מגזין הטכניון | קיץ 2021

מים נקיים 28 ח Clean וקרים מהטכניון פרסמו בכתב העת טכנולוגיה גמישה Nature מקבוצת Water וסלקטיבית לטיהור מים לצורכי חקלאות. את המחקר, שנערך בתמיכת תוכנית האנרגיה ע”ש גרנד בטכניון, הובילו פרופ’ צ’רלס דיזנדרוק מהפקולטה לכימיה ע”ש שוליך, פרופ’ מתי סאס מהפקולטה להנדסת מכונות והדוקטורנט אריק גאיס, והשתתפו בו הדוקטורנט עמית שוכרון והסטודנט לתואר שני ינקה צ׳ן. טיהור מים לצורכי חקלאות הוא אתגר טכנולוגי מורכב שחשיבותו רבה במיוחד בישראל, שבה רוב מי השופכין מושבים לצורכי חקלאות ורוב הגידולים החקלאיים בנגב מבוססים על מים כאלה. חוקרי הטכניון מסבירים כי למרות היתרונות שבטיהור ממברנלי של מים - ניקוי באמצעות סינון - שיטה זו אינה מאפשרת סילוק סלקטיבי של חומרים מזיקים כגון נתרן בלי לסלק חומרים החיוניים לגידול החקלאי. נתרן בכמויות גדולות הוא אחד האויבים של הגידול החקלאי, של איכות הקרקע ומי התהום ושל בריאות לשדה בדרך פרופ’ צ’רלס דיזנדרוק פרופ’ מתי סאס אריק גאיס טיהור מים לחקלאות: חוקרים בטכניון פיתחו טכנולוגיה סלקטיבית https://www.nature.com/articles/s41545-021-00109-2 למאמר:

RkJQdWJsaXNoZXIy NjcyMg==