שביעי

החברים של רי י כרט אור רייכרט החברים של רי י כרט 43 | 11.08.23 | כ"ד באב תשפ"ג | 550 גיליון אוכל הוא אמנות. זה או שאתה מתמ ר לפלצנות, הולכ למוזיאונימ בחו”ל, מתרגש מלהיות מטר מציור אייקוני של ואנ גוכ, מתלהב מהתקופה הקדומה שלו, כשעוד היה מצייר פונדקימ אפלימ ומקבל השראה מהזרימה המפוק לת של ליל כוכבימ או שאתה נגרר למב נימ עתיקימ עמ ציורימ רק כדי להגיד ”הייתי שמ, ראיתי את הזה עמ החמניות היה אחלה”. אז אמ מוצרי ב י המ צבעימ, אז לירנ בלו, השפ של ”המקדש”, הוא אמנ אק פרמנטלי. אפשר לאהוב, אפשר לא לאהוב. אבל אי אפשר להתעלמ. היומ, המקומ יושב בקרית אריה אשר באמ המו שבות. לקחתי את אבא ויצאנו למוזיאונ. עצ דובדבנ וורוד והפוכ משתלשל מהתקרה וקצת מעדנ את העצ-ברזל-בטונ המחו פ . המוזיקה הייתה חלשה מדי, אבל עדיפ חלש מחזק, שאפשר לדבר ולא לצעוק. את פנינו קיבל תפריט פשוט עמ דפ, ועליו המלצה על ארוחת הטעימות, ”כדי שתוכלו לחוות כמה שיותר את מה שאני רואה כשאני מ תכל על חומרי הגלמ”. זה כולל אמוז בוש, ראשונה, עיקרית, שתייה ש”ח. 250- קלה וקינוח זוגי ב האמוז בוש הוא אמירה, לא תמ מתאבנ. הרעיונ באמוז בוש )מצרפתית:”משעשע פה” או ”טעימה כיפית קטנה” בתרגומ חופשי( הוא להצהיר על היכולות והאמירה הקולינרית של השפ על ידי מא כלי בי מושקעימ. על מתקנ מתכת מיוחד, הוגשו ברזאולה עמ קרמ צ‘יפוטלה, קרמ פרש טבעוני בעטיפה של ג‘ל יינ לבנ ואג ימ, פאני פורי טרטר למונ, תיר מעושנ, קרמ גזר וקוויאר ויה וטוויל גול, אווז מעושנ קרמ גזר וחרדל. מדובר על רכבת הרימ קולינרית, טק טוריאלית, וויזואלית עמ רבדי טעמימ כאוטימ, שמתכנ ימ לבי שמאתגר את קולטני הטעמימ במורכבות מו לקולרית מק ימה. לראשונות, לקחנו רו טביפ מי ולחמ מדורה. הרו טביפ שהגיע כפרו ות דקות של ינטה לצד מרק מי ו שנמזג במקומ על עשבי תיבול, בצלי שאלוט, צ‘ילי ולפת. הבשר, שבושל ב ו-וויד, והטבילה במרק )שכנ ככ יש לעשות במנה זו, ה בירה המלצרית( עוטפת אותו באושר. לקחתי את הלחמ מדורה, כי היא הגיעה עמ חמאת )פרווה! יא מעיקימ( שומ שחור, חמאה מעושנת, איולי צ‘ורי ו מעושנ ורוטב דמי של ציר ירקות, ואלו טעמימ שאתמ רוצימ להכיר. לעיקריות לקחנו פייריב טלה ופו ויאטנמי. ה פייריב הוא הא אדו של הטלה. רכות נמ ה על על רוטב פירה תפוח אדמה במי ו וחלב קוקו וגזרימ צבעונימ בויניגרט הדרימ. הבעיה היחידה היא, שיש עצמות קטנות בצלעות של הטלה, אז צריכ להיזהר. הפו וויטנאמי הוא מרק עצמות בקר עמוק, עשיר באומאמי וטעמימ זרימ, חזקימ, לצד פרו ות ינטה )ממש כמו הרו טביפ לעייל(, כשאת הירקות הטריימ שאמורימ לצלול לציר, אני בוחר )בחרתי בהכל. אבא לא מ תדר עמ צ‘ילי(. גרנו עמ עוגת נמ י , עוגת שוקולד רכה עמ קרמ פי טוק, מ קרפונה ושברי שוקולד, פאדג‘ית, • שמנה ודחו ה, לאוהבי שוקולד והמונ שוקולד. להערות, הארות והמלצות על מסעדות: orreut@gmail.com כוסו מסעדת שף גורמה כיסאו חביב ומחוספס כיסו מתחת לממוצע כעסו הייתי מגביר קצת את המוזיקה לנצור כיף עם אבוש , פארק 9 הפסגות עופר, פתח תקווה 12:00-22:30 :׳ א׳-ד 12:00-23:00 :׳ ה שישי-שבת: סגור בהשגחת רבנות כשר פתח תקווה )בשר חלק בית יוסף( מסעדת המקדש ס ו ל ם ר י י כ רט מקדש מעט האוכל של השף לירן בלו, בעלי מסעדת ”המקדש” הוא מיוחד כמה מיוחד? רכבת הרים קולינארית בסולם רייכרט • מאוד צילום: דוד מויאל

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==