שביעי

14.11.25 | כ"ג בחשוון תשפ"ו | 660 גיליון | 30 שרות מהודרת, שמפיצ חורה לכל המ עדות וע קי התיירות הכשרימ באי. בהמשכ נפתחה מאפייה "אפיית ישראל" שמייצרת לחמימ, פיתות ומאפימ בכשרות מהודרת עבור מלו נות ומ עדות. הצעד הבא היה אמיצ עוד יותר: מחלבה. מפעל הגבינות והחלב הני גר "אכנגל" מייצר גבינות חלומי - הגבינה הקפרי אית המ ורתית לצד ריקוטה, קפלוטירי, גבינת כבשימ וגבינת עיזימ בכשרות מהודרת. "זו מהפכה אמיתית", אומר הרב ר קינ. "יהודי יכול להזמינ גבינת חלומי כשרה מחלב ישראל בקפרי ינ". המחלבה מ פקת גמ חלב ניגר טרי לכל המקומות באי, מה שמאפשר חיי שגרה בכשרות בלי להזדקק לחלב שנחת בקפרי ינ", מ פר הרב ר קינ. אבל האוכל היה האתגר הגדול ביותר. "הובלנו מזוודות עמ בשר, דגימ ועופות מישראל". השיא נרשמ ק"ג עופות 400 בפ ח, כשהגיע עמ במזוודות. המכ , לאחר הצטרפות ,2005 קפרי ינ לאיחוד האירופי ב כמעט החרימ את ה חורה. רק הת ערבות שגריר ישראל דאז שיחררה אותה, והפתרונ המתבקש היה ברור: לייצר הכל במקומ. הרב ר קינ הבינ שכדי ל פק מענה אמיתי למאות אלפי התיירימ היש ראלימ - ולקהילה המקומית שהחלה לגדול - צריכ לבנות תשתית כש רות שלמה באי. וככ, במקומ להטי ירקות מישראל, הוקמ מפעל אריזה לשטיפה וחיתוכ ירקות מצוננימ בכ כ מעט מיליונ ישראלימ ויהודימ מאנגליה ומצרפת מציפימ את קפרי ינ מדי שנה. הרב זאב ר קינ, רבה של קפרי ינ, יצר מפעל מ עדות בכ 21 : כשרות ח ר תקדימ שרות מהדרינ, מלונות יוקרה, מפעלי גבינות וחלב, מאפיות, יקב ואפילו שנה 23 בית בד - כל זה באי שלפני היה "שממה רוחנית", כהגדרתו. העיקרונ שמנחה את הרב ר קינ פשוט ומהפכני: "אי אפשר לתבוע מיהודי רוחניות, כשיש לו בעיה בג שמיות". בית חב"ד הראשונ הוקמ 11 , בבית משפחת ר קינ 2002 בשנת דקות מנמל התעופה בלרנקה. המט בח הביתי של המשפחה שימש להכנת אוכל למאות ועדימ. "הפכנו לנ קודת עצירה כמעט חובה לכל יהודי שנים בפאפוס ובלרנקה, 6 "ביקרנו לפני כמעט לא היה שום דבר. אתה מסתובב בעיר כמה ימים ותוהה לעצמך איך אתה דואג לאוכל? לצרכים יהודיים? וכיום, איפה שתטייל, מה שתרצה • לאכול - יש לך. סושי, חלבי, בשרי" על מהפכת הכשרות בקפריסין איציק אשכנזי של השכן האוכל כשר יותר הרב רסקין

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==