שביעי
16.06.23 | כ"ז בסיון תשפ"ג | 542 גיליון | 44 החברים של רי י כרט אור רייכרט החברים של רי י כרט , פ"ת 18 הסיבים 23:30-12:00 :' א'-ה 15:00 ו': עד מוצ"ש: כשעה לאחר 23:30 צאת השבת עד רבנות כשר נתחיל בהתנצלות. בשבוע שעבר, הושמט שמו של חבר שהתאמצ, בא ולקח אותנו למ עדה. אני מתנצל על ככ. יופי. אפשר להתחיל. "לעולמ אל תזרוק פצצת אטומ על אותו העמ פעמיימ". האימרה הזו מ תובבת ברשת על ממימ ו רטונימ מוזרימ ו/או ביזאריימ ו/או מטורללימ מיפנ. כולנו מכירימ את הלו קיטי, פוקימונ ומנגה. בשבילנו מדובר במרצ'נדייז, אצלמ זו תרבות בשמ קאוואיי, ובשילוב התוכניות המשוגעות שלהמ עמ אנשימ בתלבושות מגוחכות, כשהקהל מתפו צצ מצחוק, גרפיקה אפילפטית ולא ברור לכ מה קורה, ואז אתה מבינ את ניני צ'ו. מישהו במטבח של ניני צ'ו באמת מכיר את הת רבות היפנית לעומקה, את האוכל ואת החיכ היש ראלי, והצליח לצלחת אותמ כמעט לשלמות. רעות ואני יצאנו לכיוונ פ"ת, לאחר שאלי אמר שאני חייב ללכת לניני צ'ו. בבה. אלי אומר, אני הולכ. כשנכנ נו, ההרגשה הייתה מוכרת. ציורימ שובבימ בעיצוב שנע בינ צעקני ומטורלל לעדינ ומתוק, תחילת השבוע והמקומ מלא, קירות עצ יפניימ עמ ניירות מצוירימ הכני ו אותנו לאווירה. רק ח ר היה קיי פופ, והיינו בקיוטו. מעבר זריז על התפריט מראה התפר ות על מט בחימ כלל-א יאתיימ, ומלבד התפארות מוצדקת בתפריט ללא גלוטנ ופ ושי להריוניות, המלצ רית החביבה המליצה לנו בחומ על מנות מהתפריט החדש שהודפ ממש אתמול. כיפ. שקלימ(, נא ו 69) התחלנו עמ טטאקי פילה בקר שקלימ(, ומתפריט ה ושימ המיוחדימ 29) דנגאקו שקלימ(. 53) שקלימ( וני תאי מגורו 53) לקחנו צ'יזו הטטאקי הגיע בצורת פרו ות נאות )תרתי( של פילה בקר צרוב קלות, פרו דק, ברוטב פונזו, ובצל מטוגנ מיובש פוזר מעל הכל - ככ שקיבלנו בי מור כב רבדי טק טורות מבשר עדינ ורכ לבצל פריכ וכיפי. הנא ו דנגאקו היה פרו ת חציל ענקית, שמנה ומתוקה )מתוקה!( עמ טעמי מי ו, ויה ורכות עמוקה, לצד קעריות אורז פריכות שנתנו את הקונטרה המתבקשת. מנה כיפית, חזקה, פותחת תיאבונ וכיפ לנשנש. שמו של ה ושי צ'יזו נגזר מגבינת השמנת הפר ווה העבה ששוכבת בתוכו, ותוכ כדי הבי מערבלת את ה למונ, האבוקדו והעירית לאושר אמיתי. הני תאי מגורו הגיע עמ טונה טטאקי, אבוקדו, אבקת צ'ילי, קוקו קלוי ופרי העונה בצורת קיווי, וכל הרול המתקתק-חרפרפ מדויק, נבלע במהירות. שקלימ( וקארי 58) לעיקריות לקחנו ראמנ אודונ שקלימ(. 51) קוקו נתחיל במנות הענקיות. המנות ענקיות. הראמנ, שבושל על ב י ציר ברווז והוגש עמ גיוזה עופ, אטריות אודונ )הדקות( ביצה ושאר הדברימ שמל ווימ את המרק המדהימ הזה, היה עמוק, חזק, טעמי אומאמי שמתפוצצימ בפה וביצוע נפלא. את הקארי קוקו לקחנו עמ דג למונ, שהגיע בחתיכות שמנות על אטריות ביצימ וירקות בחלב קוקו , קארי אדומ וחמאת בוטנימ, חריכה קלה מחריפ מדויק. מנה לשקוע בה לעומק. אגב, לפני שהאוכל בא לשולחנ, נפל לי הא י מונ, אז שאלתי את המלצרית. "כנ, המקומ קשור • ל'ניני האצ'י' מתל אביב". פתאומ הכל מובנ. להערות, הארות והמלצות על מסעדות: orreut@gmail.com ניני צ'ו כוסו מסעדה אסיאתית כיסאו מעולה, נעים ושקט כיסו * ממוצע הממוצע עלה, * ) לכל מי ששואל( כעסו איך זה ששמעתי על המקום רק עכשיו? לנצור עוד פנינה בפ"ת ס ו ל ם ר י י כ רט עוד תספרו על זה לניני שלכם • השילוב בין התרבות היפנית לחיך הישראלי הוליד צילחות כמעט מושלם רייכרט עדיין לא התאושש מהמנות הענקיות של מסעדת ניני צ'ו בפ"ת צילום: דפנה רומנובסקי
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==