שביעי

47 | 05.04.23 | ערב פסח תשפ"ג | 533 גיליון @Hakomonarit בואו לעקוב אחרי מכירים את זה שאתם קונים את כל הסופר כדי שיהיה מה לאכול פסח ובסוף בדיוק בשביל זה הקומונרית • מתאהבים במאכל אחד ואוכלים אותו כל החג? אספה את מיטב השפים והאנשי הקולינריה המגזריים כדי לתת לכם מתכונים שיהיו הבינג' שלכם בפסח מדור כשל״פ לבצק: כוס קמח תופח כשל”פ כוס קמח מצה ביצים 2 כפות שמן 3 חצי כוס מים חמימים כפית שטוחה של מלח כפות סוכר 2 מערבבים את החומרים היטב בקערה, משמנים את הידיים ויוצרים כדור בצק. מרדדים על תבנית אפיה ואם הבצק דביק - אפשר לשמן שוב את הידיים במעט שמן. משטחים ככל שניתן כך שהבסיס יישאר יציב. לרוטב: Mutti עגבניות קצוצות של שן שום מגורדת כף סוכר חצי כפית מלח כף אורגנו מערבבים את כל החומרים יחד, מניחים מהרוטב על הבצק בנדיבות. מפזרים גבינה צהובה ותוספות שאוהבים. דק, עד שהבצק עשוי ויציב. 20-30 מכניסים לאפיה ל וכל שנותר הוא להתפנק על פיצה טובה של פסח. מכינים מראש תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ס”מ או שטח דומה(. 25 x 35 היטב. )בגודל מקציפים את הביצים )שלמות( עם הסוכר עד לקבלת קצף אוורירי ורך. מוסיפים את קמח התפו“א לאט תוך כדי ערבוב עדין, עד שאין גושים והקמח נבלע היטב בתערובת. יוצקים את הבלילה לתבנית ומורחים ליישור. דקות 13-10 , מעלות 170-160 אופים בחום של או עד שהעוגה זהובה ותפוחה והשוליים מתחילים להתקשות. מוציאים מהתנור והופכים מיד על מגבת גדולה. כשהעוגה עדיין חמה מסירים את נייר האפייה, מגלגלים את העוגה והמגבת יחד לצורת רולדה דקות. 20-15 , ומניחים בצד לקירור קל מקציפים את השמנת עם הסוכר והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה. פותחים את העוגה בעדינות, מורחים שכבה דקה של קונפיטורה ומעליה שכבה דקה של קצפת, מפזרים פרוסות של תותים ומגלגלים את הרולדה חזרה. מקשטים מבחוץ בשכבה דקה של קצפת ושורה של חצאי תותים לאורך הרולדה. שומרים בקירור עד ההגשה. עודד פישר אופה וקונדיטור, מנהל את 'במיקסר' - סדנאות בישול ואפייה ”חלות לשבת, חוויה קולינרית ראשונה: . אמא שלי היתה אופה חלות 10 בגיל בבית קבוע, ואז היא נכנ ה לשמירת הריונ קפדנית ולא יכלה לאפות אז אני החלטתי להחליפ אותה בינתיימ, לא תמיד הצליח, אבל לא התייאשתי”. למילוי: קונפיטורת תות מ”ל שמנת מתוקה 500 כף פודינג + כפות סוכר 2 תותים לעוגה: ביצים 5 כפות סוכר 5 כפות גדושות 5 של קמח תפו”א פיצה כשרה לפסח רולדת תותים לפסח אלינור רחמים מנחה סדנאות בישול וכותבת מתכונים ”בכל יומ שישי חוויה קולינרית ראשונה: בתא חנה היתה מגלגלת יר גדול של קובה, הייתי עומדת לידה ומתרגשת מיצירה מופלאה שהיא היתה מכינה עמ הידימ והיינו מרגישימ את הלב. בשישי אחד החלטתי פשוט להתייצב לעזרתה. גלגלתי קובה, הוא לא היה מושלמ, אבל לאט לאט למדתי איכ לגלגל את הקובה המושלמ. מאז ועד היומ זו אחת המלאכות האהובות עלי”. צילום: יהושוע מנטל

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==