שביעי

24.02.23 | ג' באדר תשפ"ג | 527 גיליון | 44 החברים של רי י כרט אור רייכרט החברים של רי י כרט 17 דניאל ינובסקי ירושלים 23:00-12:00 :' א'-ה 0:00–19:30 : מוצ"ש רבנות כשר יש משהו באווירה של מ עדה חלבית שכונתית, שאינ במ עדות בשריות, או מ עדות יוקרה. יש רוגע, שלווה. זה יותר פינת האוכל במטבח, שההתקשרות הבינאישית יושבת במקומ של נוחות. זה לא אירוע. אתה לא מתלבש במיוחד כדי לאכול במ עדה השכונ תית ואינ שיחות ע קימ או אירוע זוגי כלשהו. אתה בא כי אתה רעב, ובא לכ לצאת עמ האישה לארוחת ערב, בלי הקטע המעיק של הכלימ. אבל זו רק האווירה שאני מדבר עליה. מבחינת אוכל, אני מצפה לתמורה. בימינו, אנחנו עדיינ מצ פימ שישקיעו בנו. שייתנו לנו ערכ נו פ לכ פ. ערכ של אוכל יותר טעימ, יותר מדויק, יותר מודע. העולמ הדיגיטלי הביא לנו עושר קולינרי אדיר, רטוני הדר כה ברמה גבוהה, תרבות אוכל של שעשועוני ריאליטי, שמרימימ את הרפ לכולנו, ואנחנו מצפימ לאוכל טוב. ושני המרכיבימ הללו, אווירה ויכולת קולינ רית גבוהה )יח ית למ עדת פיצות ופ טות, כנ?(, יושבימ במדויק במ עדת 'לה פיאדרה' בירושלימ. אז רעות ואני יצאנו לארוחת ערב. המקומ שוכנ על הגבול שבינ שכונת רמת רחל לתלפיות צפונ אשר בבירתנו תובב"א. אינ חנייה. חיפשנו, ה תו בבנו ביב השכונות החדשות, ולב ופ מצאנו. ב"ה אפשר לכתוב טור. המ עדה מחולקת לשני חלקימ; פנימ המ עדה, ובו שוכנ טאבונ מפלצתי ומ פר מקומות מועט, וחוצ המ עדה, היושבת במבנה מקורה. נעימ וחמימ. המלצרית עברה איתנו על המנות, והצליחה לתפו את תשומת לבי, כשמ תבר שהמ מכינימ גמ בירה)!!!(. שקלימ(, 38) בכל מקרה, התחלנו עמ מרק היומ שקלימ(. 46) ו ופלי מרק הבצל של אותו היומ, היה ב גנונ צרפתי, עמ צבע קרמל עמוק ועדינות שעמדה בניגוד לצבע הנכונ. הכל זרמ בכיפ, נעימ וטעימ, אבל ח ר היה לי טווי ט. ה ופלי לעומתו, ישב על רוטב פלפלימ שרו פימ, שנתנו לנישואינ הללו את התוקפ. ה ופלי, כדורי ריזוטו ממולאימ במוצרלה, יכולימ להתפ פ במידה והריזוטו לא עומד בפני עצמו. והעדי נות השתלבה יופי עמ ה טירה של השרופ. ובינתיימ, בלדות קיטש-רוק של תחילת שנות האלפיימ ליוו בנו טלגיה מושלמת את האווירה. שקלימ(, 62) לעיקריות לקחנו פיצה נפוליטנה שק 74) פיצה "היער הלבנ", רביולי גבינות ותרד שקלימ(. 66) לימ( ופטוצ'יני אמטריצ'יאנה נתחיל בב י . הבצק מושלמ. שריגי גלוטנ נפו חימ וצמיגיימ, צרובימ מאש, ונתלשימ בהתנגדות בינונית אל מול הבי . הנפוליטנית נבדקה ראשו נה. הכל במקומ. מוצרלה, פקורינו, רוטב עגב ניות, בזיליקומ ושמנ זית. קלא י, מדויק. "היער הלבנ" שלקחתי בעצת המלצרית, היה עדינ. שוב, הכל נכונ, הכל טעימ, הכל במקומ וע דיינ מרגיש לי שהוא לא הולכ עד ה ופ. מכיוונ שהפ טות מוכנות במקומ, היה פה כמעט ניצחונ מוחלט. הרביולי ברוטב חמאת מרווה ולימונ, פיקורינו וגרידת לימונ, ש ופ ופ מגיע לשלמות. הפטוצ'יני אמטריצ'יאנה היא בעצמ ברוטב עג בניות מעושנות. המנה ומנה כחריפה מאוד, ובא מת היה חריפ. לא מאוד, אבל חריפ. מצד שני, גמ עמ גבינת הגרנה-פרנו, היא לא התחברה. גרנו עמ שלושה קנולי מדהימימ, עמ בצק שמתקרמבל בפה לתוכ קרמ הריקוטה-מ קרפונה, • השוקולד ושבבי הפי טוק. כפיימ. להערות, הארות והמלצות על מסעדות: orreut@gmail.com לה פיאדרה כוסו מסעדה איטלקית שכונתית כיסאו חביב כיסו ממוצע כעסו חנייה. נורא לנצור עוד יום ס ו ל ם ר י י כ רט למה מסעדה חלבית? מסעדה חלבית שכונתית חייבת לעמוד בשני תנאי סף: אווירה טובה ויכולת קולינרית ל'לה פיאדרה' הירושלמית יש את זה אבל היא עדיין לא הולכת עד הסוף • גבוהה

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==