שביעי

החברים של רי י כרט אור רייכרט החברים של רי י כרט 14.07.23 | כ"ה בתמוז תשפ"ג | 546 גיליון | 44 ירושלים 113 רחוב יפו 24:00-12:00 :' א'-ה - שעתיים 11:30 :' ו לפני כניסת השבת מוצ"ש – סגור רבנות ירושלים, כשר מהדרין בד"צ בית יוסף "דווקא מתאימ לי מ עדה אחרי ה יור", אמר הוד כשהבינ שאני מחפש פרטנר למ עדת 'המוציא'. "איזה יור?", שאלתי. "בעקבות לוחמי המחתרות, עמ המדריכ הטוב בארצ, שלא אעשה לו פה פר ו מת, אבל כנ אגיד שהשמ שלו מתחרז עמ "אלי ע מר שבלול". יש קשר עמוק בינ המטבח האלג'יראי לישראלי. החומ, האהבה, העומק, התיבול, העלימ, המתוק עמ הבשר, הפירות היבשימ. אבל למה 'המוציא'? כי משגעימ לי את השכל על כשרויות מהודרות למ עדות שפ בשל מח ור חמור ב טייק טרטר מחפוד או דגימ בשרמולה, ונודע לי שהמ הפכו לבד"צ בית יו פ, וזה אחלה לחלק נכבד מקוראיי, ובעצמ רק בשביל זה אני פה. בשבילכמ. אבל בעיקר בשבילי. מ עדת המוציא אינטימית, מעומעמת, עמ מטבח פתוח ענקי הפורצ לתוכ אזור הה עדה וצמוד אליו ישבנו. המטבח מורכב מאילנ, שמנצח על ה ו שפימ והטבחימ, תוכ כדי שמרימ איתנו כו ית, קורא לאבי ועושימ לחיימ של חברימ מרחוב התפוח, לא רחוק ממואיז, מושיקו ומויש הדו , שהיה עושה מאאתיימ לירה מלהוריד את הפשקווילימ שנתלו דקה לפני שבת. תחילת השבוע והכל מלא, בעיקר פרצופימ של אנשימ שלא שמעו מעולמ על מעקוד, טפייה או פ טייה, והכמונ עושה להמ צמרמורות של פעמ ראשונה בחיימ בי בשווארמה אשתנור של הטורקי מהפינה של שלומ התימני. התחלנו עמ קטגוריות ה לטימ והראשונות בצו שקלימ(, יגר בשר 48) רת אפרטיפ לטי פתיחה שקלימ(, דגימ בשרמולה 55) שקלימ( ומעקוד 58) שקלימ(. 76) שקלימ(, ופ טייה עופ ושקדימ 78) למעט החציל, שנתנ מרקמ קרמי ללא רי וק או טחינה והיה מעניינ עמ הלחמ החמ ש פג אותו בש למות, ה לטימ לא התרוממו מעבר לנחמד פלו . יגר הבשר הגיע ללא מתווכ בצורת מלצר, אלא בצורת שפ בשמ אילנ, ככ שלא הייתה אפילו דקה בינ המנה הרותחת לחיכ שלי, שעבר פילינג עמוק. ואחרי שהתגברתי, מדובר ב יגר חביב ועוקצני, עמ בשר שמנמנ ועמוק, מתובל חזק, אבל לא חריפ כמו בהבטחת התפריט. המעקוד אחלה, אבל אישית אני לא אוהב. במ גרת מלחמת קציצות תפוחי האדמה, האשכנזימ ניצחו. הדגימ המ בעצמ פיש אנד צ'יפ בלי צ'יפ אבל עמ שלולית שרמולה, שלמרות השמ המטעה מת חומי הקללות הערביות, מדובר ברוטב/מרינדה מעולה, חמצמצה עמ עומק של לימונימ כבושימ וזעפרנ. דג הקוד והציפוי נתנו יופי של עבודה עמ הרוטב, ובהחלט אחלה מנה. הפ טייה הגיעה גמ היא בצורת יגר, אבל טובלת בריבת פירות יער שמשלימה את העוקצ בינ הרבדימ השונימ. שק 139) לעיקרית לקחנו מופלטה אנטריקוט לימ( וזהו, בעיקר כי כבר התמלאנו. השילוב של מופלטה ואנטרקוט, הדבש עמ הבצק הפשוט, הבשר שעשוי נפלא, נתנ יופי של בי . ב ופ, מדובר במ עדת שפ, אבל אל תצפו לגור מה. תצפו למנות מושקעות, עשויות נפלא ואווירה • קצת אחרת. להערות, הארות והמלצות על מסעדות: orreut@gmail.com המוציא כוסו מסעדת שף אלג'יראית חביבה כיסאו חביב כיסו מעל הממוצע כעסו מה קורה עם המלצרים שלכם? לנצור תהנו לכם, אוכלי בית יוסף המוציא והמביא רייכרט וחברו נחתו במסעדת השף 'המוציא' מיד אחרי סיור בעקבות זה לא גורמה אבל המנות משוקעות והאווירה מעולה • לוחמי המחתרות צילום: עוז אוחיון ס ו ל ם ר י י כ רט

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==