שביעי
22.07.22 | כ"ג בתמוז תשפ"ב | 497 גיליון שביעי | 38 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… חלבי זה אפשרי למה חלבית? • רייכרט ובנו עלו לירושלים להתפנק במסעדה חלבית אז הם קפצו ללוצ'נה, מסעדה איטלקית בלי מניירות • הבן רצה קינוחים לוצ'נה , קניון 8 ממילא ממילא, ירושלים 23:00-10:00 : ‘ א‘-ה 16:00–09:00 :‘ ו מוצ“ש: שעה אחרי 24:00 – צאת השבת כשרות: רבנות מהדרין ירושלים סולם רייכרט מסעדה איטלקית בלי מניירות כוסו כיסאו עיצוב מוזר ומזרקה, אבל שירות מעולה כיסו ממוצע פלוס כעסו אליו אוליו זה שמן זית, שום )מכאן שמה( ופרמז'ן לנצור הבן התותח שלי. תודה על השבוע שהיינו בחו"ל! (, שני הג 496 ' כשהיינו בוינה )עיינו בגליונ מ דולימ שלנו התחלקו ביניהמ ל דר ולנקות גמ לש טופ את הכלימ ולטפל בתינוקות. מכיוונ שהמ היל דימ שלי, מוצלחימ, יפימ, חכמימ, נבונימ, פקחימ ובעלי מידות טובות, המ עשו זאת על הצד הטוב ביותר. לכנ החלטתי לקחת כל אחד מהמ לעבודה של אבא, וכל אחד לפי רצונו. מרדכי רצה חלבי. למה? כי בחלבי יש אחלה קינוחימ. ני יתי לדבר אל לבו, אבל זו הייתה הבחירה שלו, ולכנ אינ לי אלא לה כימ בשמחה, חיוכ וטוב לב. מרדכי הוא לא אכלנ גדול בלשונ המעטה וכל מני מנעמימ, מעדנימ ותופינימ, לרוב אינמ לטעמו. כמו שרובכמ מבינימ, למרות הגנימ המשובחימ, טרמ צמח לו הרייכרט הפיינשמקרי. אבל פ טה טובה הוא יודע להעריכ, לכנ, 'לוצ'נה' היא מקומ מושלמ עבורו. קפצנו לממילא בירושלימ, ובנ גלוי, גמ מצאתי חנייה במרחק של פחות ממאה מטרימ מהמקומ. לוצ'נה יושבת בתוכ ה"קניונ" שבתוכ הקניונ הפתוח של ממילא. המקומ עצמו מואר באור רכ ומזרקת אבנ מוזרה תופ ת מקומ במרכז המ עדה. התיישבנו בפינה נעימה ועיינו בתפריט. המ קומ היה הומה בצורה יוצאת דופנ יח ית ליומ שני אחר הצהרימ, והמלצרימ התמהמהו מעט, וכשהגיע המלצר, הוא העדיפ שנזמינ את כלל הארוחה והוא יתזמנ לנו את הוצאתמ מהמטבח. אחלה. שק 54) אז לראשונות לקחנו יגר קשקבל ושקדימ שקלימ(. ממשפחת 70) לימ( וטונה אדומה טרייה צרובה שקלימ(. מרדכי הזמינ 72) ' הפיצות הזמנו את ' פיי י לעצמו, ללא שומ התערבות מצדי את הפ טה ברוטב שק 80) שקלימ( ואני את הקרבונרה 68) אלי-אוליו לימ( ורק כדי לטעומ, לקחנו מה פיישלימ את הפילה שקלימ( על קפלטי פורצ'יני. 130) מו ר ימ נתחיל. ה יגר היה תמ וכלומ. שלושה יגרימ עשויימ טוב, נחימ על יוגורט עיזימ ועגבניות מרו קות. הטעמ של הקשקבל לא הורגש, השקדימ לא נתנו פייט ליוגורט והמנה בגדול הייתה כמעט ללא טעמימ. חבל. לעומת הפתיחה הצולעת של ה יגר, הטונה האדומה הצרובה הייתה מדהימה. כמו טייק רייר, שוליימ צרובימ טוב ופנימ נא. האיולי צ'ילי שלצדו נתנ את הקיק הנכונ לאחלה בי . הפיצה " פיי י" הייתה אמורה להגיע עמ חלפי ניו, אבל הפלפל המק יקני הוחלפ לפלפל אנהיימ הפחות בשרני ופחות חריפ. נו, מילא. הבצק היה קרוב למושלמ. בכל מ עדה שאני רואה פ טת קרבונרה אני לוקח. למרות שהמקור הוא עמ פנצ'טה, שהוא נקניק מבקר וורוד ומעושנ, בלוצ'נה החליפו אותו בפי ות שמנות של טונה מעושנת. הפ טה עצמה הייתה עשויה כדקה יותר מדי אבל נ לח, ולמעט הקשקוש הפלצני שלי, היא הייתה נהדרת. חלמונ נא ה תתר בינות לאטריות וחיכה שנפוצצ אותו ונערבב אותו עמ שאר המנה. כיפ גדול. האליו אוליו לא היה אליו אוליו, אלא פ טה ברוטב פ טו. מצוינת, אבל לא אליו אוליו. והכי חשוב זה שמרדכי פירק את המנה. ומעל כולמ זרח הדג. עשייה מדויקת. מיקרונ בשר צרוב ופריכ עמ פנימ בשרי עדינ וע י י, בליווי קפלטי ) וג של רביולי( עמ פטריות שמנות. בראוו. מרדכי בחר שני וגי קינוחימ מהמקרר, אבל המ היו יותר יפימ מטעימימ, והוא למד לקח מעניינ • לפעמ הבאה. צילום יח"צ לוצ'נה
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==