שביעי
החברים של רי י כרט אור רייכרט החברים של רי י כרט 07.07.23 | י"ח בתמוז תשפ"ג | 545 גיליון | 44 40 החרמון א.ת. שילת 03:00-15:00 :' ה כשר בד"צ קהילות צ'ולנט הוא אושר. צ'ולנט הוא נחמה. צ'ולנט הוא מעט מנ השבת בתוכ קערה חומה, דביקה, מי כה, רכה, שמאחדת ומתאחדת בשמ קודשכ. מאוכל עניימ שממלא את הבטנ ביומ שבת ועוקפ בעיות הלכתיות, הוא זכה לעדנה מחודשת בתור מאכל בוטיק בזכות ישיבע בוחער ב"ליל שישי", אנשי ווי קי בעלי מועדוני קידוש, וקפיטליזמ מערבי שהנגיש חתיכות בשר יפות עמ שומנ. הכנתי בחיי כמה מאות ליטרי צ'ולנט, זכיתי בפ ר ימ ושפטתי בתחרויות. גיר א דינקותא של החמינ שלי, היא המנה ההי טורית של קייטרינג "דלי ש " ע"ה הרחובותי. מנה שמנה, רכה, יציקת בטונ ( שהמח ור ב ניטריה ב י ית נתנ לעי ה 5 )שקיעה גולות מיוחדות. הטרנד המבורכ הזה הגיע גמ לאזור התעשייה שילת, בצורת שלוחה ישירה של "בובע ביר" מבית שמש. כל מי שעבר את החוויה של בב צ'ולנטיות בעיה"ק ב"ב תובב"א או מקבילתה הירושלמית, יודע שהדבר שמטריד בדרכ כלל זה חו ר ה גנונ, מוזיקה, רעש ובעצמ אני מנ ה להגיד שכל המקו מות האלו ג'יפה. אינ ייחוד, הכל קרמיקה לבנה, כי אות פל טיק ופקחי מ הכנ ה ) יפור אמיתי(. אבל "בובע ביר" העלתה את האוכל האשכנזי לרמת מ עדנות בינונית פלו , שזה בערכ פי חמי שימ מהחתוליות של בני ברק. המ עדה שוכנת בא.ת שילת, שבשעות הלילה המאוחרות מקבל תפנית שקטה מדי. על גג מבנה מ חרי, עמ המונ מקומ, כמויות של אנשימ, טייל שקורצ למערב הפרוע בצורת אוכפימ שתלויימ על הקיר. המחירימ למאות גרמימ רשומימ על לוח גיר, והכל מעוצב קלות ובקלילות. אוהד, שעשה לי טובה שהוא הגיע ואני רוצה להודות לו מעל דפי העיתונ, כי הוא בכלל לא אוהב שעועית, אבל החליט ל בול אותי במשכ שעתיימ ולח ל את רוב הבשר, נתנ לי לבחור את האוכל, שהגיע במגש וצלחות חד"פ א-לה מתחמ האוכל בקניונ. שקלימ( א אדווב 30) לקחנו רבע קילו צ'ולנט שק 12) גרמ(, יאפצ'ק 100- שקלימ ל 25) רי קט גרמ( 100- ל ₪ 17) גרמ( כבד קצוצ 100- לימ ל שקלימ(. 14) וגפילטע הגפילטע היה מקולקל והיה לא אכיל. מוזר שאפ אחד ב"בובע ביר" לא שמ לב. מביכ וחובבני. מכאנ יש לי רק שבחימ. צ'ולנט עמוק, נכונ, (, במרקמ עדינ, חתיכות C 7512) בצבע מושלמ בשר שמנות שוחות גב והכל כמעט אחיד, כמו שצריכ להיות. הא דו והברי קט לא היו גורמה, אבל אני לא ציפיתי. המ כנ היו עשויימ נפלא, כל אחד ברכותו המדויקת, בינ אמ בנימוחות הא דו או ההתנגדות הקלה של הברי קט. היאפצ'ק, שהוא בעצמ מאפה שכבות של בשר בישול-ארוכ-כלשהו בינות לקוגל ירושלמי. עמו , מלא, שמנ. דמיינו את הפרע ער הקרוב למקומ מגוריכמ. הכבד הקצוצ, שהגיע כמנת כבדימ חמימ וקצו צימ בתוכ מנת כבד קר ומרו ק. שניהמ היו ברמה הגבוהה ביותר שאפשר להוציא מחומר הגלמ ה ביר והמנה הב י ית הזו, שהכני לי את השבת כבר • בחמישי בערב. להערות, הארות והמלצות על מסעדות: orreut@gmail.com בובעס ביר כוסו צ'ולנטייה משודרגת כיסאו אחלה לגמרי כיסו זול כעסו גפילטע בושה לנצור פנינה ס ו ל ם ר י י כ רט צ'ולנט זה החיים רייכרט, חסיד גדול של חמין שהקיף בחייו את הצ'ולנטיות של בני ברק וירושלים, מצא מקום ששידרג את חווית האוכל האשכנזי וזה לא מעט
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==