שביעי

החברים של רי י כרט אור רייכרט החברים של רי י כרט 08.09.23 | כ"ב באלול תשפ"ג | 554 גיליון | 44 מלון הילטון, הירקון , תל אביב 205 22:30-18:00 :' א'-ה כשר רבנות תל אביב "בקיצ שבינ המלחמות, הגיעו המשפחה מאמרי קע". וכשאני כותב משפחה, אני מתכוונ לפירורי קשרימ מוצלימ מאש, "ו בא ו בתא שלכ לקחו אותמ לאותו ''קפה ניו יורק'", ובתומ הארוחה, בני הדודימ ביקשו שיארזו להמ את השאריות. בתא שלכ רצתה לקבור את עצמה במקומ. "איזה בושות", אמרה בתא, "יחשבו שאנחנו עניימ". וזה לא שהיה. אבל פעמ היה פא ונ. בכל מקרה, נפגשתי עמ אבא במ עדת "דריה" בהילטונ תל אביב. החנייה של המלונ מושלמת ומ שולמת על ידי המ עדה ב ופ הארוחה. לא לשכוח לבקש. הנה, כבר ח כתמ שבעימ שקלימ. המ עדה נראית כמו מ עדה קלא ית, עמ מפות לבנות, מלצרימ לבושימ בתלבושת אחידה, מוזיקת מעליות שקטה, כי אות נוחימ, אור עמומ, חלונ ענק שפונה לשקיעה שבתוכ הימ שנמצא מטר מה מלונ, וברור לי שאבא עדיינ לא יודע שהוא הולכ לשלמ "אחושקשוקי". התפריט מחולק ל"צלוחיות", "צלחות קטנות" ו"צלחות גדולות". המלצרית, שנדמה שהיא ממש למדה לתואר שני במלצרות, פתחה ונתנה לנו פיצ' על הקונ פט המנחה של המ עדה, והוא "דרכ הב שמימ". כל מנה מייצגת אזור קולינרי מנתיב המ חר העתיק. שזה פשוט להגיד "בא לי לעשות המונ מנות מכל העולמ" ולא להתחייב למטבח פציפי. מהצלוחיות לקחנו שיני שומ מוחמצות בגולפארו שקלימ( ופול מצרי קונפי במרמלדה 19) תמרהינדי שקלימ(. 17) של לימונ פר י ושמנ זית הצלוחיות נתנו את הטונ. יצירתיות, אהבה לחומ רי גלמ, טווי ט, חדש וישנ בערבוביה. לשיני השומ כמעט ולא נותר טעמי שומ, ואלו שנשארו, נתמזגו במתקתקות חמצמצה ומרקמ של מלפפונ בחומצ. הפול הגיע בדרגת "כמעט מבושל לגמרי" אבל בלי גרגיריות מעיקה. ומתקתקות עדינה וכיפית. מה"צלחות קטנות", שזה בעצמ הראשונות, שקלימ( 86) הומלצ בחוזקה על פריק הפולנטה שקלימ(. 96) וטרטר טונה הטרטר הגיע על מצע של עוגת טיקי ריי חצי קשיחה חצי דביקה עמ רוטב צ'ילי מות ודמי לו קו , תרד קצוצ ושומשומ. הדג היה מושלמ. טרי, נמ ומתערבל עמ השטות הזו שאי אפשר לאכול בלי להוציא תימה. אני מבינ שזה טעימ למיליארד בני אדמ במזרח, אבל אני לא הצלחתי להתחבר. מצד שני, ותחזיקו את המדפ המתקפל, הפריק ה פולנטה היא אחת המנות הטובות שאכלתי בחיי. עמ לשונ כבושה וצרובה, איולי זעתר, בצל, ומק ועשבי תיבול, על לחמ מטוגנ, חמ. זו מנה לשני אנשימ, ואמ גירוי כל בלוטות הטעמ בבת אחת זה הקטע שלכמ, תקשיבו לי. זה פה. לעיקריות, אני לקחתי פילה דורד בפפריקה מעו שקלימ( ואבא הלכ על שיפוד פילה בקר 158) שנת שקלימ(. 188) הדורד, הידוע בשמו "רעמתנ כחלחל" הוא אחד הד גימ המכוערימ והטעימימ ביותר שיש. עמ עור פריכ ובשר מתקתק וע י י, הוא ה תיר במיה, קרמ תיר , שומ שחור, כו ברה וצ'ילי, עמ בי מושלמ נקודה. הפילה היה עשוי מעולה, אבל תמ ביא כשהוא שכב על ערימת שעועית לבנה עמ ל ה ורדה, אר טישוק ירושלמי מטוגנ ונפלא, ובגדול, טעמימ שמ זכירימ טייקייה, למרות הני יונ הנחמד ללכת ליד. • ואת השאריות? לקחנו. בושות. להערות, הארות והמלצות על מסעדות: orreut@gmail.com דריה כוסו מסעדת שף יצירתית ומעניינת כיסאו קלאסי לגמרי כיסו יקר כעסו סתם חבל על הפילה לנצור שעה וחצי של אבא ס ו ל ם ר י י כ רט אתם תקחו גם את השאריות רייכרט נחת עם אביו במסעדת השף "דריה" • יקרה, יצירתית ומעניינת בהילטון תל אביב שם הוא נפגש עם אחת המנות הטובות שאכל בחייו

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==