שביעי

ישראל מצטרפת למדריך מישלן, והאכלנים שבינינו כבר משייפים את הסכינים והמזלגות מה המשמעות של דירוג הכוכבים? מה הרקע ההיסטורי המרתק שעומד מאחורי המוסד היוקרתי הזה? וכמה מסעדות בארץ מסוגלות לקבל אור רייכרט שלושה כוכבים? )רמז: פחות מאחת( עם כל מה שרציתם לדעת, ולא העזתם לטעום ת רבות האוכל בעו למ, בישראל וב ציבור הדתי בפרט התפתחה בצורה בלתי רגילה בעשור האחרונ. לאנשימ יש כ פ פנוי והמ רוצימ חוויה; ערב טוב עמ האישה, עמ חברימ, משפחה, והמ רוצימ לא כול ממש טוב. אבל זה כבר מזמנ לא העיקר. המ רוצימ גמ לאכול במ קומ שאכפת לו מהשירות, מהטעמ, מהאוכל, מהאווירה ומההשקעה בפ רטימ הקטנימ; המ רוצימ לחוות יצי רתיות של שילובי טעמימ, מרקמימ, ריחות וטמפרטורות. אהבה לכימיה אכילה. המ רוצימ להתרגש, לטעומ, לצלמ לאינ טה ולהראות לכולמ שהמ אכלו במ עדה הזו, שלוקחת אותמ למ ע קולינרי קצר. ומדריכ מישלינ הוא המדריכ היוק רתי ביותר בעולמ לדירוג החוויה. בתחילת החודש הודיע שר התיירות חיימ כצ על כוונתו לקדמ את כני תו של מדריכ מישלנ לישראל. בשלב הראשונ זה ייעשה בתל אביב, וגורמי המקצוע יפעלו מול מישלנ להרחבת ה יקור ליתר חלקי הארצ. בתור מבקר המ עדות השני בח שיבותו בציבור הדתי-לאומי )לפי דירוג רייכרט(, צמרמורות עלו בג ווי. הייתכנ כי נוכל בקרוב ל עוד את לבנו במ עדה, בישראל, שתח זיק בכוכב, וה מלחשוב, אפילו שני כוכבימ? למה זה בכלל חשוב? למה זה מעניינ? למה אי אפשר לאכול שווארמה כמו בנאדמ? אנדרה צמיגים ושיווק לאחר שעות עבודה רבות במפעל הגומי המשפחתי, ישב אנדרה מישלנ לקרוא את תוצאות תחרות האופ ניימ החד-יומית בינ פריז לרואנ, כשלפתע ניצותה במוחו הברקה: ה”פנימית” - צמיג גלילי שייכנ לתוכ הצמיג החיצוני, ואפשר יהיה לתקנו או להחליפו בתוכ רגעימ הוא רשמ פטנט על 1891- קצרימ. ב ההמצאה החדשה שלו, לקח את אחיו הצעיר אדוארד, ויחד המ הקימו את חברת מישלנ. אנדרה היה גאונ שיווקי. הני יונ השיווקי הראשונ שלו היה לתת את הצמיגימ של חברת מישלינ לקבוצת רוכבימ במרוצ האופניימ של פריז בר ט, וככ לפר מ את החברה החדשה וההמצאה הגאונית. הקבוצה ניצחה, אבל הציבור לא קפצ על המציאה. הוא אירגנ והשתתפ במרוצ אופ ניימ בינ קלרמונ-פראנ לפריז, כי ה את הדרכ במ מרימ וצייד את הרו כבימ באמצעי תיקונ. אנדרה זכה, בעוד הקלות והמהירות שבה תיקנ את האופניימ קיבלו יקור נרחב בעיתו נימ. כעבור שנה, עשרת אלפ צרפ תימ רכבו על צמיגי מישלנ. החברה החלה לגדול אק פוננציאלית, ול פתע הפכה לאחת מיצרניות הצמיגימ הגדולות בצרפת. אנדרה מישלנ לא עצר. הוא ביקש מהמאייר שלו, מריונ רו יונ, להכינ דמות ללוגו, ומה שיצא זה ייצור מב עית ומפחיד, מעשנ, מתנשא ומוזר, שנקרא ביבנדומ. כנ, יש לאיש הצ מיגימ הזה שמ. אנשימ התחפשו אליו, והפו טרימ הראשונימ שלו מתחילת היו מזוויעימ ומטרידימ 20- המאה ה לאללה - אבל זה מה שהילדימ אהבו בזמנו, אז מי אנחנו שנשפוט. בזמנ שאנדרה ואדוארד יצאו למ עות מכירה בכל צרפת, ישנו במלונות הטובימ ביותר ואכלו במ עדות הכי מפוארות, הפציע לאנ דרה קריאייטיב שיווקי חדש: מדריכ שיחולק בחינמ בתחנות דלק וייתנ ”אוצר של ידע מעשי לבעלי רכב על מקומות שבהמ ניתנ לרכוש חלפימ לרכב או לתקנו, ולאתר מקומות ל עוד וללונ בהמ”. המ הדפי ו את המדריכ עמ כרי כה אדומה בוהקת שאי אפשר לפ פ )לכנ שמ המדריכ הוא ’המדריכ האדומ של מישלנ’( וחילקו בכל תח נות הדלק בצרפת. המ התרחבו לאנגליה וארצות נו פות. התחיל לקחת תשלומ על המדריכ, ולהע יק מבקרי מ עדות מקצועיימ ואנונימיימ שידרגו את המ עדות. החל המדריכ להעניק 1926- ב ’כוכבימ’ למ עדות. למ עדות המו בחרות ביותר הוענקו שלושה כו כבימ, והמדריכ ציינ זאת כ”מטבח יוצא מנ הכלל, מ עדה ראויה לנ יעה מיוחדת”. אחריהנ, לפי ה דר, הגיעו שני כוכבימ )”בישול מצוינ, ראויה לעיקופ בדרכ”(, כוכב אחד )”מ עדה טובה מאוד ברמתה”( והמ לצה ללא כוכבימ. המדריכ מדרג גמ את רמת ההידור של המ עדה, עמ אייקונימ של מזלג ,5- ל 1 ו כינ שחורימ ומוצלבימ. בינ מנוחות בירה ועד מהודר מאוד; יש אייקונימ של מזלגות ו כינימ אדו מימ, שמציינימ את מידת הנעימות שבמקומ; וישנו גמ אייקונ של אש כול ענבימ, הניתנ למ עדות שתפ ריט היינ שלהנ עשיר במיוחד. המדריכ הוא לקוני בתיאורו: שמ המ עדה, שמ משפחתו של השפ, מחירימ ב י יימ, שני יינות מקומיימ 29 | 24.02.23 | ג' באדר תשפ"ג | 527 גיליון

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==