מגזין הטכניון | קיץ 2022
36 חשיפה לתעשייה 9- ירוע חשיפה אקדמיה-תעשייה התקיים ב במאי בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון. אירוע זה נועד לקדם שיתופי פעולה בין הפקולטה לתעשיות הרלוונטיות כחלק מפרויקט המקדם שותפויות Smartifying Engagement מו”פ בין אוניברסיטאות ותעשייה. האירוע התקיים בשיתוף פעולה עם מינהל תעשיות במשרד הכלכלה והתעשייה, התאחדות התעשיינים ורשות החדשנות. מנחה האירוע, פרופ’ בעז מזרחי, אמר כי “כאן, ממש באודיטוריום שבו מתקיים האירוע, אנחנו מכשירים את מהנדסי המחר בתחומי הביוטכנולוגיה והמזון, וזו שליחות עבורנו. רוב הבוגרים שלנו ממשיכים מכאן לתעשייה, ואנחנו שולחים אותם בשמחה, בידיעה שיתרמו למדינת ישראל.” שנה הבנו שכדי 20- פרופ’ מזרחי הוסיף כי “לפני כ להתקדם במחקר דרושים שיתופי פעולה רב- תחומיים, ובשנים האחרונות נוספה ההבנה שפריצות דרך מדעיות וטכנולוגיות מצריכות שיתוף פעולה עם התעשייה. יש לנו בטכניון ידע רב ויכולות מחקר, אבל רק התעשייה יכולה להציג בפנינו את הצרכים בשטח. הידוק הקשרים בין האקדמיה לתעשייה הוא כיום אחד היעדים המרכזיים של הטכניון בהובלת הנשיא פרופ’ אורי סיון ואהרון אהרון, שמונה לאחרונה ליועץ בכיר לטכניון בנושא קשרי תעשייה-אקדמיה.” המשנה לנשיא הטכניון למחקר, פרופ’ קובי רובינשטיין, אמר בכנס כי במסגרת תפקידו הוא אחראי לכל המחקר הבסיסי בטכניון ובה בעת לקשרים עם התעשייה. “האם אני מתבלבל בין שני הכובעים האלה? לא, כי התפקיד העיקרי שלנו הוא לערוך מחקר בסיסי ולהכשיר סטודנטים, והקשר עם התעשייה חיוני לחשיפתם של החוקרים והסטודנטים א ביום חשיפה ייחודי בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון הוצגו אתגרים ואפשרויות להידוק הקשר בין התעשייה לאקדמיה פרופ’ אלון וולף ופרופ’ מרסל מחלוף משלבים כוחות לקידום תעשיית המזון
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==