שביעי

31.03.23 | ט' בניסן תשפ"ג | 532 גיליון | 50 החברים של רי י כרט אור רייכרט החברים של רי י כרט מלון שרתון ת"א, 115 הירקון 23:00-18:00 :' א'-ה רבנות תל אביב כשר כשל"פ במשכ שנימ ארוכות לקחו לנו את ה טייק הנו רמלי, את המנות הראשונות הקלא יות, והאליטות לקחו לנו כל מנה טובה והפכו אותה לבועות אוויר מלאות בעשנ עמ קצפ חציל וקשקושי פריווילגימ. הגיע הזמנ להתעורר. אנחנו לא ועדימ וג ב'. א ור לנו לבלוע כל שקר של השמאל הקולינרי. אז בזמנ שכל איילונ בוער, חצי מהמדינה משו תקת על ידי אנרכי טימ מטורללימ, פריבילגימ ואליטות זקנות, רעות ואני יצאנו למ עדה, לחגוג את המ עדה שלפני פ ח. כמו בכל שנה, המ עדה שלפני פ ח צריכה להיות מיוחדת. קלא ית, שמרנית, עמ נגיעה ימ נית, שעוברת במ ורת כבר שנימ. לא אחת שרוצה לעשות מהפכות, אלא אחת שרוצה לתקנ את מה שהשתרש במשכ עשרות שנימ. וככ הוא המטבח הצרפתי. קלא י, שמרנ, מדויק, נכונ, מדוד. בניגוד למטבח האיטלקי, שהכל עמ העינ. וזה בדיוק מה שהשפ יהודה עמר דוגל בו. דיוק במ ורת עמ טאצ'אפ לימינו. המקומ נראה כמו מ עדות עילית מה רטימ. הרבה אופ-ווייט, עצ ואורות צהובימ, מפות וחלונ ענק לימ, שנמצא מרחק כביש אחד. התפריט קצר. כמו כל מ עדה שמכבדת את עצמה. שקלימ( לצד צלחת 35) התחלנו עמ פרנת הבית חריפימ ובשר עגבניות מגי, ברולה שומ קונפי חמ. הפרנה החמה היתה כיפית. לא משהו מיוחד. החריפ והעגבניות מגי ) וג של עגבניה מתוקה ומדהימה( המרו קות נתנו אחלה עבודה, אבל הב רולה שומ הראה שיש לנו ע ק עמ מישהו שמבינ משהו. השומ הגיע בצלוחית עמ שמנ מבעבע, וקו נפי שומ שמקבל טיגונ קל במקומ. מהממ. שקלימ( שהוגש עמ טו טונימ 105) טרינ כבד אווז צרובימ מלחמ מחמצת בליווי מרמלדת אג ימ היה שמ רני מדי. למעט האג המתקתק שהצליח להציל את הט רינ ממליחות יתר, המנה לא שמרה על כבודה ההי טורי. שקלימ(, היה זהב טהור. 75) טטאקי פילה בקר פי ות פילה צרובות בעדינות בציפוי קרא ט עשבי תיבול, זרעי מגי ופרחי טימינ הפכ את המנה לארצישראלית. כזו שמחברת חי וצומח שמזכיר לכ טיול בגולנ. כפיימ. שקלימ( לחמ מחמצת צרוב 65) ברו קטת טרטר על הגריל, קרמ רמולד צלפימ ) וג של איולי(, טרטר פילה עגלה קצוצ על ה כינ עמ חציל מעו שנ וחלפיניו מוחמצ. בי שמנ וכמעט בלתי אפשרי להכני לפה, אבל וואוו. לחמ רכ מבפנימ וקרי פי מבחוצ, עמו בטעמימ משתלבימ. שקלימ( ו ינטה 280) לעיקריות לקחנו פילה בקר שקלימ(, לצד פירה רובושונ ובטטה אפויה. 170) עגלה העיקריות ניצחו. ברמה שלא חוויתי זמנ רב. הפילה היה נתח מרשימ, רכ, נימוח, ע י י, עדינ, מוש למ, לצד רוטב בשר עמוק, שהוגש גמ לצד ה ינטה, שנתנה פייט מרשימ לפילה. ה ינטה הגיעה חתוכה, בטעמימ עמוקימ יותר מטעמי יישונ. שמח. שקלימ(, 45) גרנו עמ קרמ ברולה פי טוק שלמרות הטרנד המאו , לדחופ פי טוק לכל שטות, הגיע עדינ וקטיפתי, בצלחת אובלית מתו חה וארוכה, עמ כפית שמתלבשת בשלמות לכפות את שברי הברולה עמ הקרמ הירקרק ועדינות מת • קתקה ל יומ מושלמ לפ ח כשר ושמח. להערות, הארות והמלצות על מסעדות: orreut@gmail.com סרפסייד כוסו מסעדת שף פיין דיינינג אלגנטית כיסאו אלגנטי ורומנטי כיסו יקר כעסו להגיע לשלמות בכל פעם זה לא קל לנצור חג חירות שמח עם ישראל! ס ו ל ם ר י י כ רט שמרנים לא עושים מהפכות • המסעדה שלפני פסח צריכה להיות מיוחדת. קלאסית ושמרנית השף יהודה עמר משמר את המסורת של מטבח צרפתי שמרן ומדויק

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==