שביעי

עמיד. המוצרימ האיכותיימ משווקימ לאירופה וגמ לישראל תחת ארגונ " ייפרו כושר". "כל מלון שאפתח הוא כשר” יוני כהנא, חב"דניק ישראלי יליד נתניה, נשוי ואב לשישה, הגיע לק ופתח מלונות כשרימ. 2017 פרי ינ ב לפני שנתיימ הוא מכר את פעילות התיירות הכשרה לאי תא והקימ את היער ה ודי - מיני עיירה עמ ריזורט, מתחמ נופש ווילות, שמוקדש לריפוי הנפש והאוכל בו בריא וגמ כשר. מאז הימימ הראשונימ של המלחמה, פועל המקומ גמ כנקודת טעינה לנפגעי המלחמה, פצועימ ומשפחות שכולות. המעבר מתיירות של פאנ לתיירות ממוקדת בתחומ הריפוי זיכתה את כהנא בכותרת מ"נופש לנפש". "כל מקומ שאני פותח הוא קודמ כל כשר, אבל אני לא צועק את זה", מ ביר כהנא, "כמו ששומ מלונ באילת או תל אביב לא צועק שהוא כשר. זה חלק מהשירות של המלונ, שיהיה נעימ לשהות בו". כחלק מתשתית המקומ, וכדי לע מוד בהבטחה לאורחי היער ה ודי, של "מהחווה לצלחת", כהנא הקימ חממה משוכללת שבה גדלימ ירקות ללא תו לעימ, מחלבה לגבינות חלומי ואנארי, ודיר עמ כמה מאות עיזימ וכבשימ. לא רחוק משמ נפתח בקיצ האחרונ בית חב"ד חדש בעיירת הנופש והמ רינה לאצ'י, בניהול הרב מנדי ליפ קר ורעייתו א תי. הוא מ פק שירותי יהדות ואוכל כשר לבאי האזור. בקיצ הקרוב ייפתח בלאצ'י ריזורט חדש, הכפר היווני, שיציע חופשה כשרה ב גנונ "הכל כלול" עמ שפ ישראלי, טיולימ ואטרקציות לכל המשפחה. כוכבים 6 כשרות אחד הפרויקטימ המורכבימ והמ רשימימ ביותר בלימ ול הוא מלונ - מלונ ענק City of Dreams ומפואר, גדוש באטרקציות: שישה וגי בריכות, שש מ עדות, חדרימ מפוארימ וכמובנ קזינו, אחד הבולטימ במזרח התיכונ. המלונ פנה לרב ר קינ בבקשה לה פעיל פתרונ עבור האורחימ שומרי הכשרות. התהליכ כלל פתיחת מתחמ ייעודי עמ מטבחימ, בניית צוות ייעודי של שפ ועובדי מטבח שמנו תקימ ממכלול המטבחימ של המלונ, גישה שאפשרית רק למשגיח ולצוות הרלוונטי, וחדר אוכל ענק שפועל עמ ארוחות שבת וחג. רק בראש השנה האחרונ אירח המ ועדימ, לצד בית כנ ת 450 תחמ מפואר במלונ. האוכל לא נופל ברמ תו מהאוכל הלא כשר בשאר מ עדות המלונ, והכל בפיקוח הממונה הנמרצ על הכשרות באי, הרב לוי יודאקינ, ואיתו צוות מערכ הכשרות, הרבנימ זלמנ לויטינ והרב שניאור אלפרוביצ', שנמצאימ בכל מקומות הייצור והמ עדות כדי להבטיח את הכשרות. בלימ ול פועלות עוד מ עדות כשרות: מוז - חלבית ופיצריה; אלנבי - בשרית למהדרינ היחי דה בלימ ול, עמ קייטרינג לשבת; א אדו ודליקט ו - מ עדות בשריות עממיות בכשרות רגילה. וילות וסוויטות לדתיים "אנחנו מאמינימ שחופשה איכותית מתחילה בתחושת נוחות", מ ביר יוגב מונדרי, שותפ והמנהל הישראלי של הרשת. "בכל המלונות שלנו, החדרימ המ למעשה וויטות מרווחות בגדלימ שונימ, מתוכננות במיוחד