שביעי
החברים של רי י כרט אור רייכרט החברים של רי י כרט 43 | 23.12.22 | כ"ט בכסלו תשפ"ג | 518 גיליון ימי החנוכה, ילקנו את אבקת ה וכר מהבג דימ, ויצאנו אל 'נינה ביאנכה' אשר בצומת ביל"ו, בואכה רחובות. האוויר קריר בטרומ גשמ, המקומ מואר למחצה, מוזיקת האו חצי רועשת מלווה את ה ועדימ, מרחב מעוצב כמעינ פינת רחוב בשכו נת ג'נטרפיקציה פינת ראש פינה. תקרה גבוהה ולא שומעימ את אלו ש ועדימ חצי מטר ממכ. פלו גדול. פיוז'נ נותנ את כל המקומ לשפ להתפרע. להראות את כל מה שבא לו, את כל מה שהוא מ וגל לעשות ואת הידע הנרחב והמיומנויות בכמה מטבחימ במקביל וביחד. התפריט פותח במכתמ מאת נינה )כנראה(, בככ שהיא "נרגשת להגיש לכמ את תפריט הפיוז'נ החדש שלי שנבנה לכבודכמ על ידי השפ דודו בנ אבו. תפ ריט פיינ דיינינג יוצא דופנ, המשלב בינ מטבח ימ תיכוני נועז לבינ מנות אירופאיות קלא יות". הצהרה נועזת. הצטרפו אליי ובואו נראה אמ הפיוט לעיל מתכתב עמ המציאות. שקלימ( 59) התחלנו עמ ריזוטו פטריות כמהינ שקלימ( ו"טונה אדומה 62) פולנטה ומרשמלו תיר שקלימ( מהפרק "נאימ מאוד, אני 72) " של דורונ נינה" שזה אצלי עוד נקודת קריאייטיב. בפיצות, הלכנו על הכי פיוז'נ - פיצה צרפתית שקלימ(. 82) נתחיל בהפתעה אמיתית: באמת פיוז'נ. לפעמימ הצלחה ענקית, לפעמימ כשלונ, אבל מפואר. נתחיל מהנמוכ לגבוה. פיצה צרפתית )לידיעתכמ, איטלקי מת בכל פעמ שמישהו אומר את זה(. הפיצה הייתה לא אכילה. יש דב רימ שלא הולכימ יחד. אג ימ ביינ, שמנת כמהינ, ריקוטה עיזימ ובונדוק מקורמל על בצק פיצה זה אחד מהמ. מפה, עלייה חדה. "הטונה האדומה של דורונ" הפתיעה ברעננות עמ ל ת עלימ ורימונימ שנתנו קראנצ' וחורפ, יוגורט עדינ ודבש שעטפו בעדינות חמצמצה-מתקתקה את קוביות הדג הטריות. אחלה פתיח. אחלה חיבור. הריזוטו פטריות כמהינ היה נטול כמהינ, אבל ניחוח עדינ של שמנ או מחית כמהינ בהחלט נגעה בעדינות. רעות אמרה ש"זה כמו הריזוטו שלכ" )רמת "וואוו מדהימ"( אבל לעניות דעתי, זה היה די רחוק. טוב מאוד, אבל רחוק. אבל עדיינ מצוינ. ומעל הכל, הפולנטה ומרשמלו התיר )שהיה גוש פולנטה מטוגנת ולא מרשמלו, אבל בהחלט נתנ עוד מרקמ לעושר המרקמי של המנה(. פולנטה מקמח תיר דק ומ וננ במרקמ קרמ רכ, פטריות שימאג'י צרובות, טיפה חריפ לצביטה עדינה בקצה הלשונ ופרמז'נ שלא השתלט. בראבו! שקלימ( 85) לעיקריות לקחנו פפרדלה אל דנטה 129) מהצד של הפ טות ודני צלוי בחריימה כרוב שקלימ( מהצד של הדגימ. הפפרדלה אל דנטה הייתה לא אל דנטה. פ פ ו בשתי דקות בערכ. הני יונ היה לשלב בינ אליו אוליו למשהו לבנטיני בצורת גבינת לאבנה ופטה. ביר, אבל זו מנה שהצליחה להתפ פ . לא פה לא שמ. לעומתו, דג הדני היה מוש )כמאמר הדור הצ עיר(. דג צלוי לשלמות עמ ע י משפריצ עמ כרוב ב גנונ "חריימה", טחינה-עמבה, משלימה לבי מעולה ואושר גדול. שקלימ( 56) גרנו עמ פאי בנופי מפורק ונפלא • ואחלה טור על פיוז'נ. להערות, הארות והמלצות על מסעדות: orreut@gmail.com כור היתוך תפריט הפיוז'ן של 'נינה ביאנכה' מספק הפתעות יוצאות דופן אבל גם כמה רייכרט בדק את הנועזות של המסעדה מצמת ביל"ו וחזר לדווח • אכזבות ,9 ' בוסי סנט ג'ורג צומת בילו קרית עקרון 00:00-12:00 :' א'-ה 14:30-08:30 :׳ שישי בראנץ מוצ״ש: שעה אחרי צאת שבת כשר רבנות נינה ביאנכה כוסו מסעדת פיוז'ן שף חלבית וכיפית כיסאו גדול, מכובד וכיף. מוזיקה נוראית כיסו מעל הממוצע. הממוצע עלה כעסו סתם פלייליסט גלגלצי יעשה את העבודה לנצור שפים שמתפרעים ס ו ל ם ר י י כ רט
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==