מגזין הטכניון | סתיו 2022

38 סטודנטים טודנטים מהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול פיתחו בשיתוף עמותת “לקט ישראל” שיטות חישוביות לניבוי כמות היבול הפנוי לחלוקה. האירוע התנהל - סביבת Microsoft Azure במתכונת של דאטאתון על גבי הענן הציבורית של מיקרוסופט. סביבה זו מספקת כלים לאחסון מידע, למחשוב ולטיפול בביג דאטה. המשתתפים, כולם סטודנטים לתואר ראשון בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול בטכניון, נדרשו לפתח שיטות חישוביות לניבוי כמות היבול הפנוי שיועמד לרשות “לקט ישראל” בכל זמן נתון בכל אזור בארץ. מערכות אלה יאפשרו לעמותה להיערך מראש ולאסוף את התוצרת החקלאית באופן היעיל ביותר, לצמצם את בזבוז המזון בישראל, ולהגדיל את תרומות המזון שמקבלות מהם עמותות שונות ברחבי הארץ. את האירוע פתח פרופ’ אביגדור גל, מיוזמי תוכנית הלימודים למדעי הנתונים בטכניון, אחת התוכניות החלוציות בעולם בתחום זה. לדבריו, “האירוע הוא חלק מפעילויות שנתיות של הפקולטה שנועדו לייצר מודעות חברתית ואתית אצל סטודנטים, מתוך הבנה שעיסוקם המקצועי בעתיד יחייב גישה לנתונים המבטאים סוגיות חברתיות. לדברי פרופ’ ליאת לבונטין מהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול, “הדאטאתון נועד לשפר את שרשרת אספקת המזון של ‘לקט ישראל’ תוך ניתוח נתוני האיסוף והחלוקה של העמותה. סטודנטים מהמסלול להנדסת נתונים ומידע ולהנדסת מערכות מידע בפקולטה הציעו פתרונות טכנולוגיים שיובילו לצמצום של בזבוז מזון ולשיפור אמון הצרכנים בשרשרת האספקה.״ לדברי גילה מולכו, מנהלת פרויקטים אקדמיים ומרכזת תוכניות מצוינות בפקולטה, “מעבר לזכייה חשובה גם הדרך שעשו הסטודנטים - דרך שבה הם צברו ניסיון בהבנת נתונים ובחילוץ תובנות מנתונים בלחץ זמן, כמו גם תחושת העצמה אישית וסיפוק מעשיית טוב. חשוב להדגיש גם כי המאמצים לא תמו בסיום הדאטאתון - הסטודנטים ימשיכו לפתח כלי ניהול ל׳לקט ישראל׳ במסגרת פרויקט שנתי.” דירוג הזוכים התבסס על רמת ההבנה והניתוח של המידע ומגבלותיו, תוך ניצול הידע שהסטודנטים רכשו במהלך התואר. במקום הראשון זכו הסטודנטים עמרי שמואלי (תוכנית המצוינות הפקולטית), עומר ציצלסקי (תוכנית העתודה אלונים, המאפשרת למשתתפים להשלים תואר ראשון ותואר שני כולל תזה בהנדסת נתונים ומידע), אורן שווארץ, אורן לוריא ובן ואן אוסט, כולם סטודנטים בתוכנית להנדסת נתונים ומידע. את הדאטאתון ערכו הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול בטכניון, החממה החברתית בטכניון, “דאטה פור גוד”, עמותת EIT FOOD Consumer “לקט ישראל”, היוזמה האירופית - המרכז לבינה Tech.AI ו- Trust Grand Challenge מלאכותית בטכניון. לצלחת מהענן ס סטודנטים בטכניון פיתחו כלים לניבוי יבולים, שיסייעו לעמותת “לקט ישראל”

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==