שביעי

30.09.22 | ה' בתשרי תשפ"ג | 507 גיליון | 44 החברים של רי י כרט אור רייכרט החברים של רי י כרט , עכו 1 וייצמן 23:00-12:00 :' א'-ה 16:00-12:00 :' יום ו כשר בהשגחת הרבנות עכו מרבית הבשרים "חלק בית יוסף". העופות כשרים למהדרין הירק תחת פיקוח המוצרים היבשים בהשגחת הבד"צ בישול ישראל לחומרה כשהאחימ מישלנ ה תובבו בפרברי צרפת כדי לשווק ולמכור את הצמיגימ שלהמ, יצא להמ לאכול בכל מני מ עדות מקומיות. הנ החליטו לדרג אותנ בכוכב )חובה לאכול שמ( שני כוכבימ )תעשו עיקופ במ לול שלכמ כדי להגיע למ עדה( ושלושה כוכבימ )תכננו את הנ יעה שלכמ ביב המ עדה הזו(. לאחרונה נאלצתי להגיע לצפונ-מערב המדינה, ואת כל התכניות שלי תכננתי ביב מ עדת 'רות' ' בעכו. רעות הצטרפה אליי לארוחת ערב באולמות האבירימ, באחת המ עדות הטובות בישראל, וזו לא גוזמה. האוכל של השפ אורי ארנונ הוא הקרוב ביותר לאוכל ישראלי מודרני אמיתי עמ השפעות מקומיות ונגיעות צרפתיות. נתחיל באווירה. 'אולמות אבירימ' זה בדיוק כפי שזה נשמע, וב תו פת מוזיקת פופ שקטה וקבוצות נשימ מקומיות שבאו לחגוג יומולדת. קיבלתמ את כל העניינ. ישנ עמ חדש, טווי ט על העושר התרבותי המקומי ואינטרפרטציה חדשה על האוכל ה"ערבי" שהוא שנה. 3500 בעצמ אוכל ישראלי אותנטי בנ יאללה אכלתי לכמ את הראש ) ביר, ח ר מלח, שקלימ(. 15 שקלימ(, אנטיפ טי 96) התחלנו עמ מגש מאזות שקלימ(. 55) שקלימ(, ביצ‘ה דג 84) עכואי ה לטימ היו מדהימימ. חומו ביתי קרמי ורכ, לאבנה )משמנ קוקו ועוד כמה דברימ( וזעתר שיש לו טעמ של לבנה. ממש ככ, איולי חציל מעושנ שנבל עמ מעינ פרנה טרייה, עגבניות צלויות שומ וחריפ, זיתימ מתובלימ, טחינה ופ טו ירוקימ, לט פטוש, שהיה כמעט תמי, מיני קובה עמ בשר טחונ וניחוחות הל, קינמונ ותבלינימ ערביימ, ועלי גפנ ממולאימ באושר. האנטיפ טי העכואי הוא פלטה של נקניקימ )לא בדיוק אבל יאללה( שלרו ט עגל בפרו ות בינו ניות עמ טעמימ חזקימ של בשר, ברזאולה ינטה קטיפתית ש פחה בל מי ונבל ה, ירקות בגריל, לחמ קלוי ואיולי דואה. מנת פתיחה ענקית, מפ תיעה, מיוחדת וכיפית. ה ביצ'ה נתנ את הכבוד לטעמימ המשלימימ לדג. הטאבולה, הלאבאנה והצנובר היו המרכז, בעוד שהדג שימש כעוד מרקמ ב לט הזה. נפלא. שקלימ( ומוגר 82) לעיקריות לקחנו שישברק שקלימ(. 78) בייה השישברק הוא מנה לבנונית של כי וני בשר מבו שלימ ביוגורט. זה הדבר הכי קרוב למנת בשר בחלב שטעמתי בחיי, וגמ מהטובות. תחשבו מה היה קורה לו איטלקימ היו גרימ פה בלבנט - אז שישברק. הכי ונימ היו אל דנטה עמ בשר עגל טחונ והמונ תבלינימ מקומיימ, כשה"יוגורט" נותנ קיק חמצמצ למליחות האופיינית, לצד בצלי שאלוט ופרחימ אכילימ. אושר. המוגרבייה היא שוק אווז בבישול ארוכ עמ בצ לונימ, מפתול– פתיתימ בעשייה עצמית, גרגרי חומו , בצלימ וציר עופ מתובל. בשר האווז נפל מהעצמ ליטרלי, ויחד עמ כל האלמנטימ הנו פימ הביא לבי עמוק ועדינ, רכ וכמעט ללא התנגדות. גרנו עמ קטאייפ במילוי אגוזימ, אנגלז פי שקלימ( שהצליחה להוריד 38) טוק וגלידת קוקו את המתיקות הנוראית בפריכות עדינה וטבילה בתוכ הגלידה והאנגלז פי טוק לבי אחרונ לפני שהתפוצצנו וברחנו לדירות נופש "הקומה השבי (, עמ הנופ הכי יפה בארצ 13 עית" )שהייתה בקומה • ובריזה ימ תיכונית שהעיפה לנו את ה ככ. להערות, הארות והמלצות על מסעדות: orreut@gmail.com רות'ס כוסו מסעדת שף ים תיכונית מושלמת כיסאו לא זול כיסו וואוו. איפה עוד יש מסעדות בתוך אולמות אבירים? כעסו פודי אמיתי לא יכול שלא ללכת ל'רות'ס' לנצור "הקומה השביעית" בעכו. אתם תודו לי רות'ס סוף רייכרט ורעייתו ישבו לארוחת ערב באולמות • היכן הוא האושר הקולינרי? בעכו האבירים במסעדת 'רות'ס', אחת המסעדות הטובות בישראל בסולם רייכרט ס ו ל ם ר י י כ רט

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==