שביעי
בין גלידה לארטישוק מטוגן ובין פסטה בעבודת יד ללזניה בעלת אינספור שכבות, נמצאת בגטו היהודי של רומא פיצרייה בשם "בונה יש שיגידו שאם לא טעמתם • פיצה" • אותה, לא טעמתם פיצה מימיכם המייסד אדוארדו סרמונטה: "למטבח היהודי־רומאי יש זהות" מור שפייר, רומא )כפי שנהוג ברומא( ומחכימ שיגיע תורמ להעמי כמה חתיכות בתבנית קלקר רגע לפני שיאכלו אותנ בחדווה באחת הפיאצות ה מוכות. מה שהצליח ל קרנ אותי יותר מכל הייתה העובדה שחלק גדול מהתור כלל אנשימ שאינמ אוכלימ כשר. רומא, באופנ טבעי, עמו ה בפיצריות מעולות ולא כשרות, ככ שתיירימ שבוחרימ לוותר על הפפרוני והגבי נות השמנות לטובת הפיצה הכשרה של אדוארדו מבונה פיצה, חייבימ להגיע מ יבה מ וימת. לרוב, אינ הנ חתומ מעיד על עי תו, אכ אדוארדו רמונטה, הפיציולו היהודי הרא שונ באיטליה, שלמד בקדחתנות את מלאכת הכנת הפיצה במשכ שנימ כפי שלומדימ לתואר אקדמי, הוא אינו נחתומ רגיל. "האמהות טבחיות מעולות" , שנולד 34 אדוארדו רמונטה, בנ לאב רומאי ולאמ ממוצא לובי, גילה את שנה, 15 אהבתו לפיצה במקרה לפני כשהוצעה לו הזדמנות לפתוח פיצרייה עמ מותג מפור מ. "עמ הזמנ התאהבתי בזה", הוא מודה בראיונ ל"שביעי", "ולמדתי את המלאכה מאומני פיצה, תוכ כדי שאני מעמיק את הטכניקה ומרחיב את הידע שלי כל הזמנ". כיהודי שגדל באיטליה, אדוארדו מ פר על ילדות עשירה במ ורת: "הקהילה היהודית של רומא היא מה ה כל התחיל בתכנונ הטיול הגדול לאיטליה, הרבה לפני פרוצ המלחמה. כשחיפשנו מה אפשר לעשות ברומא הבירה מעבר למוזיאונימ, לכיכרות, ולא תרי החובה כמו הקולו יאומ והפו רומ, נתקלה אשתי במודעה מ קרנת: " יור קולינרי כשר של נופר נאמנ בגטו היהודי והשוק ברומא". יור קולינרי כשר בבירה אירופית? לא משהו שדתי שלחכ מנות חמות בכל פינה באירופה יכול ל רב לו. אז הגענו ל יור, ובינ גלידה לא רטישוק מטוגנ )מנת הדגל של הגטו( ובינ פ טה בעבודת יד ללזניה בעלת אינ פור שכבות, נתקלו בפיצרייה העונה לשמ "בונה פיצה", שיש אומרימ שהיא הפיצה הכשרה הט עימה בעולמ. מה שייחד את אותה פיצ רייה היה התור האינ ופי שה שתרכ מחוצ למ עדה הק טנה: עשרות תיירימ ומקו מיימ מביטימ בתיאבונ על חתיכות הפי צה העמו ות ו ה מ ר ו ב ע ו ת 35 | 01.11.24 | ל' בתשרי תשפ"ה | 610 גיליון
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==