמו לי למבוכה כש ני יתי להזמינ אותמ, אבל המלצרימ ובעלי הבית לא מתרגשימ משכמותי, וה בירו לי בנחת ובחיוכ מה זה 'גוז'גידז'יה' )כי ונ אפוי בטאבונ ממולא בבשר ובצל(, אושי טוקי )עלי גפנ ממולאימ בבשר ואורז(, 'בישלי' )בצק שמרימ אפוי וממולא בבשר טחונ ומטוגנ(. שקלימ ל ועד(, טריימ, 20) התחלנו עמ לטימ מעניינימ וכיפיימ. למרות שצצו גמ כאלה שאתמ רגילימ לקבל בשיפודיות, העושר התרבותי שנוצצ מתוכ ה לטימ הוא עולמ אחר. המחירימ הנוחימ יח ית גרמו לי להשתולל, ולהז מינ כמעט מכל מה שכתוב. לאט לאט השולחנ התחיל להתמלא מעוד ועוד מנות, וליאור שהתחיל כבר לה תייבש מהאשכוליות, עט כמו כולנו על כל הכי ונימ. יחידות( הייתה כמו 3- שקלימ, ל 39) הגוז'גוז'יה מבו ק ענקי ומנחמ, עמ בשר רכ ובצל מתוק שמתערבל בכיפ ומלחלח את פנימ הבצק האפוי ברוטב נהדר. המאנטו שהיו כי ונימ מאודימ, שינו רק במעט בנושאי המרקמימ. הטעמימ כמעט זהימ לחבריו הבוכריימ. שקלימ( נבלעו במהירות מ חררת. 48) האושי טוקי איזה כיפ זה עלי גפנ אמיתיימ, עמ בשר ואורז. אחח. שקלימ( אחת ממנות הדגל האוז 47) , האוש פלוב בקיות, העשוי מהר אורז, בשר בקר וגזר, ניצח את ה יבוב, עמ בשר מושלמ, רכ ונמ במגע שפתיימ. משמ התכנ נו לכיוונ השיפודימ, בעצירה של חצי שעה כדי לתת לכל האוכל להתמקמ נכונ. לק 28) חנו שיפוד אחד לכל אחד והתחלקנו. פרגיות שקלימ( ופילה רולדה בקר 28) שקלימ(, קבב בוכרי שקלימ(. 42) הפרגיות היו חביבות, אבל לא בשבילנ הגענו עד הלומ. הקבב לעומת זאת, היה הצלחה מ חררת. מיצי בשר מעורבבימ בשומנ, בצל וירק, צלויימ לשלמות. הפילה לא היה בשבילי. רול בקר ושומנ כבש, שלא מתאימ לכל אחד. אלא אמ כנ אתמ ממש אוהבימ כבש. גרנו עמ תה, מגדנות בוכריות וכיפ • אדיר של ערב.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==