שביעי

05.08.22 | ח' באב תשפ"ב | 499 גיליון שביעי | 40 orreut@gmail.com לה ערות, הארות והמלצות על מסעדות: ……… אור רייכרט החבר י ם של ר י י כרט שנייה רגע, אני במטריושקה רייכרט התעורר לחלום מתוק כאשר נחת במסעדת 'פופה' גם המטריושקות קבלו אותו בברכה • של השף אביב משה בתל אביב פופה ,46 יהודה הלוי תל אביב 23:00-19:00 :׳ א׳-ה 23:30–21:30 : מוצ"ש כשרות: רבנות תל אביב סולם רייכרט מסעדת שף כוסו כיסאו לא נתקלתי עדיין במטריושקות לצרכי נוחיות, וב"ה, הגעתי לפופה כיסו יקר כעסו מה הקטע באפלה הזו? לנצור מיכאל טורף את האוכל ובחלומי, אני חייב ללכת לשירותימ, אכ השי רותימ המ מ פר מטריושקות ענקיות, ומימ זור מימ כמעינ מזרקה על אבנימ. והכל אפל עמ נורות מרחפות שמאירות את החלל הבנוי בצורה מוזרה בגווני אדומ מאובק וישנ, כשמוזיקת חנויות בגדי אופנה ביבוא מקביל לגברימ משתלבת בצורה מפ תיעה עמ הוייב הכללי של הזיית מועדונ ברוקלינאי של שנות הארבעימ מהמאה הקודמת. והנה קצתי, ואינ זה חלומ, אלא מ עדת 'פופה' של השפ אביב משה. המקומ עצמו יושב במרכז תל אביב, על יהודה הלוי, ועמ המונ מזל וברכה מאת השי"ת, גמ מצאתי חניה בחינמ על נחלת בנימינ במרחק של מאתיימ מטרימ. הכני ה למקומ נראית כמו מועדונ שנ גר עקב פשיטת רגל, אבל זהו תיאור של מחצית ממקומות הבילוי בתל אביב, ככ שזה בעצמ לא אומר כלומ. לקחתי עמי את ידידי משכבר הימימ העונה לשמ מיכאל, שהגיע לתת עבודה ביומ הצ'יט שלו מהדיאטה. נתחיל בשירות. הכל מהיר, חד, מדויק עמ חיוכ קליל. המ באו לעבוד, לא לשחק בלהיות מלצ רימ. הה ברימ המפורטימ, הכוללימ גמ את צורת האכילה הנכונה של כל מנה, מראה על האכפ תיות של השפ מהמנות עצמנ, והדרכ הטובה ביותר ליהנות מהנ. אישית, אני אוהב את זה, יש כאלו שרק באימ לטחונ. יאללה לאוכל. שקלימ( פרעצלאינטיא 38) התחלנו עמ קובנה שקלימ(. 118) שקלימ( וכבד אווז ברוטב קרפ וזט 58) הקובנה היא קובנה. אינ ממש דרכ לחדש פה. אבל המטבלימ שהגיעו איתה, נתנו יופי של עבו דה. " וכריות שומ" שהיו שומ קונפי חביב, ר ק שרי ו"יוגורט" דואה מצרי מתבלינימ שונימ, אגו זימ ועוד, שהיה מרעננ ומיוחד, למרות שהקשר בינ היוגורט הפרווה לדבר האמיתי היה כמו הקשר בינ איילת שקד לימינ. הפרעצל הגיע כמקל מ ול ל מעל טרטר אינ טיא , מטבוחה, טחינת "חלווה", לימונ ארי ה ו לט קטנ. הטווי ט הצפונ אפריקאי הוריד מהר עננות המאופיינת של הדג לכיוונ חריימה קר, אבל בקטע טוב אמ אתמ מ וגלימ לדמיינ את זה. כבד האווז, שנח על בריוש ורוטב תפוזי א-לה וזט, הגיע שחומ מדי לטעמי. כבד אווז צריכ להיות צלוי במינימומ ההלכתי המותר. כל נגי עה מעבר לככ הופכת אותו לממרח יציב מאשר אושר נימוח. שקלימ( ול 196) לעיקריות לקחנו פילה בקר גר'( 100- שקלימ ל 85) מיכאל פריימ ריב נבר קה זה לא היה קל. כמות נאה של בשר עשוי בדיוק מושלמ, מנתח פרות משוישות, ע י יות, שה פיקו לנוח לפני שהגיעו אלינו. הפריימ ריב היה יפיפה, רכ, נמ ושומני, בליווי גזרימ צלויימ, וכריות שומ וקרמ שורשימ חביב. הפילה שהשפריצ ע י בשר, התערבב עמ קרמ שומ ורוטב פלפלת ולצדמ עצמ יפה עמ מח חמאתי. לפני שיצאנו, הלכנו שוב לראות שלא חלמנו, ובאמת המטריושקות קיבלו אותנו בברכה בפעמ • השנייה. הזייה. צילום: אמיר מנחם

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==