שביעי

"עולם שלם של מאכלי עילית ייפתח בפנינו" אושיית רשת, שפ ובעל רשת ההמ בורגרימ 'ממפי '. "קשה לי לראות איכ מוצר שיוצר במעבדה יצליח לחקות את עושר הטעמימ של בשר אמיתי. אני מעריכ שלפחות בהתחלה, בשר מתורבת יהיה מוצר להמונימ, ואלו שמבינימ בבשר ירצו תמיד את הדבר האמיתי כמוצר פרימיומ - גמ אמ הוא יהיה יקר יותר. אני לא חושב שבשר אמיתי ייעלמ. "אני עצמי לא אוהב צ'יזבורגר, שיצא לי לטעומ בגיר ה האמיתית והלא כשרה בימי טרומ-הכשרות שלי, אבל אני מבינ את האנשימ שרוצימ לאכול את זה. גמ אמ יהיה בשר מתורבת מ פיק טוב כדי להכינ ממנו המבורגר פרימיומ, ב ופ כש רות הצ'יזבורגר תלויה בנותני הכש רות ובשאלה אמ המ יאפשרו מכירה של מוצר כזה. יכול להיות שבחלק מהמקומות יאכלו בלי בעיה ובחלק אחר לא, ואולי אפילו בחלק מה ניפימ יהיה צ'יזבורגר כשר ובחלק לא, בהתאמ לדרישות של הכשרויות המקומיות". לזניה, לא מה שחשבתם ואמ אתמ חושבימ שזה מופרכ, תתפלאו לשמוע שממש לא: מלמד מכיר מקרוב את נושא המחלוקות בכשרות, שמשפיע באופנ ישיר על התפריט שלו. בחלק מה ניפימ תוכלו טעימ ומ פיק זול, לא תהיה למ ע דנימ ברירה, וכל תעשיית המ עדנות תעבור לבשר המתורבת, ותישאר, אמ בכלל, נישה קטנה של בשר משחי טה". ואמ יהיו מקומות שבהמ יתירו ב ופ לאכול בשר מתורבת עמ חלב, אילו מתכונימ המ מא ט? "צ'יזבורגר, כמובנ, ויש עולמ שלמ של מאכלי עילית, ממטבחימ של עמימ שיודעימ לבשל, שאנחנו מכי רימ רק בגיר ה היהודית והחיוורת שלהמ. לזניה איטלקית קלא ית מכינימ עמ בשר, גבינת פרזמנ ורו טב בשמל, שעשוי מרביכה של קמח, חמאה וחלב - ולא עמ קוטג', עג בניות וגבינה צהובה כמו שאנחנו מכירימ. עוד מתכונ איטלקי קלא י הוא עופ בפרמזנ, ושומרי כשרות ירצו לטעומ קורדונ בלו, שניצל שוויצרי שעשוי מבשר ממולא בג בינת אמנטל ופרו ת נקניק, מצופה בפירורי לחמ ומטוגנ בחמאה. אגב, לא הרבה יודעימ, אבל אחת ה י אפשר KFC בות לככ שכנפיימ של להשיג רק בירכא שבגליל היא בגלל שאת הכנפיימ טובלימ ברוויונ, שהוא הנוזל שנותר מהכנת חמאה, וכידוע במקומו של רבי יו י הגלילי אכלו • עופ בחלב"... אם הבשר אורי מלמד: המתורבת יהיה טעים, אפילו כמו בשר 100%- לא ב אמיתי, ויהיה מספיק זול, אז תהיה מהפכה בתעשיית המסעדנות. שפים יעזבו את הבשר הרגיל בעקבות הדרישה מלמטה, שלא יהיה אפשר לעמוד בה לקבל המבורגר עמ חזה אווז, ובחלק לא - משומ שב ניפי מהדרינ, נותני הכשרות לא מאשרימ שימוש באווז מחשש לטריפות הקשורימ לפיטומ. "יש שתי שאלות גדולות בנוגע לבשר מתורבת: כמה טעימ וכמה זול הוא יהיה. אמ הוא יהיה מ פיק טעימ, כמו בשר אמיתי 100% אפילו לא , ובמקביל יהיה מ פיק 90% אלא רק זול, אז זאת תהיה מהפכה מלאה בת עשיית המ עדנות. שפימ יעזבו את הבשר הרגיל בעקבות הדרישה מל מטה, שתהיה כזו שאי אפשר לעמוד בה. היומ יש אחוז מ וימ של אנשימ שהמ טבעונימ וצמ חונימ בפועל, אבל יש אחוז עוד יותר גבוה של אנשימ שהמ טבעונימ וצמחונימ בלב. המ אומרימ לעצממ: אני נשאר עמ בשר כי אני חייב בשר, זה מה שאני, אבל מבינ את הרעיונ המו רי ומזדהה איתו. ברגע שהמ יוכלו לעבור לבשר מתו רבת - המ יעשו את זה. ברגע שזה יהיה מ פיק צילום: מירב בסון הנתח ם ַ ע Aleph Farms צילום: 27.01.23 | פ"ג ה' בשבט תש | 523 גיליון | 40

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==