שביעי

24.02.23 | ג' באדר תשפ"ג | 527 גיליון | 30 ושלושה תבשילימ שבהמ מתמחה המקומ. ניתנ ימונ מיוחד למ ע דות עממיות המעניקות תמורה טובה לכ פ, ויש ימונ למ עדות נעימות במיוחד ועוד. משמע, עוד מקומ למ עדות ישראליות להיכנ למדריכ. מהלייקרס לאליצור גב"ש הושבתי את רבי ומורי, הרב אורי מלמד, לשיחה קצרה על מ עדות, מישלנ ואליצור גבעת שמואל. אורי היה מבקר המ עדות המיתולוגי של ’גורמה’ בעיתונ ’מעריב’ לפני שחזר בתשובה ושל ’מקור ראשונ’ למשכ שבע שנימ. נו. מה הבשורה? "לא בשורה. במובנ מ וימ זה מל טטו . תראה, בוא, זה מורכב. יש פה צנה קולינרית בישראל, והיא כל הזמנ מתקדמת, גמ באיכות וגמ בכמות. ומישלנ העולמי נותנ לזה הכרה. האמ זה מצריכ מדריכ שלמ? אני ב פק, בעיקר ברמות הגבוהות”. מה הכוונה? ”יש ארבע רמות ויש התפלגות. זו פירמידה. בצרפת, למשל, יש נניח מ עדות עמ שלושה כוכבימ, מאה 30 ומשהו עמ שני כוכבימ, כמה מאות של כוכב וכמה אלפימ עמ המלצה”. יש מצב שמ עדה בארצ תקבל שלושה כוכבימ? ”בשומ פנימ ואופנ לא. מכבי חיפה תיקח את גביע האלופות לפני שזה יקרה. ”שלושה כוכבימ זה רפ כל ככ גבוה ולא מובנ. עד שלא היית בכמה מ עדות של שלושה כוכבימ, אתה לא יכול להבינ במה מדובר. ההצהרה במדריכ היא שזה מקומ שצריכ לנ וע אליו במיוחד, אבל הקריטריונימ של המ עדות מחד ושל המדריכ מאידכ מחמירימ בכל הקטגוריות בצורה מופרעת - באיכות, בשירות, במקו ריות, בהמשכיות. כמה מהשפימ הכי גדולימ לא עברו משניימ לשלושה”. למה, שאלתי את מלמד. ”כי המ לא חולי נפש לגמרי”, השיב. קח אותי לשלושה כוכבימ! ”אני אכלתי בשניימ ושלו שה כוכבימ באיטליה וצר פת. זה מקומ שהכל קלא קלא קלא . בניגוד ליפנ, שהצורה, האווירה, הגישה והכל שונה בצורה מהותית, ולא הייתי שמ, צילומים: שאטרסטוק, ויקיפדיה הרב אורי מלמד: ”לבדוק את התפתחות המטבח הישראלי זה חווייתי מאוד ומעניין, ולדעתי הם ייתנו כוכבים על כך. אם ייתנו שני כוכבים, זה יהיה וואו, אבל אני לא מאמין שהם ייתנו” אימפריית מישלן, 1898- לצד כרזה מ )מימין( והמדריך 1900- הראשון מ )משמאל( "לא בשורה, אלא סמל סטטוס". מלמד

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==