שביעי

’רות’ ’ והיה הבעלימ של מ עדת ’ארנולד ’ ע”ה, וכיומ הוא גמ יועצ קולינרי שמעניק שירותי יח י ציבור למ עדות ולמ לונות באזור הצפונ. ”הבשורה היא לעלות על המפה העולמית”, פו ק ארנונ. ”אנח נו מדינה קטנה, כולמ מכירימ אחד את השני. ועכשיו, כשאנחנו בעידנ הדיגיטלי, כל אחד הפכ למבקר קטנ, מדרג בגוגל או מצלמ לטיקטוק, ומ כיוונ שכל אחד בישראל מכיר את כל המ עדות בארצ, ויש לו דעה חזקה בנושא, לא צריכ מדריכ. לכנ, החשיבות היחידה שאולי נותרה היא הבשורה העולמית. זו יוקרה”. שר התיירות הודיע שזה יהיה רק בתל אביב. מה הקטע? כל הארצ זה כמה דקות. ”ההחלטה ממשלתית. המדינה משתתפת בזה. המ משלמימ למיש לנ כדי שיבואו ויבקרו את ישראל. וההחלטה של שר התיירות הייתה לעשות פיילוט בתל אביב, ולפי התוצאות להתפתח לשאר הארצ. זה מהלכ שיכול להביא לישראל תיירות שתכני הרבה כ פ”. אבל בינינו, יש מצב למ עדות בישראל שיזכו בכוכב? ”יש כיומ בתל אביב ארבע או חמש מ עדות שלדעתי יקבלו כוכב. זו העלית, הקצפת”. וחוצ מזה? אינ משהו יותר גבוה? ”במישלנ מקפידימ על המכלול. מי שמ עדנ טוב, יודע לעשות את זה. אני עושה קואוצ’ינג למ עדנימ. אנ שימ חושבימ שאמ המ יודעימ לעשות אוכל טוב, המ יודעימ לתכלל החזקת מ עדה. שוכחימ שיש בירוקרטיה, התנהלות מול פקימ, יח”צ, ניהול משברימ”. ואל תשכח את המלצרימ ביש ראל. ”אפ אחד לא מלמד את המקצוע הזה בארצ. לא מתייח ימ למלצרות • כמקצוע. זה מקצוע של טודנטימ”. החוויה האירופית מטורפת ממש. מ פר המלצרימ, השפימ פר ועד, המ הזיה של ממש. חומרי הגלמ, הע לות והטריות והמקוריות. אלו שפימ שעובדימ מאוד קשה על היצירה שלהמ”. אוקיי, ולמה זה לא יכול להיות בישראל? ”קח לדוגמה את מרתפ היינות שלהמ. אתה מצפה למרתפ יינות בשווי מיליונימ, כי ב ופ, הרווח המרכזי שלהמ זה מהיינ, וזו עוד אחת מה יבות שזה לא יכול ללכת כאנ. ישראלימ לא מוציאימ כ פ על יינ. כל אחת מהמ עדות הללו מחזיקה ומילייה ברמה מאוד גבוהה, שמ כיר את הטרנדימ ואת בעלי היקבימ ויודע לצוות כל מנה ליינ שלה. צריכ להיות איש קולינריה ויינ פנו מנלי. ”ועוד עניינ זה המלצ רימ. תשווה את זה לפה. ל טודנטיות המעיקות. רב המלצרימ במ עדה הוא בגישה ובשמ של ’אדונ המקומ’ )בחי בה צרפתית(. זו לא חלטורה. הוא מנהל את אולמ האוכל, את המקומ, הוא מכיר את הקליינטימ. אתה מגיע למו ד אמיתי. זו חוויה שבאופנ מובהק מנותקת מהמציאות. נכונ, זו החוויה ההי טורית, וכיומ יש גישות ו גנו אחרות נות שונימ. אז יש רוק טארימ וכאלה, אבל כמו מתחומימ 90 צילום: אביר סולטן, פלאש השף אורי ארנון: ”הבשורה היא לעלות על המפה העולמית. אנחנו מדינה קטנה, כל אחד מדרג בגוגל או מצלם לטיקטוק ויש לו דעה. החשיבות היחידה שאולי נותרה היא הבשורה העולמית. זו יוקרה" אחרימ, זה כמו לעבור ממוזיאונ רמת גנ ללובר. זה כמו לראות לייקר ואחר ככ אליצור גבעת שמואל”. אבל המ באימ לבדוק את המטבח הישראלי. אינ דבר כזה ’מטבח יש ראלי’. מה המ באימ לבדוק? ”יש אופציה לבדוק את המטבח הצרפתי בשילוב ישראלי. נכונ שה מטבח הישראלי עדיינ לא קיימ, אבל הוא בחיתולימ שלו. לבדוק את ההת פתחות של הקולינריה הישראלית זה חווייתי מאוד ומעניינ, ולדעתי המ ייתנו כוכבימ על ככ. אמ ייתנו שני כוכבימ, זה יהיה וואו, אבל אני לא מאמינ שהמ ייתנו”. שלושה כוכבים בעכו אורי ארנונ הוא מ עדנ, שפ, הבע לימ של המ עדה העכואית המדהימה "העלית בישראל שווה כוכב אחד". ארנון "מהלך שיכול להביא תיירות וכסף לישראל". מסעדה בירושלים 24.02.23 | ג' באדר תשפ"ג | 527 גיליון | 32

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==