שביעי
07.10.22 | י"ב בתשרי תשפ"ג | 508 גיליון | 58 החברים של רי י כרט אור רייכרט החברים של רי י כרט , חיפה 54 מוריה 21:00-12:00 :' א'-ה 15:30-11:30 :' ו כשר רבנות נהריה ישנה תיאוריה שגילוי האש, ועמו צליית הבשר, הגדילה את המוח של האדמ הקדמונ, וממנו יצא האדמ המודרני ה"הומו פיאנ ". ומאז אותו גילוי, צורת צליית הבשר לא השתנתה הרבה. לוקחימ בשר עמ רקמות שריר רכות, עדיפות לשיוש שו מני, מניחימ על גחלימ לוחשות, קצת מלח ופלפל ויש לכ אחלה אוכל. מאות אלפי שנימ, וכל מה שהצלחנו להתקדמ בו מבחינה טכנו-קולינרית, הוא ה ו-וויד. שזה אחלה, אבל זה בטח לא מנגל. ה'עלהאש' הוא לא תמ טכניקה של הכנת מזונ, אלא מפגש וציאלי להחלפת דעות, רשמימ, תוב נות ומכות על איזו קבוצה טובה יותר ומדוע. מקומ שקורא לעצמו 'מנגל' הוא או לא מודע לעצמו, או מודע לעצמו יתר על המידה, וכשרואימ את מפלצת הא כלה של 'מנגל' בחיפה, מבינימ שהמ מודעימ לעצממ יותר מדי. וזה טוב. "אתה רואה את המנגל הזה?", אמר לי אחד העובדימ )אחמ"ש? בעלימ? תמ אחד עמ ינר שהפכ שיפודימ?(, "את זה הכינ לי 'הנפח', בחור נחמד מ...". חתכתי אותו בג ות: "מבוא חורונ", השלמתי אותו. "מתניה הוא חבר טוב". אמ ב'מנגל' יש מנגל של 'הנפח', זה אומר שהמ לא ח כו באיכות, וזה ימנ טוב להתחלה. בהתחלה חששתי שמדובר בעוד שיפודייה מפונפנת שחושבת שהיא המציאה את הגלגל. צדקתי. רק טעיתי ברושמ הראשוני. כי מה אפשר כבר לחדש בעל האש? המקומ התחיל להתמלא, ואני התחלתי להזמינ. שק 32) שקלימ(, כרובית מדורה 46 קבב )מגש 19) שקלימ(, לק 19) לימ(, תפוח אדמה מדורה שקלימ(, מעורב )מגש 55) שקלימ(, דני בפיתה שקלימ(. 64 שקלימ(, מוח )מגש 52 נתחיל באובראול: המ יודעימ מה המ עושימ. המ בהחלט לא המציאו את הגלגל או גילו את האש, אבל הכל עשוי ברמה של אימא יהודייה יוצאת צפונ אפריקה יומיימ לפני וכות. הכל חזק, נכונ, עשוי במידה נכונה, לא יבש, לא מעיק, לא משהו שאתה מופתע שהוא קיימ. מנות הבשר הוגשו על לאפה פתוחה כשכל המי צימ נ פגימ בתחתית, לצד שליכטת חומו , עגב ניה, בצל ופלפל חריפ קלויימ קלות וקערת זיתימ. הקבב חו ל במלואו. נכונ, אני מעדיפ לא לפרק מנות, כדי שיהיה מקומ, אבל מדובר בקציצה מדויקת. רכה, ע י ית, מתובלת נכונ, בלי לנ ות להתחכמ. הכרובית, ה לק ותפוח האדמה ליוו את הע ק ב בירות בינונית. תמ ונחמד. חוצ מתפוח האדמה שצריכ היה עוד שלוש דקות לרכות מלאה. הדני שהגיע בתוכ פיתה מבעוד מועד, איל צה אותי לתת בי במנה לא שגרתית אבל בהחלט מתגמלת. דג רכ, מיצי בישול שנ פגימ נכונ בפי תה תימנית חמה ועלימ ירוקימ שנתנו בו ט קל. המעורב גמ לא קיבל שומ טווי ט, חוצ מהעובדה שהוא באמת היה מעורב. טחול, כבד, פרגית וכל החבר'ה. כיפ לא נורמלי. ומעל הכל, המוח. נכונ, אנשימ נרתעימ בגלל המיתוג, אבל למי שיש שכל אוכל מוח ) לוגנ רשומ(. פרו ות שמנמנות של מחשבות עגל, לא רכות מדי, לא יבשות, פשוט מושלמות. רוטב אדומ א-לה חריימה וחריפ שתוקפ אותכ לפנימ. וואוו. החבר'ה במנגל בהחלט הצליחו להגדיל לי את • המוח. להערות, הארות והמלצות על מסעדות: orreut@gmail.com מנגל כוסו שיפודייה מודרנית כיסאו בחוץ, אוויר הכרמל הדחוס כיסו ממוצע כעסו לנסוע לחיפה בשביל קצת מוח לנצור הדחיפה הראשונית שנתתי למתניה ס ו ל ם ר י י כ רט ליגת האלופות רייכרט נסע לחיפה לאכול 'עלהאש' במסעדת 'מנגל', להסתחבק עם חברו מסקנה: החיפאים יודעים מה הם עושים • הנפח ולטעום את מנת המוח
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==