שביעי

החברים של רי י כרט אור רייכרט החברים של רי י כרט 43 | 22.10.22 | כ"ז בתשרי תשפ"ג | 509 גיליון יומ ההולדת של רעות, אישתי, חל בי"א בתשרי, מיד בצאת צומ יומ הכיפורימ. ומה לא פתוח בערב הזה? נכונ. מ עדות. זה היה יומ חמישי, ולמזלי, שכחתי להזמינ מקומ למ עדה, ככ שבכל מקרה ניצלתי. אבל הייתי חכמ מאוד )מאוד!( והזמנתי למוצ"ש, למ עדה ששמעתי רבות עליה, וזה בול ה גנונ שלה - "אל דנטה". לחיות עמ אדמ כמוני יכול לגרומ לכ להיות מאוד בררנ בכל הנוגע לאוכל. כל ארוחת ערב היא הפקה, כל פ טה היא ייצור ביתי, ולכל אחד יש השגות לגבי דקדוקימ ג טרונומיימ. מה קרה ל תמ חביתה עמ עגבניה, מלפפונ וגביע אשל? איפה הימימ ההמ? טוב שעברו. בכל אופנ, אתמ יכולימ לנחש שמ עדת "אל דנטה", היא מ עדה איטלקית, כי פעמ שמעתמ את המושג, וזה אומר לכמ שהפ טה צריכה להיות לא מ מורטטת מחד אבל עמ גופ לעי ללא טעמי בצק או קמח. האמת, מדובר ביכולת, הבנה וכש מדובר בפ טה טרייה, זה הרבה יותר קשה להכנה. המקומ יושב בירושלימ, מאחורי המלכ קינג ג'ורג' ברחוב קטנ בשמ "או ישקינ", ומכיל לא יותר מעשרימ-שלושימ מקומות. המקומ היה מלא עד אפ מקומ, ובערכ חמישימ מלצריות ה תובבו בינ ה ועדימ. אולי אני מגזימ קצת. התפריט לא מתפזר. ראשונות, לטימ, פיצות, פ טות, דגימ וקינוחימ. שקלימ(, 68) התחלנו עמ א פרגו ופטריות יער שקלימ(. 48) שקלימ( וקרפצ'יו זוקיני 66) פרמז'אנה מהפחות ל ביר: הפרמז'אנה )חיבור של פרמז'נ ומלאנזאנה, כלומר, חציל באיטלקית( הוא מה שקורה כשמכינימ שקשוקת חציל ונגמרות הבי צימ. עשוי טוב ו תמי לחלוטינ. הקרפצ'יו זוקיני יכול היה להיגמר בדיוק באותו הדרכ, אלמלא הצלפימ. נכונ, אני בעד מיתוג מחדש של מנות, אבל פרו ות דקות של זוקיני גמ צנוברימ, אורוגולה, עגבניות שרי ותיבול קל זה לא "קרפצ'יו", זה תמ לט חביב. לעומתמ, הא פרגו ופטריות היער היו מר עננימ. חמאת מרווה, קונפישאלוט, תרד יינ לבנ וגבינה כחולה שהקפיצה את הכל בכמה שלבימ. נמשיכ. כמו בכל מ עדה שמתהדרת בפיצה, לקחתי את שקלימ(. אישית, אני לא אוהב המונ 68) המרגריטה רוטב, אבל יחלוק עליי רבי ומורי אורי מלמד. הבצק עשוי נפלא וב כ הכל בבה. שקלימ( 76) לעיקריות לקחנו טליאטלה ורדה שקלימ(. ולזה הגענו בעצמ. 76) ורביולי ערמונימ פ טה מדהימה, עשויה לשלמות, אל דנטה כמו של ננה יציליאנית. שתי המנות היו מצוינות, אבל הטליאטלה לקחה בענק. צנוברימ, קשיו, תרד, פ טו, מ קרפונה, שמנת ואגוז מו קט ואיכשהו הכל בעדינות ובשפע. הפ טו כמעט השתלט לגמ רי, אבל זה בדיוק העניינ. הרביולי שבא עמ קונפישאלוט, תימינ, מ ק רפונה, א פרגו , שקדימ וגרידת תפוז, היה בצד המתקתק של ה קאלה, ונטרפ בכיפ. שק 44) גרנו עמ טארט אג ימ וקרמ שקדימ לימ(, שרעות עפה עליו למרות האג ימ, כי לדב ריה "לא הרגישו את האג ימ". זה טוב? זה רע? לא נשאר כלומ בצלחת. אז מזל טוב אישתי האחת והיחידה, ושתזכי לעוד • שנימ ארוכות, יפות, בריאות וטובות. הפסטה המושלמת רייכרט ורעייתו מצאו אחת מושלמת • פסטה טובה דורשת יכולת, הבנה ודיוק כזו במסעדת "אל דנטה", בה המנות מוגשות בשפע ובדיוק קולינארי 50 מנחם אוסישקין ירושלים 17:00-22:30 :' א'-ד 17:00-23:00 :' ה רבנות כשרות אל דנטה כוסו מסעדה איטלקית קטנה וחמודה כיסאו קטן ואינטימי כיסו קצת מעל הממוצע כעסו כמה מלצריות צריך? לנצור מזל טוב רעות! ס ו ל ם ר י י כ רט להערות, הארות והמלצות על מסעדות: orreut@gmail.com

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==