שביעי
29.07.22 | א' באב תשפ"ב | 498 גיליון שביעי | 42 אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… שאול זה גן עדן הכסאות היו לא נוחים במיוחד, השם של המסעדה מוזר למדי, אבל רייכרט טעם את הפיצה הטובה בחייו • חוץ מזה מדובר במשולש מגן עדן פיצרייה שאול ,6 שמואל הנביא מודיעין 23:00-12:00 :' א'-ה ו': סגור מוצ"ש: סגור כשרות: כשר למהדרין בד"ץ בית יוסף סולם רייכרט פיצה מושלמת כוסו כיסאו נוראי כיסו ממוצע כעסו למה הגעתי רק עכשיו? לנצור וואלה, לקוח קבוע חדש אמ אתמ בדעה ש"פיצה זה ג'אנקפוד", או " וגר פינה לילדימ במקומ ארוחת ערב", דלגו למדור של חלי, אני בטוח שיש שמ איזה נורת לילה שתאהבו. יופי, נשארנו עמ האנשימ שמבינימ שפיצה היא אחת מאבות המזונ, יציר עילאי שכדי להגיע לש למות בו, צריכ זמנ, השקעה, הבנה, יכולת, אהבה, ני יונ, חמדה ותאוות בצקימ. מי שעוקב אחריי, מכיר את אהבתי לפיצה אמי תית. כזו שיכולה למגדר את עצמה בתור ארוחת גורמה בעלת כלל אבני הבניינ המתאימימ לבני האדמ ברמה המולקולרית. אבל לה תכל על פיצה בצורה כזו, משול להביט על האוור ט מקרוב ולהגיד "איזה יופי, הר". פיצה היא רומנטיקה. היא עושר תרבותי, שיא היצירה האנושית. פיצה אמיתית צריכה טאבונ-אבנ המו ק בעצי זית הנותנימ חמיצות עדינה לבצק, עגבניות אנ מרזנו שגדלו ב מוכ להר הגעש וזוב באיטליה ושאבו מהאדמה המינרלית, השמש הימ- תכונית והבריזה העדינה את הטעמימ המדויקימ המ מלימ את העולמ החדש, בצק מחמצת שתפח באיטיות באמצעות השמרימ הפרימיטיביימ, מוצרלה עדינה אכ מאופיינת מנקבת בופאלו ועלי בזיליקומ הגוזרימ את שממ מהמילה היוונית העתיקה ל"מלכ". אתמ יכולימ להגיד "אבל רייכרט, יא גאונ קולינ רי עמ טעמי-על והבנה עמוקה באוכל, אנחנו לעולמ לא נגיע ונצליח לטעומ פיצה כזו". זה כמעט נכונ. אבל אתמ בהחלט יכולימ לאכול ב'שאול פיצרייה'. "פעמ ראשונה שלכ כאנ?" שאל המוכר. "כנ". עניתי. "איזה כיפ, לקוח קבוע חדש". למעט השמ של המקומ, המיקומ, הכי אות והשולחנות הנחותימ, הגעתי לגנ עדנ. מצד שני, יש מצב שבגנ עדנ יש כ אות לא נוחימ. "שאול פיצרייה" שוכנת במרכז מ חרי קטנ במודיעינ, צמוד ל'פלאפל עופר' שכבודו במקו מו מונח, והווייב של המקומ לא אומר "הפיצה הכי טובה שאכלתי עד כה". התפריט קצר, מדויק ולא מתחנפ. בראשונות יש שני לטימ )קפרזה ו לק צלוי, וית רתי( ושלושה וגי קלצונה; 'חצילימ מטורפ' )לקחתי. שקלימ(. 45) שקלימ( ופ טו 40) שקלימ( עגבניות 45 הקלצונה המטורפ )!!!( לא כזה מטורפ. טוב, מע ניינ אבל לא קופצ. מטורפ כמו שאיילת שקד תנ ה לחזור לימינ. החציל השרופ מעניינ עמ ריבת הבצל, הפרמז'נ והשומ קונפי, אבל זה לא מתחבר עד ה ופ. 60) שקלימ(, פולנטה 55) בפיצות יש מרגריטה שק 60) שקלימ(, פ טו 60) שקלימ(, קרמ פלפלימ שקלימ(. לקחתי את הראשונות. 45) לימ( ומרינרה נתחיל במרגריטה בשביל בקרת האיכות. מדובר בפיצה הכי קרובה לדבר האמיתי. בצק מחמצת עמ הקיק האופייני והבי הצ'ואי, שרופה מעט בקצוות כמו שפיצה צריכה להיות, שכנ החלקימ השחרחרימ נותנימ מרירות נו פת לשלמות. קרא ט עבה, אמצע דק, רוטב פשוט אבל לא פשטני, מוצרלה ובזיליקומ טרי. כפיימ. על פיצת הפולנטה יש פולנטה )ממש ככ!( פט ריות טריות, אורוגולה, פלפל חריפ, פרמז'נ, שומ קונפי, ובצל ירוק, וזו אחת הפיצות הטובות שאכלתי בחיי. מיוחדת, שונה, חרפרפה במידה, הבצק המו שלמ, המגוונ המעצימ, הירוק, הפטריות. אינ שומ דבר שלא מחמיא אחד לשני. רבדי טעמימ ומרקמימ משלימימ וקצת שורפ. יא אללה, אני שוב רעב. גרתי עמ טעימה מקלצונה ממולא בנוטלה, בננה וק • ראמבל חמאה, אבל זה יותר מדי בשבילי. זה לילדימ.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==