שביעי
החברים של רי י כרט אור רייכרט החברים של רי י כרט 55 | 29.09.23 | ערב סוכות תשפ"ד | 557 גיליון "כי זה מה שאני צריכ לעשות". זו התשובה לשאלה: "למה שתנ ה להפריח גפילטע לחלל?". זה התחיל לפני עשור, כשנתקלתי ב רטונ חמוד של מישהו שחיבר פחית בירה לקופ א עמ מצלמות וב לונ הליומ. וגמ אני רציתי, אבל עמ גפילטע. אז עשיתי חקירה, בדקתי גדלימ של בלונימ וג בהימ, וגימ, נפחימ, כיווני רוחות מ ביב לשנה, וגי מצלמות, מצנחימ מיוחדימ, ג'יפיא ימ למיניהמ, בלוני הליומ, אישורימ מול רת"א, צה"ל, חיל האוויר. האמת, לא מדובר ב"חלל" בהגדרתו המדעית, קילומטר, אבל 50 אלא ב טרטו פירה, שהיא עד מקבלימ את האפקט של קימור כדור הארצ עמ הש חור האינ ופי של החלל החיצונ וזה נורא מגניב. בכל מקרה, המיקומ הנבחר להט ת הגפילטע היה לא רחוק מהעוטפ, ובשעתיימ-שלוש שחיכיתי עד שהע ק יתפוצצ ויחזור ארצה, חיפשתי מקומ לאכול. שנימ שאני שומע את השמ "ניחוחות חיימ" מנ תיבות. קונדיטוריה צרפתית קטנה שיושבת בש כונה קטנה ומתוקה, ועד שאני נמצא בחבל הארצ המרהיב הזה, אינ יבה שאני לא אתנ קפיצה, חוצ מה יבה שאני לא עפ על מתוקימ. אני יודע להעריכ עלעול דפי מרהיב של קרוא ונ אל מול תוכו הח מאתי, אבל זו לא הבחירה הראשונה שלי. המקומ מפוצצ. אני מדבר אתכמ על אמצע הבו צר, מקומ בגודל של עשר על עשר, וחמישימ איש בתור מקבלימ שירות מששה שבעה אנשימ שרצימ ממקומ למקומ, מביאימ מאפימ, מכינימ קפה, והכל רצ כמו כוורת, ואנשימ מב וטימ רק מעצמ ה יבה שהמ שמ. כמו משפחה אחת גדולה שמכורה לפח מימות פריכות ממולאות וקוראימ לזה "קורא ונ". המקומ עוטפ אותכ במוצרימ, ואמ לא באת מוכנ, קצת קשה לדעת מה לקחת. קרוא ונימ צבעוניימ, אקלרימ, עוגות מו , בורק ימ, רוגעלכימ ועוד. שק 28) לקחתי אקלר פיישל עמ קרמ פטי ייר שקלימ(, קרוא ונ קפה וקרמ 32) לימ(, פאי לימונ שקלימ 25) אגוזימ, קרוא ונ תות במילוי פי טוק גרמ( וקפה. 100- שקלימ ל 55) כ"א(, רוגעלכ בואו נתחיל בקפה. ה"הפוכ" הישראלי הוא יצור כלאיימ שיצא בבה דווקא. כל אחד נהיה ברי טה יח ית לקפה שלו, עמ דרת הוראות מפורטת שהוא הגיע אליה לאחר ני וי וטעייה במשכ שנימ. אני שותה קטנ חזק. בניגוד לכפול, החזק מדבר על שתי מנות קפה עמ מנה אחת של מימ, במקומ כפול, שהוא שתיימ ושתיימ )ויש הגור ימ שתיימ ואחד(. ולא הצלחתי לה ביר את זה, עד שהגיע מי שנראה כמו בעל המקומ ועשה לי קפה מעולה. ברוכ ה'. התיישבתי בפינה מוצלת וני יתי לאכול את הק רוא ונימ. כמעט בלתי אפשרי לאכול את המפלצת הזו בלי קרמ שיוצא מכל מקומ. לב ופ התייאשתי ואכלתי עמ כינ ומזלג. בצק העלימ, שעליו מתב ימ חלק נכבד ממוצרי המ קומ, נפלא אבל עדינ מדי לטעמי. כמויות הקרמימ בכל אחד מהמאפימ היו בלתי אפשריות. טעימ ולא פרקטי. פאי הלימונ היה יותר מו לימונ עמ בצק פריכ. המו היה מתוק, והחמיצות העדינה לא הצליחה לאזנ. הקשר עמ הגפילטע כנראה נחת איפשהו בד רומ הר חברונ, במקומ ללא קליטה, אבל אני בטוח • שהוא ראה את החלל. להערות, הארות והמלצות על מסעדות: orreut@gmail.com לצלוח את הקרואסון אבל בכל שאר הפרמטרים, "ניחוחות • הקפה? מעולה. האווירה? מדהימה חיים" - קונדיטוריה צרפתית קטנה ופופולרית בנתיבות - יכולה הרבה יותר , נתיבות 23 הגפן 20:00-08:00 :' א'-ה 14:30-07:00 :' ו כשר בד"ץ בית יוסף ניחוחות חיים כוסו קונדיטוריית בוטיק צרפתית כיסאו חביב, שקט ונעים כיסו ממוצא כעסו איך אוכלים עם כל כך הרבה קרם??? לנצור הטסתי גפילטע לחלל, עכשיו עוברים לשטות הבאה! ס ו ל ם ר י י כ רט
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==