שביעי

01.11.24 | ל' בתשרי תשפ"ה | 610 גיליון | 36 עתיקות והמפוארות ביותר בעולמ. גמ במשפחות פחות דתיות אתה חי עמ זהות יהודית חזקה שכוללת חגימ, מפגשימ של הקהילה, לימודימ בבית פר יהודי וכמובנ - האוכל המיוחד של יהודי רומא. לכל חג יש מאכל מיוחד, ובכל שבת אוכלימ את המא כלימ המ ורתיימ של הקהילה". האמ חווית פעמ אנטישמיות? "כנ, בעבר ובעיקר בילדות, חוויתי כמה מקרימ של אנטישמיות לצד מק רימ אחרימ בהמ אנשימ לא יהודימ הגנו עליי מפני אנטישמיות והראו לי את טוב ליבמ. יהודי בגלות חייב להיות חזק ולהתגוננ מפני תקיפות אנטיש מיות - פיזיות ומילוליות כאחד". איכ הופכימ להיות פציולו? "התשוקה, כפי שכבר ציינתי, נו לדה במקרה. זה התחיל כעבודה מז דמנת וכשהבנתי שאולי גמ אצליח אפילו ליהנות ממנה, הלכתי ללמוד מהטובימ ביותר בלי לקבל שכר, עב דתי בלילה ואז פתחתי את הפיצרייה שלי בבוקר. זו עבודה קשה, אבל היא נותנת לכ הרבה יפוק". למרות הצלחתו, אדוארדו נשאר צנוע: "אני לא מרגיש טטו מיוחד. אני פשוט נהנה מהעבודה שלי ומשת דל לבצע אותה בתשוקה, תוכ התמק דות במ ורת, חדשנות ואיכות". ההחלטה לפתוח פיצרייה כשרה ברומא נבעה מזיהוי פער בשוק. "בהתחלה היה קשה", הוא נזכר בי מיה הראשונימ של בונה פיצה, "אבל לאט לאט הזמנ הוכיח שצדקנו וזאת הייתה החלטה נבונה לפתוח פיצ רייה שתשרת קודמ כל את הקהילה היהודית ברומא. זה לא היה קל לכ בוש קהילה שבה כל האמהות הנ טב חיות מעולות". וכשהחלטתמ לפנות לקהל הרחב — לא חששת שלא תעמדו ב טנדרטימ "פחות גורמה, יותר ביתי". סרמונטה בפעולה המסעדות באזור הכשר נחשבות פופולריות גם בקרב לא אוכלי כשר ברומא. המטבח היהודי־רומאי מוערך מאוד ומלא במנות מסורתיות שאנשים רבים מחפשים של המטבח האיטלקי? "לא, מפני שהמטבח היהודי רומאי הוא זהות בפני עצמה. הבחירה ליצור תפריט חלבי, ללא בשר, מתאימה באופנ טבעי לפיצה. המ עדות באזור הכשר נחשבות פופולריות גמ בקרב לא אוכלי כשר ברומא. המטבח היהודי רומאי מוערכ מאוד ומלא במנות מ ו רתיות שאנשימ רבימ מחפשימ. האתגר האמתי היה במציאת מוצרימ כשרימ, שלצערנו מעטימ באיטליה". הפתעות טעימות בדרך המלחמה בישראל השפיעה 7" . על הקהילה היהודית ברומא באוקטובר שינה אותנו היהודימ כי זה נגע בנו באופנ הכי עמוק שיש", הוא מ ביר. "האווירה השתנתה והנושא מוצפ אצלנו בקהילה כל הזמנ. כמו כנ, בולטת בהיעדרה התיירות מיש ראל שהתדלדלה מאוד. כולנו חיימ בעצירת נשימה ומחכימ לחדשות, אבל לעולמ לא נפחד". בימימ אלה עובר אדוארדו לפרויקט הבא שלו וחולמ על מותג חדש ו ודי שיתמקד יותר במ ורת הרומאית של הפיצה. "אני רוצה משהו פחות גור מה, יותר ממוקד בבישול ביתי ובע בודת יד", הוא מגלה, "משהו שיציע לא רק פיצה אלא מוצרימ נו פימ. אני עדיינ לא יודע מה צופנ לי העתיד אבל נחכה ונראה", הוא מ כמ. כל מה שנותר ל צנה הכשרה ברו מא היא רק לחכות ב בלנות ולראות מה השפ שהפגיש בינ מ ורת ליציר תיות, בינ כשרות לאיכות קולינרית, ובינ זהות יהודית לתרבות האיטלקית יבשל לקהילה היהודית ולתיירימ • ברומא הפעמ.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==