שביעי

08.07.22 | ט' בתמוז תשפ"ב | 495 גיליון שביעי | 42 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט נחבאת אל הכלים המיתוג • '9 רייכרט שוטט במתחם התחנה בירושלים ונתקל במסעדת 'סטיישן הלא ברור של המסעדה האסייתית בילבל אותו, אבל הוא גילה שמדובר בפנינה אמיתית 9 סטיישן , מתחם 4 דוד רמז התחנה ירושלים 23:30-12:30 :‘ א‘-ד 01:00-12:30 :‘ ה 00:00-20:30 : מוצ“ש כשרות: רבנות סולם רייכרט מסעדה אסייתית מעולה כוסו כיסאו חשוך ומטבח שמחדיר ריחות לחלל המסעדה. פחות כיסו קצת מעל הממוצע כעסו מיתוג על הפנים לנצור ליצן החצר. לא בכדי מהו מותג? שאלה מצוינת. מותג הוא לא מ ליל ו לוגנ בלבד. אלו המ רק המייצגימ החיצוניימ שלו. עולמ הפר ומ מתייח למותג, משל הייתה לו אישיות משל עצמו. אנחנו נוהגימ לשאול מאחד הארכיטיפימ של קרל יונג הפ יכואנליטיקאי, ולהלביש על המותג את אותה האישיות הנבחרת, ומתוכ זה, לצאת לעיבוד כלל שפת המותג. האמ הוא "הקו מ" שנותנ לכ את ההרגשה שהכל אפש רי? "הגיבור" האמיצ? "ליצנ החצר" ח ר הגבולות? יצאתי מהרצאה שנתתי למו ד חינוכי המעוניינ לשנות את שמו, והרעב ניקר. למי אכפת פ י כואנליטיקה כשהבטנ מקרקרת? או הו, כמה שזה חשוב. נ יעה קצרה בתוכ ירושלימ, הביאה אותי למתחמ התחנה. צהריימ ושמש חמה. עברתי בשדרת המ עדות המאוד קצרה, ונכנ תי '. מה 9 למקומ עמ השמ שה גיר הכי פחות. ' טיישנ כבר יכול להיות שמ. ניחוש ראשונ - המבורגרימ. טעות. מדובר במ עדה א ייתית. המקומ מחולק לשלושה חלקימ. בחוצ מקורה והביל, בפנימ חשוכ, קריר וריחות מטבח, מאחור ריק והשירותימ מעוצבימ כאילו שלושימ ילדימ עמ פריי קישקשו על הקירות. התפריט, המחולק ל"ראשונות", "ביניימ", "ווקימ" ועיקריות, הצביע על דרומ מזרח א יה. הרבה ירוק, טעמימ עזימ, בשר, נודל וחריפ. הרבה מ עדות מכריזות על עצמנ "א ייתיות". אבל הרבה מנ ות להתאימ את עצמנ לחיכ הישראלי. יותר מתוק, יותר מלוח, פחות חמיצות מות ת. אבל זה מה יש. שקלימ( 42 ,' יח 3) ' התחלתי עמ 'טורי גיוזה שקלימ(. 68) ' ו'באו באו פתיחה מדהימה. הגיוזה עשויה לשלמות, מילוי פרגיות ושיטאקי, מצופה בדמי גלא עדינ ומתק תק, המשלימ את הגיוזה, לצדו וג של רוטב יני כלשהו, שלא הו יפ או הוריד. האמת, אמרו שהוא חריפ, ומדובר היה בעקיצה קטנה. ה'באו' הנ זוג לחמניות מאודות במילוי איוליצ'יפוטלה, כו ברה וצ'ילי אדומ חריפ א אדו בבישול ארוכ. החכמה האמיתית של המקומ, היה חו ר התקמצנות על האיולי. לעיתימ אתה מגיע ואינ שומ רוטב שיחליק את הבשר. כאנ היה כמות נאה שרק החמיאה לבשר. וגמ כאנ החריפ היה מי נימלי. נו שוינ. שקלימ( 96) ' במנת הביניימ היה 'טאקי קומי שהוא נתח קצבימ צרוב בשומנ אווז, דמי גלא , או פ פטריות יער ורוטב מי ו אדומ עמ שומשומ. מה שלא אומרימ לכ, זה שאתה מבשל אותו לבד. הוא מגיע ברמת רייר, ואתה ממשיכ עמ הצלייה שלו על צלחת רותחת. כיפ גדול למי שאוהב בשר שצריכ לתת עבודה וללעו . ככה זה נתח קצבימ. זו מנה ענקית שלא הצלחתי ל יימ לבד, כי עוד היה לי א דו בדרכ. ואז הגיע הא אדו. בינות לשתי עצמות שכמעט נפלו מרכות הבשר שבושל ברוטב של עצמו בחיזוק שעות לצד כל מיני ירקות ש תמ 12 הוי ינ במשכ שכבו שמ. הא דו התפרק עוד לפני שהגיע לפי. מעטימ המ הדברימ שהולכימ יחד כמו ויה מות ת ובשר. פיצוצ טעמימ של אומאמי חזק. ולחשוב שהייתי מפ פ את הפנינה הזו, לולא הייתי הרפתקנ. כי מהמיתוג של המקומ, לעולמ לא הייתי נכנ לשמ. תמ ככה לא בא לי המ • בורגר. צילום: אסף קרלה

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==