שביעי

09.12.22 | ט"ו בכסלו תשפ"ג | 516 גיליון | 44 החברים של רי י כרט אור רייכרט החברים של רי י כרט 16 ז‘בוטינסקי בני ברק א' - ה' 11:30-22:00 כשר למהדרין בד”ץ העדה החרדית אתה מקבל לידיכ פרויקט ענק, שבעל הבית הש קיע בו למעלה ממיליונ וחצי שקלימ. הכל על הכת פיימ שלכ. אבל אתה צעיר יח ית, לא חדש בתחומ, ולא עברת עשור במ עדות בפריז, ובטח לא חטפת צרחות משפ בנ שבעימ כי לקחת מיקרו בייבי עמ פינצטה ושמת אותה בזוית לא נכונה על הרו יני. אבל יש לכ תשוקה לאוכל, כמות מטורפת של אנרגיות, ולתת לעולמ את האינטרפרטציה שלכ לחמאת שומנ כבש חריפה. חקרת נתחי בשר עד להיכנ שידיכ משגות ומגבלות הכשרות מרשות. הבנת איכ בשר עובד. מה גורמ לו להיות ע י י או איכ מוציאימ מנתח ח ר מעופ את המק ימומ. כמה אתה מ וגל לקחת את היכולות והכשרונות שלכ לשלב הבא? שאלה מצוינת שישראל דודק, השפ של ” ולו קרנה” הבני ברקית, צריכ לענות עליה. מיכאל הצטרפ אליי לביקורת זריזה, שהתארכה לשיחה ארוכה וכיפית בליווי מנות מעניינות מאוד. המקומ יושב ממש בכני ה לבני ברק, על פינת ז‘בוטינ קי ורבי עקיבא. מיקומ מדהימ לפלאפל. אבל למ עדת שפ מודרנית? ההיענות אומרת שכנ. אז אני זורמ. המקומ מחולק לשניימ. הצהריימ וההזמנות בכ ני ה והמ עדה האמתית בקודש פנימה. העיצוב כמעט פשטני מדי, אבל המוזיקה הקלא ית מכני ה אותכ לאווירה. התפריט, נתנ לנו ארבע אפשרויות: ארוחה של , שבע מנות לזוג ₪ 350- ארבע מנות לבחירתנו ב ₪ 450- ) ה”כ(, ערב בשרי רגוע ב ₪ 500- ב לזוג. ₪ 900- לזוג או חגיגת בשרימ ללא הגבלה ב יאללה לקחנו ערב בשרי רגוע, ברגוע. התחלה מבטיחה בענק. שני וגי לחמי מחמצת קלימ ב גנונ פנטונה, אחד עמ שבבי גזר ואחד עמ לק, בליווי קרמ פלפלימ מוחמצימ, ממרח שומ קונפי, ”חמאת” שומנ בקר ושוקולד לבנ ו”חמאת” שומנ כבש וחריפ. הופה, יש לנו שפ יצירתי. האמ הכל טוב כמו שזה נשמע? לא. אבל לא ”לא” בזנ”טי. לא של ”כמעט”. השפ ישראל כמעט שמ. כמעט בכל המנות היה ח ר את הק מ הזה של שפ מנו ה שבז למי שמנ ה להכני אותו למ ג רת, ומרגישימ את הפחד מלהרימ את הקול. מובנ. טעימ. ח ר קיק. משמ ל”קרפצ‘יו חציל”, שזה ביזוי שמו של קרפצ‘יו, אבל אחלה לט חציל בעולמ. הגשה מהממת, נגיעות נפלאות של קרמ לק, אבל קרפצ‘יו זה לא. משמ התקדמנו ל”פלטה של ציור” – פלטת בש רימ כבושימ לצד מרמלדה ורוטב ברביקיו. איכ אמר מיכאל: ”כשיש נקניקימ אני מב וט”. וצדק. רק הר טבימ היו על הצד המתוק מדי. חוצ מזה, יופי. ואז הגיעה המנה שבאמת שמה את השפ דודק למעלה – ”חלונות בני ברק”. מכ ה הצלע על קרמ בצל לבנ, רוטב טופי ואבקת חציל שרופ. בראבו. משמ הגיע עוד הפתעה: א אדו על קרמ שור שימ ורוטב שוקולד מריר וחריפ שהעיפ לי את המוח. יצירתי, חכמ, מיוחד, שונה, כיפי, מוזר, ועדיינ מר גישימ שהשפ החזיק את עצמו לא להתפרע יותר מדי. גרנו עמ קינוח שהיה הזייה קולינרית מטריפה ומוזרה - גזר מומתק עמ שבבי צ‘יפ גזר, קראמבל על רוטב שוקולד לבנ וחלווה. לא עבר לי בגרונ, אבל • עוד עשור וכמה פניות נכונות, יהיה כאנ שפ גדול. להערות, הארות והמלצות על מסעדות: orreut@gmail.com סולו קרנה כוסו מסעדת שף כיסאו בין בני ברק להרצליה פיתוח כיסו בחישוב נכון סוג של ממוצע כעסו דודק, תתפרע! לנצור לחזור לדודק עוד עשור ס ו ל ם ר י י כ רט גם בני ברק יכולה רייכרט • מסעדת שף על פינת ז‘בוטינסקי ורבי עקיבא בבני ברק, האמנם? יצא לבדוק את ”סולו קרנה” הבני ברקית והוא קורא לשף להתפרע קצת יותר

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==