למשפחות. דירות עמ כמה חדרי שינה, ככ שניתנ לשמור על צניעות גמ בתוכ היחי דה עצמה. בווילות הפרטיות שלנו באורוקליני, בכל חדר שינה יש מקלחת ושירותימ צמודימ - פתרונ אידיאלי למשפחות דתיות וחרדיות". שליחי חב"ד לפאפו , הרב איציק והרבנית חנה אייזנבכ, מחזיקימ אימ פריית כשרות תחת רבה של האי: ושי בר בכשרות מהודרת, מ ע דה חלבית )האנוצ'(, מ עדה בשרית )ירושלימ(, בית כנ ת, מכולת כשרה ומקווה מפואר. "חלק מהשליחות שלנו הוא 'מבצע כשרות', שיהודימ יוכלו לאכול אוכל כשר", מ ביר הרב אייזנבכ. "לכנ אנ חנו תמיד משתדלימ לפתוח מקומות עמ אוכל כשר ברמה טובה ונעימה". בפאפו , פועלימ גמ מלונות בכ שרות מהודרת: מלונ הלגונה הכחולה, WellClub והמלונ החדש והמרהיב - מלונ משפחתי ייעודי לבריאות )וולנ ( עמ בית כנ ת, חדר אוכל כשר למהדרינ, ותפריט בריאותי פר ווה וחלבי ללא משקאות ממותקימ. שניהמ בניהול של חברת אי תא הישראלית. לרנקה, עיר הנמל שבה מתגוררימ אלפי ישראלימ, הפכה לבירת הכש רות: פילו ופי - המבורגרימ מעולימ -פלאפל T ; שהפכו לאגדה מקומית - פלאפל טעימ; שמיימ - מ עדה חלבית על גג בית חב"ד; מבטיונ - מ עדה בשרית בקומת הקרקע. גמ תעשיית היינ לא נשארה מא חור. אזור למבורי הוא רצועת הרימ של יינ, גפנימ ויקבימ לרוב. אחד היקבימ החליט לייצר שני וגי יינ )לבנ ואדומ( כשר. המיוחד ביינ: ני יונ לשחזר את "יינ קפרי ינ" שמו פיע בחז"ל והיה מיובא במיוחד מהאי קפרי ינ לבית המקדש. הבעלימ, ידידותי ואוהב יהודימ, מקבל את האורחימ בחומ רב. כל המוצרימ המיוצאימ מהאי ומגי עימ לישראל ולכל העולמ, ממותגימ תחת ארגונ הכשרות ייפרו כושר, שמשמש כחותמת כשרות מהימנה ליהודימ בכל העולמ. הרבנות מפ עילה בוט ווט אפ ומייל למענה בכל שאלת כשרות, מקומות, מ עדות או +357-97-770-703 מוצרימ בטלפונ .www.cypruskosher.org ובאתר עמ כל ההישגימ, עדיינ נותר אתגר משמעותי. "חומר הגלמ האנושי! ח רימ משגיחימ. כדי להנגיש כשרות ברוב המקומות אנחנו צריכימ גמ לה בינ שבצד השני יש בעל ע ק שרוצה להרוויח. אמ אתה מעיק עליו עמ שני משגיחימ ועלויות מאוד יקרות, הוא מוותר על התענוג". מה הקריטריונימ למשגיח אידיאלי? "ירא שמיימ, נחמד וקשוח כל הזמנ. הנחישות יותר חשובה מהנחמדות". הרב ר קינ מ כמ: "אני לא הולכ לעבודה, אני בא לפה לעבוד וכיפ לי. אני פשוט מחכה בבוקר לשתות את הקפה בבית הכנ ת, להתחיל את היומ, זה לנשומ את הנשימות היהודיות, אני באמת לא מרגיש שזו עבודה. עוד בוא משיח, אמ יהודימ צריכימ משהו אנחנו נארגנ להמ. אינ פר תורה - נעשה פר תורה, אינ • מקווה - נפתח מקווה". 31 | 14.11.25 | כ"ג בחשוון תשפ"ו | 660 גיליון צילום: אביב קרוט צילום: אביב קרוט

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==